• BIST 10165.11
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Hafif Ticarinin Yeni Büyük Oyuncusu MAN TGE Almanya’dan Yola Çıktı

Hafif Ticarinin Yeni Büyük Oyuncusu MAN TGE Almanya’dan Yola Çıktı
Ağır ticari araç alanındaki 100 yıllık uzmanlığını TGE serisiyle büyük van segmentine yansıtan MAN, Avrupa çapında yılda yaklaşık 20 bin adet TGE satmayı hedefliyor.

Bugüne kadar orta ve ağır ticari araç ile otobüslerde uzmanlaşan MAN, yeni bir stratejiyle hafif ticari araç sektörüne giriyor. MAN’ın kardeş markalarından olan Volkswagen Ticari Araçlar tarafından üretilen Crafter ile aynı fabrikada üretilemeye başlanan TGE serisi ile MAN 3 ile 44 ton arasındaki geniş yelpazede ürünlerini sunuyor olacak.

MAN TGE’nin 2016 IAA fuarında ilk defa sergilenmesinin ardından Avrupa’da satışlarına başlanırken ilk test sürüş organizasyonu ise 5 Mayıs 2017 tarihinde Yılın Ticari Aracı jüri üyeleri tarafından Münih yakınlarında gerçekleştirildi.

Avrupa çapında ilk önce Almanya ve hızlı bir şekilde Avusturya, İsviçre ve Hollanda pazarlarında satılmaya başlanacak olan TGE serisinin Avrupa ülkelerinin genelinde satışa sunu

MAN CEO’su Drees: “TGE ile büyüyen van pazarında olacağız”

MAN Bus&Trucks CEO’su Joachim Drees’in de katıldığı organizasyonda ağırlıklı olarak MAN’ın TGE satış ve pazarlamasında nasıl bir strateji izleyeceği konuşuldu.

TGE ile yeni bir segmente adım attıklarını ve bunda ağır ticari müşterilerinin istekleri ve büyüyen bu pazarın gelecekte de bu büyümeyi sürdüreceğini öngördüklerini kaydeden MAN Bus&Trucks CEO’su Joachim Drees, uzmanı oldukları profesyonel hizmetlerle başarıyı hedeflediklerini açıkladı. IAA’da ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gören TGE serisinin Mart ayının başında Almanya’da yolarak çıktığını kaydeden Drees, bu aracın kendileri için çok önemli MAN CEO’su Drees: “TGE ile büyüyen van pazarında olacağız”olduğunu da sözlerine ekledi.

Araçla ilgili teknik detayları aktaran MAN Hafif Ticari Araç Satış Müdürü Dennis Affeld, TGE ile ürün yelpazesini tamamladıklarını kaydederek, ağır ticari araç üreticisi olarak bu ürüne özel bir konumlandırma yaptıklarını açıkladı.

Ağır ticari araçlarla ortak özelliklere sahip olan TGE serisinin üstyapı seçenekleri terzi usulü seçeneklerle ticari araçta uzman satıcılar tarafından müşterilere ulaşacağını söyleyen Affeld, en iyi servis kalitesinin hizmet sürecine dahil olacağını aktardı. MAN olarak 100 yıllık kamyon ve otobüs tecrübesiyle sadece ticari araca odaklandıklarını belirten Affeld, otomotivde genelde binek araçlardan hafif ticari doğru bir gelişme yaşanırken kendilerinin kamyondan hafif ticariye doğru gittiklerini söyledi. “

Hafif, dayanıklı ve verimli 2,0 TDI  dizel motorun 75 kW/102 hp, 90 kW/122 hp, 103 kW/140 hp and 130 kW/177 hp güçlerinde dört faklı güç sağladığını söyleyen Affeld, “Dört farklı güç alternatifi,  300 Nm 410 Nm’ye gücüne uzanan tork seçenekleri iki farklı dingil mesafesi, 3 farklı yükseklik ve 3 uzunlukla müşterilerimize sunulacak ve 18,4 metreküpe kadar çıkan maksimum yükleme kapasitesiyle hizmet verebilecek” dedi.

Satış ve Serviste Fark Yaratılacak

Yaklaşık 20 bin adetlik satış hedefiyle 2 yıl sonra pazarda yüzde 5-10 arası Pazar payı beklenen TGE serisinin 2018 yılının ilk aylarında Türkiye pazarına gelmesi bekleniyor.

MAN tarafından en iyi servis kalitesiyle sunulacağı ifade edilen TGE’de ağır ticari araçlarda olduğu gibi hafta sonu ve gece saatleri, hızlı yardım ve esnek ve geniş çalışma saatlerinin de profesyonel kullanıcılara uygun olarak fark yaratılacağının altı çizildi.

MAN’ın TGE serisinin satışlarında başarılı olması için ürettiği stratejilerden bir tanesi ise üstyapıcılarla yapılan anlaşma ve işbirlikleriyle Avrupa çapında hizmet verecek olması gösteriliyor.

MAN TGE İle Hafif Ticarinin Hızlı Büyüyen Sınıfında Olacak

Hafif Ticarinin Yeni Büyük Oyuncusu MAN TGE Almanya’dan Yola Çıktı

Son birkaç yılda hafif ticari araçlar için Avrupa pazarında istikrarlı bir artış ve aşamalı ürün genişlemesi trendleri yaşanıyor.  Önümüzdeki üç yıl için yaklaşık yüzde 10 büyüme oranları öngörülüyor. Avrupa'daki C / D segmenti (maksimum brüt ağırlık 3.0 ila 6.0 ton) bu artışın arkasındaki ana faktörlerden biri olarak dikkat çekmesi MAN’ın pazardaki yeni oyunculardan olmasının önemli etkilerinden biri.

Nakliye şirketlerinin kullanımı, internet alışverişlerindeki yükselen artış, ehliyet yönetmeliklerinin uyumlaştırılması büyük vanlara olan ilginin artmasını sağlıyor.

TGE direksiyonun arkasında, gerçek bir yaşam alanı sunan ticari araç ofisi şeklinde tasarlanarak iyi düşünülmüş pek çok saklama alanıyla sürücüsünü destekliyor.

Sürücüler için dört farklı tasarıma sahip olan koltuklar, farklı beklentiler için ideal dolgu ve konturlar sunuyor.

TGE’deki Güvenlik Konfor Teknolojileri Şaşırtıyor

MAN, TGE ile standart olarak EBA (Acil Durum Fren Yardımı), ile trafik güvenliğine önemli bir katkıda bulunuyor. Mesafe sensörleri kritik kontrolleri yaparak sürücünün geç kaldığı durumlarda aracı otomatik olarak frenliyor.

Kazaların en sık görülen nedenlerinden biri olan bir park yerinden çıkma gibi durumlarda geri çıkma gibi durumlarda yardımcı olan Arka Trafik Uyarısı, sürücüyü hareket halinde olan araçlara karşı uyarıyor.

Seyir halinde güçlü rüzgarın panelvan üzerinde yaratacağı tehditlere karşı yan rüzgar yardımcısı, römorklu kullanımlarda kumandalı manevra yardımcı işlevi gibi yüksek teknolojilerle donatılan TGE’de kullanılan elektromekanik hidrolik direksiyon bu boyuttaki bir araç için olabildiğince hafif sürüşü de garantiliyor.

Otoyollardaki uzun kullanımlarda mesafeye göre düzenlenmiş hız sabitleme kontrolü yüksek seviyede konforunu sağlarken yorgunluk tanıma ve çoklu çarpma fren asistanı genel emniyet seviyesini arttıran özellikler ona öne çıkıyor.

Kendi kendine park etme opsiyonuyla da sunulan TGE, 3,638 mm'lik bir dingil mesafesiyle 13,6 metrelik dönüş yarıçapıyla şehir içi kullanımlarda aracın manevra kabiliyetini arttırıyor.

MAN, yol ve araç güvenliği, konfor ve operasyonlara dair birçok teknolojiyi kullandığı TGE serisinde kör nokta algılama sistemi ile aktif şerit asistanı, Adaptif Cruise Control sistemi (ACC), treyler park asistanı gibi pek çok sistemi sunuyor.

Üç Çekiş Sistemiyle Bütün İhtiyaçlara Özel TGE

Aracın kullanım amacına bağlı olarak, TGE’de müşteriler üç farklı sürüş sistemi arasında seçim yapabilecekler.

Standart olarak önden çekiş seçeneğiyle 100 mm düşük yükleme eşiği sunarken ağır yükler için arkadan çekiş uzunlamasına motor ve şanzımanla sağlanmış. Dört tekerlekten çekişli versiyonu da üretilen TGE serisi, 4x4 ile özelikle ağır kış şartlarının yanşadığı iklimlerde ve dağlık bölgeler için ideal kullanım sunuyor.

Motor türüne bağlı olarak, TGE müşterileri altı ileri manuel veya 8 ileri tork konvertörlü otomatik vites arasında seçim yapabilecekler.

Yeni MAN TGE şasisi ön tarafta bağımsız McPherson süspansiyon ve arkada yaprak yaylı süspansiyona sahip olarak yollara çıkıyor.

MAN TGE Yük Alanı Özellikleri

Farklı yükseklik ve uzunluk seçenekleriyle kargo alanı konusunda esnek çözümler sunan TGE, 18,4 metreküplük yük alanına uzanırken 6 Euro paleti de taşıyabiliyor. Ekstra geniş yan kayar kapı zeminden üste kadar sağladığı 1311 mm genişlikle ve alçak yükleme girişiyle kolay yükleme-boşaltma imkanı sunuyor.

Kargo alanında yük güvenliği için iyi konumlandırılmış, kullanımı kolay çok yönlü bağlama halkaları, kullanıma özel zemin seçenekleri ve raf altyapısı dikkat çekiyor.

Test sürüşünden notlar:

2016 yılında farklı zamanlarda test sürüşlerini yaptığımız kardeşi Crafter’la marka logosunun kullanıldığı alanlar dışında hiçbir farkı olmayan MAN TGE’ye aslan logosu yakışmış.

Kabinde şıklığın sadelik ve fonksiyonellikle desteklendiği tasarımda ticari araçlarda yoğun olarak görülen sert plastiğin etkisi burada da hissediliyor. Araçtaki kontrol düğmeleri Volkswagen Ticari Araçlar’ın geleneksel çizgisinde kafa karıştırmayacak ve kolayca bir şekilde kullanılacak şekilde yerleştirilmiş. Yazımızda geniş olarak yer verdiğimiz elektronik direksiyon sistemi birçok aktif teknolojinin temelini oluşturmasının yanı sıra sağladığı sürüşle de farkını hissettiriyor.

Yarı olarak yüklenmiş araçlarla yaptığımız test sürüşünde 140 ve 177 beygir gücündeki manuel versiyonları denedik. 2.0 TDI motorun bu büyüklükteki bir araç için yeterli olup olmayacağı konusundaki düşünceler, aracın direksiyonuna geçince yok oldu. İyi ayarlanmış vites oranları ve yüksek torkun ulaşılan düşük devir ve neticedeki yakıt tüketimi sınıfın en iddialı sonuçlarından bir tanesine işaret ediyor. Sürtünme katsayısının çok düşük olmasını sağlayan tasarım da yakıt tüketimini olumlu etkileyen esas unsurlardan biri olarak dikkat çekiyor.

Hafif Ticarinin Yeni Büyük Oyuncusu MAN TGE Almanya’dan Yola Çıktı

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77