• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Hava ve Deniz Kargo Taşımacılığında Yeni Bir İsim: A&T

Hava ve Deniz Kargo Taşımacılığında Yeni Bir İsim: A&T

Hava ve deniz kargo taşımacılığı sektöründe faaliyet göstermeye başlayan A&T Uluslararası Hava ve Deniz Kargo Taşımacılık Hizmetleri Tic. Ltd. Şti., yavaş ama emin adımlarla sektörde adından söz ettirmeyi amaçlıyor. 2006 yılının ilk aylarında faaliyete başlayan ve ilk yılında hizmeti ön planda tutan firma, servis kalitesini artıracak yatırımlar yapıyor.

2006 yılı Şubat ayı sonu itibari ile şirket tescil işlemlerinin tamamlandığını belirterek sözlerine başlayan A&T Uluslararası Hava ve Deniz Kargo Taşımacılık Hizmetleri Tic. Ltd. Şti. Satış Müdürü Aykut Erel, hava ve deniz kargo için gerekli olan tüm bağlantıların yapıldığını ve yurtdışı acente operasyonlarının gerçekleştirildiğini açıkladı. Karayolunda ise Karayolları Taşıma Kanunu sebebiyle partnerleri üzerinden R belgesi kullanımı gerçekleştirdiklerini belirten Erel, 2006 yılının ilk yarısında IATA için başvuracaklarını ve 2007’ye IATA belgeli olarak girmek istediklerini söyledi.

Tüm Avrupa’yı kapsayacak şekilde anlaşmalar yaptıklarını ve ülke bazında o ülkenin en iyisini tercih etmeye çalıştıklarını kaydeden Erel, 28 acente anlaşması yaptıklarını ve dünya genelinde 60 gümrüklü sahada kapıdan kapıya hizmet verebilecek durumda olduklarının altını çizdi.

Özellikle Uzakdoğu pazarında gelişen OEM ve bilişim sektörünün Türkiye ithalat pazarında isim sahibi olmak istediklerini açıklayan Erel, bununla ilgili çalışmalar yaptıklarını ve Çin pazarında çok kuvvetli acentelerle partnerlik anlaşması imzaladıklarını belirtti.

2006’nın ikinci yarısında A&T ismini bilişim sektöründe duyurmaya başlayacaklarını ifade eden Erel, “Avrupa taşımalarımızda elektrik, makine yan sanayi ve otomotiv sektörlerine halihazırda hizmet veriyoruz. Onun dışında bilişim sektöründe anlaşmalarını yaptığımız firmaların taşımalarına başlayacağız. Hatta birkaç tanesi ile yüklemelerimiz başladı. İngiltere, Almanya ve Hollanda pazarlarına şu anda iyi bir giriş yaptık. Amacımız referans listesini oluşturmak ve sağlamlaştırmak. Amerika taşımalarında ise şu anda Türkiye’den tekstil ağırlıklı ihracat gerçekleştirldiği için sadece tekstil yoğunlaşması söz konusu ama biz tek bir sektöre bağımlı kalmak istemiyoruz.” dedi.

2006 sonuna kadar deniz kargo ithalat taşımalarında bin TEU, ihracatda 600 TEU işlem gerçekleştirmek istediklerini açıklayan Erel, havayolu taşımacılığında da 200 bin kilonun üstüne çıkmayı planladıklarını söyledi.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77