• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Hyundai Truck Yeni HD Serisi Türkiye'de

Hyundai Truck Yeni HD Serisi Türkiye'de
KARSAN, Hyundai Motor Company ile arasındaki münhasır üretim ve distribütörlük anlaşması kapsamında Yeni HD Serisi araçların üretimine başladı. Anlaşma uyarınca CKD üretimi yapan Karsan, araçların yerlilik oranını da kademeli olarak artıracak.

KARSAN, Hyundai Motor Company ile arasındaki münhasır üretim ve distribütörlük anlaşması kapsamında Yeni HD Serisi (HD35/HD75) araçların üretimine başladı. Anlaşma uyarınca CKD (Completely Knocked Down) üretimi yapan Karsan, mühendislik faaliyetlerini daha yoğun kullanarak araçların yerlilik oranını da kademeli olarak artıracak. Yaklaşık 2 milyon dolarlık yatırım ile yenilenen Karsan’ın Bursa’daki ikinci üretim tesisi OSB fabrikasında, önümüzdeki dönemde yılda 5 bin adede varan Hyundai Truck üretimi hedefleniyor. Ürettiği araçları ilk kez çevre ülkelere ihraç etmeyi planlayan Karsan, bu doğrultusunda yurtdışı pazarlama teşkilatını da geliştirecek.

2007 yılının Ağustos ayından itibaren sadece Türkiye pazarı için Hyundai Truck HD35 ve HD75 modellerini üreten ve 2009 yılı başından itibaren de bu araçların pazarlama, satış ve satış sonrası hizmet faaliyetlerini sürdürmekte olan Karsan; Eylül 2009’da imzalanan MoU (Memorandum of Understanding) kapsamında Türkiye ve ihraç ülkeleri için Hyundai’nin ticari araç ürün yelpazesindeki diğer ürünlerin üretimini, dağıtımını ve satışını da hedefliyor. Karsan ayrıca Hyundai’nin ürün yelpazesinde bulunmayan, ancak pazarın ihtiyacı olan ürünleri de geliştirmeye yönelik Hyundai ile işbirliği içerisinde olacak.


Selek: “Hyundai ile kısa sürede çok önemli bir gelişme ve başarı elde etmiş durumdayız”

Karsan’ın Bursa OSB fabrikasında 16 Nisan 2010 tarihinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Karsan CEO’su Murat Selek; Karsan ve Hyundai ekiplerinin uyumlu işbirliğine değinerek Euro 4 normlarındaki Yeni HD Serisi araçların üretimine planlanan şekilde ve hedeflenen kalite seviyesinde başlandığını söyledi. Selek, sözlerine şöyle devam etti: “Hyundai ile işbirliğimizin geçmişi çok uzun yıllara dayanmasa da kısa sürede çok önemli bir gelişme ve başarı elde etmiş durumdayız. Bu başarıyı en somut şekilde pazardan elde ettiğimiz sonuçlar gösteriyor. Geçen sene global ekonomik krizin bütün olumsuz etkilerine rağmen Türkiye pazarında yüzde 20 oranında bir pazar payı gerçekleştirmiş olduk. Bu, bir yıl öncesine göre 2,5 katı bir büyüme anlamına geliyor. 2007 yılında pazara sürdüğümüz HD Serisi’ni pazarlama faaliyetlerimiz ve güçlü bayi teşkilatımız sayesinde kısa bir sürede pazarın önemli oyuncularından biri haline getirdik. Şimdi yeni HD Serisi modellerimizle müşterilerimizin memnuniyetini ve başarımızı sürdüreceğiz. Bundan sonra ise Hyundai ile birlikte, endüstriyel alandaki üretim başarımızı ürün geliştirmeye, ticari alanda da iç pazardaki varlığımızı ihraç pazarlarına taşımayı hedefliyoruz.”


W.S. Min: “Hyundai Motor Company, dünyanın beşinci en büyük otomobilüreticisi konumuna geldi”

Hyundai Motor Company Ticari Araçlar Başkan Yardımcısı W.S. Min de, “Bugün bizler için çok özel bir gün. Türkiye bizim için Avrupa ile Asya arasında kültürel ve ekonomik olarak bir üs konumundadır. Dolayısıyla bugün Karsan, Hyundai ve Türk otomotiv sektörü için yeni bir dönemin habercisi olacaktır” dedi.

2009 yılının global kriz nedeniyle otomotiv sektörü açısından zor bir yıl olmasına rağmen Hyundai Motor Company’nin satışlarını yüzde 11 artırarak 3.1 milyon adede ulaştırdığını ifade eden  W.S. Min, şöyle devam etti: “Bu performansımız ile dünyanın beşinci en büyük otomobil üreticisi konumuna geldik. Ticari araç sınıfında ise; 2007 yılında Karsan ile birlikte Türkiye’de hafif kamyon pazarına kuvvetli bir giriş yaptık. Bu döneme kadar iki Japon markası tarafından domine edilen pazarda; pazar payımızı 2008 yılında yüzde 8’e, 2009 yılında ise yüzde 20’ye taşıdık. Bu başarıya Karsan’ın ticari ve endüstriyel alandaki tecrübesi, mühendislik kabiliyeti, yetenekli iş gücü ve çalışma azmi olmadan ulaşamazdık. Hedefimiz Karsan’la olan işbirliğimizi devam ettirerek Türkiye’nin önde gelen ticari araç markalarından biri olmak.”


Kitapçı: “2010 yılında ürün yelpazemizi genişleteceğiz”

Karsan Pazarlama Şirket Müdürü Vançın Kitapçı ise ürün yelpazesinin yıl sonuna kadar kademeli olarak genişleyeceğini belirterek, “Yeni HD Serisi ile mevcut başarımızı ve pazardaki etkinliğimizi daha da artırmayı hedefliyoruz. Üretime 2007 yılında başladık. Satış ve pazarlama faaliyetlerini de 2009 Şubat ayında üstlendik. Pazara girişinin ikinci yılında HD Serisi, içinde bulunduğu sınıftaki pazar payını yüzde 20 seviyesine ulaştırmış ve bu başarıyı yurt geneline yayılmış 23 satış, 35 servis noktası ile elde etmiştir. Şimdi bu başarıyı yurt dışı pazarlarına da taşıyacağız” dedi.

Başarılarının arkasında müşteri taktirinin de olduğunu kaydeden Kitapçı, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz araç sattığımız her müşteriye mutlaka 1 ay içinde geri dönüp memnuniyetini sorguluyoruz. Burada yüzde 83,5 gibi otomotiv sektöründe zor rastlanan bir skor aldık. Bu, önemli bir başarıdır ve devam ettirme arzusundayız.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77