• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 19 °C

“İki Markanın Kalite Kriterlerini Birleştiriyoruz”

“İki Markanın Kalite Kriterlerini Birleştiriyoruz”
Volvo Group Trucks Türkiye’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Mete Büyükakıncı, Renualt Trucks ve Volvo Kamyon’un Volvo Group Trucks adı altında birleşmesinin duyurulması ardından gelinen süreç, birleşmenin, bayiler ve servisler üzerindeki etkisiyl

Volvo Group Trucks Türkiye’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Mete Büyükakıncı, Renualt Trucks ve Volvo Kamyon’un Volvo Group Trucks adı altında birleşmesinin duyurulması ardından gelinen süreç, birleşmenin, bayiler ve servisler üzerindeki etkisiyle ilgili görüşlerini aktardı.


Büyükakıncı, müşteriler için ise “Hizmette değişim olmadığı gibi iki marka birleştiği zaman her iki markanın da kalite kriterlerini birleştirip yükseltiyoruz, bu da bütün müşterin avantajı” yorumunu yaptı.

2013 yılını kendileri için yatırım ve geçiş yılı olarak tanımlayan Mete Büyükakınca, birleşme ile birlikte 1 Ocak 2014 itibarıyla tüm servislerin çift markalı olacağını hatırlatarak öncesinde bazı pilot bayilerden başlayarak en kısa süre içinde iki markalı servislere geçişe başlanacağını kaydetti. Birleşmen döneminde duyurulan yatırımları yaptıklarını belirten Büyükakıncı, henüz resmi açılışı gerçekleşmemek ile birlikte Hadımköy ve Orhanlı’da bulunan iki servisin operasyonel hale geldiğini söyledi. Hadımköy servisinde hem Renault Trucks hem de Volvo Trucks marka kamyonlara servis hizmeti sunulmaya başlandığını açıklayan Büyükakıncı, yaklaşık 1 aydır sunulan bu hizmet karşısından müşterilerden olumlu tepkiler aldıklarını vurguladı.   

Birleşmenin müşteri, servis ve bayii ayağını ne şekilde etkileyeceği ile ilgili görüşlerini aktaran Büyükakıncı, “Organizasyonun merkez ayağını düşünecek olursak şuana kadar mevcudiyetini başarıyla devam ettiren iki markadan bahsediyoruz. Bu iki organizasyonun birleşmesi esnasında birleşmeden direk doğan personel kaybı çok yaşamadık. Müşteri açısından bakacak olursak da aslında çok pozitif. Hizmette değişim olmadığı gibi iki marka birleştiği zaman her iki markanın da kalite kriterlerini birleştirip yükseltiyoruz, bu da bütün müşterin avantajı. Servislerimiz açısından bakacak olursak da çok pozitif. Tak markaya hizmet verirken çift markaya hizmet verecekleri için iş hacimleri artacak. Volvo Group Trucks açısından bakacak olursak da iki tane büyük markanın güçlerini birleştirmesi Volvo Group’un gücünü de arttıracaktır. Pazar açısından değerlendirecek olursak; böyle bir birleşme pazarda çok daha rekabetçi bir ortam yaratacaktır buda direk olarak müşteriye yansıyacak” diye konuştu.  

“Yeni ürünlerle Euro 6 tercih eden müşteri taleplerine karşılık vereceğiz”


Her iki markanın da müşteri talepleri doğrultusunda sundukları hizmetlerin ve ürünlerin devam edeceğini ifade eden Mete Büyükakıncı, her iki markada da ürün yenileme gerçekleştiğini hatırlatarak şöyle devam etti: “Volvo’nun yenilenen ürünlerinin tanıtımı kısa süre önce yapıldı ve ürünler pazarda şuan. Renault Trucks ise Haziran ayında tanıtılacak. Bu ürünleri destekleyecek yan servisler dediğimiz değişik paketlerin formülasyonu ve pazara adaptasyonu konusunda bizde üstümüze düşeni yapacağız.

Yeni ürünlerimiz ile birlikte Euro 6 tercih eden müşteri taleplerine de karşılık vereceğiz. 2016’nın Ocak ayından itibaren Türkiye’de Euro 6 zorunlu hale gelecek. Hem Volvo Trucks markamızın hem Renault Trucks markamızın müşterileri arasında Avrupa’ya taşıma yapan müşteriler var. Bu müşterilerimizin taleplerini her 2 markamızda da karşılayabilir durumda olacağız.”

Operasyonel süreç ile ilgili de bilgi aktaran Büyükakıncı, temelde satış stratejilerini değiştirmediklerinin altını çizerek, “Ne pazar konumlandırmalarımızı ne de yöntemlerimizi değiştirmiyoruz. Bizim en büyük avantajımız Renault Trucks ve Volvo Trucks markalarının değişik konumlandırılmaları ve satış stratejileri sayesinde şimdiye kadar ciddi bir müşteri rekabetine girmemeleri. Aynı konumlandırılmayı başarıyla devam ettireceğiz” dedi.

“Türkiye üreticiler için yatırım yapılması gereken bir pazar”

2012 yılını Renault Trucks’ın yüzde 9,5, Volvo Group Truck bünyesindeki kamyonlar olarak bakıldığında toplam yüzde 12 çekici pazar payı ile kapattıklarını belirten Büyükakıncı, “Biz Volvo Group Trucks olarak her şeyden önce Türkiye’de sürekli olmayı, istikrarlı olmayı, yatırım yapmayı sürdürmeyi, müşterinin şuana kadar bize duymuş olduğu güveni ve bunun temeli olan memnuniyeti arttırmayı istiyoruz. Bu nasıl devam eder, karlı bir şirket olursak devam eder. Büyümekten bahsederken karlı büyümeden, sağlam büyümeden bahsediyoruz. Buda her zaman pazar payıyla doğru orantıda olmayabilir” diye konuştu.  

2013 yılı ile ilgili olarak pazarı değerlendiren Büyükakıncı, güvenilir rakamların geç ulaştığının altını çizerek Mart sonu gelen rapora göre Türkiye kamyon pazarının geçen senenin ilk 3 ayına nazaran yüzde 20’ye yakın gerileme yaşadığını kaydederek, “Bizim geçen senelerdeki performanslarımıza bakıldığında ise pazar daraldığında pazar kadar daralmayan, pazar büyüdüğünde pazardan biraz daha fazla büyüyen bir pazar payı gerçekleştiriyoruz” dedi.

Son yıllardaki Türkiye ekonomisindeki büyüme ve bu büyümenin devamlılık arz etmesinin yabancı yatırımcıları çektiğine dikkati çeken Büyükakıncı, “Türkiye Avrupalı üreticiler açısında yatırım yapılması, bulunulması gereken muazzam bir pazar, büyümeye de devam edecek” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77