• BIST 8718.11
  • Altın 2246.928
  • Dolar 32.3334
  • Euro 35.1703
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C

İngiltere İle Yapılan Serbest Ticaret Anlaşması Lojistik Sektörünü de Memnun Etti

İngiltere İle Yapılan Serbest Ticaret Anlaşması Lojistik Sektörünü de Memnun Etti
Türkiye ile İngiltere arasında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması sonrasında lojistik sektöründeki beklentiler yükseldi.

Anlaşma ile iki ülke arasında taşımacılık yapan firmaların, Brexit sonrası dış ticaretteki olası kayıplar nedeniyle karşılaşabileceği zararların önüne geçildi.

Yekaş Fides Global Logistics CEO’su Murat Güler, “Anlaşma iki ülke arasındaki taşımaları artıracak, lojistik sektörüne de ihracata da istihdama da olumlu yansıyacak.” dedi.

Türkiye ve İngiltere’nin imzaladığı Serbest Ticaret Anlaşması ile Türk ihracatçısının Gümrük Birliği kapsamındaki 25 yıllık kazanımları korundu. Anlaşma sadece iki ülke arasında ticaret yapanları değil, lojistik sektörünü de sevindirdi.

Uluslararası lojistik hizmetler sunan, Türkiye ile İngiltere arasında da yük taşımacılığı yapan Yekaş Fides Global Logistics’in CEO’su Murat Güler, yaptığı değerlendirmede, anlaşmanın tüm sanayi ve tarım ürünlerini içerdiğini hatırlattı. Güler, anlaşma sayesinde İngiltere’ye ihraç edilen ürünlerin yaklaşık yüzde 75’inin vergi yükünden kurtulduğuna dikkati çekti.

Anlaşma iki ülke arasındaki ticaret hacmini daha da yükseltecek

Güler, TİM verilerine göre geçen yıl 10,5 milyar dolar ile en fazla ihracat yapılan ikinci ülke konumundaki İngiltere’nin, Türkiye’nin özellikle otomotiv, hazır giyim, konfeksiyon, elektrik elektronik ve mücevher ihracatında ciddi bir ağırlığı olduğunu aktardı.

Serbest Ticaret Anlaşması’nın iki ülke arasındaki ticaret hacmini daha da yükselteceğini söyleyen Güler, “Bu durum iki ülke arasındaki taşımaları artıracak, lojistik sektörüne de ihracata da istihdama da olumlu yansıyacak.” dedi.

İngiltere’nin aynı zamanda en çok dış ticaret fazlası elde edilen ülkelerin başında geldiğini dile getiren Güler, imzalanan STA sayesinde Birleşik Krallık ile ticaretin, özellikle sanayi ve tarım sektörlerinde üretim ve istihdamı destekleyeceğini de vurguladı.

“İngiltere’ye bir haftada teslimat”

Güler, İngiltere’ye kara, deniz ve hava yolunu kullanarak çoğunlukla parsiyel taşımacılık yaptıklarını söyledi.

Türkiye ve Birleşik Krallık arasında en çok ambalaj malzemesi, tekstil ürünü, otomotiv yedek parçası ve gıda ürünü taşıdıklarını anlatan Güler, bu yükleri ortalama bir hafta gibi kısa bir süre içerisinde teslim ettiklerini de sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77