• BIST 9524.59
  • Altın 2495.15
  • Dolar 32.5041
  • Euro 34.7261
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

İntralojistik Firmaları da Lojistiğin Marka Fuarı logitrans’ta

İntralojistik Firmaları da Lojistiğin Marka Fuarı logitrans’ta
• Lojistikte hızı arttırmak en önemli hedeflerden biri.
• İntralojistik sektöründeki gelişmeler lojistik süreçlerinde doğruluk ve hız sağlıyor.
  • Robot teknolojileri ve yapay zeka ile güçlendirilen intralojistik sektörü, lojistik operatörlerin ilgi odağı.
  • İntralojistik ürünlerin yanı sıra yönetim ve bilişim sistemleri de lojistik sektörü tarafından takip altında.

Lojistikte hız, tercih sebeplerinde en üst sıralarda yer alıyor. Özellikle e-ticaretle birlikte müşterilerin ürün siparişinin ardından teslim almalarına kadar geçen süre ne kadar kısa olursa verimliliğin yanı sıra memnuniyet de o derecede artıyor. Malın üretiminden tüketim noktasına kadarki tedarik zinciri içinde hareketli lojistik operasyonların yanı sıra tesis ve depo alanları içindeki elleçleme süreçleri de kritik önem taşıyor. “Üretim aşamasından itibaren malların üretici, gönderici ve alıcı noktalarındaki tesislerdeki elleçlenme, yani işlenme süreçlerinde günümüz teknolojileri ile birlikte her geçen gün gelişen muazzam sistemler kullanılıyor,” diyen Eko Fuarcılık Fuarlar Müdürü Altınay Bekar, “İntralojistik sistemler sayesinde, tedarik zinciri içinde sadece ürünlerin hareketinin değil bilgi akışının da kusursuz olması sağlanıyor. Süreçte optimizasyon sağlandıkça da mal hareketindeki hız ve doğruluk artıyor” şeklinde konuştu.

Eko Fuarcılık Fuarlar Müdürü Altınay Bekar

İntralojistik sektörü son derece geniş bir ürün ve hizmet gamını içeriyor. Depolarda kullanılan raf sistemlerinden konveyörlere, paletlerden barkod okuyuculara, trans paletten forkliftlere kadar pek çok ürün, malların en kısa sürede en az maliyetle en doğru şekilde hedefe ulaştırılması için kullanılıyor. Bu sistemlere ilişkin olarak konuşan Altınay Bekar, “İntralojistikte ürün gamı giderek çeşitleniyor. Yakın bir geçmişe kadar barkod okuyucu sistemler lojistikte çığır açıcı bir gelişme olarak görülüyordu. Bugün robot teknolojileri ve yapay zeka kullanımı ile birlikte intralojistikte de inanılmaz bir yenilenme var. Türkiye’de özellikle raf sistemleri ve depo otomasyonu konusunda çok yol almış olan üreticilerimiz var. Şimdi yapay zeka konusundaki üstün çalışmaları ile yurtdışına açılmaya da hazır olan üreticilerin kendilerini göstermeleri için logitrans Uluslararası Transport Lojistik Fuarı çok doğru bir platform. Çünkü logitrans Fuarı, sadece Türkiye’nin değil Avrasya bölgesinin en büyük lojistik etkinliği konumunda. 14 yıldır pek çok yerli markamız logitrans Fuarı ile birlikte uluslararası pazara açıldı. Özellikle otomasyon yazılımları ve yapay zeka alanında takdire şayan işler yapıldığını biliyoruz. Bunları lojistik sektörünün dikkatine sunmak üretici firmalar için önemli bir açılım olacaktır” dedi.

İntralojistik sistemler çok geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Yükleme-boşaltma, depolama, tesis içi taşıma, tasnif ve ambalaj gibi süreç ve operasyonlara yönelik tüm ürün ve hizmetler intralojistik sektörünün birer öğesi. Liman içi elleçleme sistemleri, tesis ve depo ekipmanları, paketleme, paletleme sistemleri gibi ürünlerin yanı sıra bu sistemlerde kullanılan teknoloji ve yazılımların üreticileri de intralojistik sektörünün önemli oyuncuları arasında yer alıyor. Bu yıl 10-12 Kasım 2021 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde 14. Kez düzenlenecek olan logitrans Transport Lojistik Fuarı, Türkiye’nin tek ve bölgenin en kapsamlı lojistik fuarı olarak tedarik zincirinin tüm halkalarını bir araya topluyor. Etkinlik, gerek katılımcısı gerekse ziyaretçisi ile intralojistik sistem ve hizmet üreticilerinin hedefinde olan üst düzey karar vericileri bir araya getirecek. Fuar katılımı için halen fırsat bulunduğunu söyleyen Altınay Bekar, “logitrans Fuarı, lojistiğe ilişkin tüm yeniliklerin vitrini olma hedefiyle güçlü şekilde hazırlıklarını tamamlıyor. Fuarımızın katılımcılarının yanı sıra, perakende, kimya, otomotiv, tekstil, farmasötik gibi endüstrilerin karar vericilerinden oluşan ziyaretçi kitlesi, intralojistik alanındaki gelişmeleri de görmek için dört gözle fuarı bekliyor. Tüm intralojistik üreticilerini fuarımızda ağırlamaktan memnuniyet duyacağız” dedi.

Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı

“Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı”, EKO MMI Fuarcılık Ltd. Şti tarafından 10-12 Kasım 2021 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi 9. ve 10. Salonlarda 14. kez düzenlenecektir. Avrupa ile Yakın Doğu arasında mükemmel bir köprü oluşturan logitrans; lojistik, telematik ve taşımacılığın tüm değer zincirindeki geniş ürün ve hizmet yelpazesini içermektedir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77