• BIST 8715.56
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.1052
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

ISD Logistics CEO’su Korkut Koray Yalça: Normalleşme İle Birlikte Lojistikte Yoğunluk ve Karmaşa Yaşanabilir!

ISD Logistics CEO’su Korkut Koray Yalça: Normalleşme İle Birlikte Lojistikte Yoğunluk ve Karmaşa Yaşanabilir!
Koronavirüs tedbirleri kapsamında Avrupa’da üretime ara veren firmalar, Türkiye’den sipariş ettikleri ürünleri depolarda bekletiyordu. Önlemlerin hafiflemesiyle birlikte tekrar üretime başlayan firmaların depolarda bekleyen yükleri yola çıkmaya başladı.

Ancak lojistik sektöründen yeni döneme ilişkin bir uyarı geldi.

Entegre lojistik ve depolama hizmetleri veren ISD Logistics CEO’su Korkut Koray Yalça, Çin’deki normalleşme sonrası uluslararası taşımacılıkta yaşanan aşırı yoğunluk ve karmaşanın Türkiye’de yaşanmaması adına uyarılarda bulundu.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Avrupa’da birçok firma üretime ara vermişti. Türkiye’den Avrupa’ya ihracat yapan şirketler, pandemi öncesi gelen talepleri zamanında teslim etmek için uğraştılar ancak alıcılar ‘paydos’ deyince yükler sınırı geçmeden depolara çekildi. Hem depolar doldu, hem de yeni üretim planları aksadı.

Avrupa’da ve Türkiye’de başlayan normalleşme adımlarıyla birlikte depolarda bekletilen yükler şimdi tekrar yola çıkıyor. Depolama ve entegre lojistik hizmetleri sunan ISD Logistics CEO’su Korkut Koray Yalça, normalleşme sonrası Çin’deki liman ve gümrüklerde yaşanan yoğunluk ve karmaşıklığa atıfta bulunarak uyarılarda bulundu.

Çin’de normalleşme sonrası lojistik operasyonların karmaşıklaştığını söyleyen Yalça, “Çin’de liman ve gümrüklerde kilometrelerce kuyruklar var. Bu durumun bizim ülkemizde ve uluslararası taşımalarımızda yaşanacağını düşünmüyorum ancak şirketler lojistik planlamalarını doğru yönetmeli. Artan taleple birlikte tedarik zincirinde aksamalar meydana gelebilir”dedi.

“Alternatif Taşıma Modelleri Kurtarıcı Olur”

ISD Logistics CEO’su Korkut Koray Yalça: Normalleşme İle Birlikte Lojistikte Yoğunluk Ve Karmaşa Yaşanabilir!

Alternatif taşıma modellerinin her zaman göz önünde bulundurulması gerektiğini hatırlatan Yalça, karayolu dışında demiryolu + karayolu, Ro-Ro + karayolu gibi kombine taşımaları kullanarak bu sürecin karmaşık hale gelmeden atlatılabileceğini söyledi.

ISD Logistics olarak koronavirüs salgını sürecinde kombine taşıma operasyonlarına ağırlık verdiklerini açıklayan Yalça, Türkiye’den Ro-Ro ya da demiryolu ile çıkan yükleri Avrupa ülkelerinde çalıştıkları yerelsürücüler ile son noktaya teslim ettiklerinive tüm taşımaları sağlıklı bir şekilde yürütebildiklerini sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77