• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

İTAF Fuarı TÜYAP’da Düzenlendi

İTAF Fuarı TÜYAP’da Düzenlendi

Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. (TÜYAP) ve Ticari Araç İthalatçıları Derneği (TAİD) işbirliğiyle düzenlenen İTAF 5. İstanbul Ticari Araçlar, Yan Sanayi ve Aksesuarları Fuarı 15-18 Mayıs 2006 tarihlerinde İstanbul’da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapıldı.                        

Yalçın: “Tanıtım aktivitelerine önem vermemiz gerekiyor”

Bu yılki fuarın hazırlığında satış ve tanıtım konsepti belirlerken çok önemli iki kavramın üzerinde durduklarını belirten TÜYAP Genel Müdür Yardımcısı Serdar Yalçın, “Bunlardan bir tanesi 1980’li yıllarda 85 adet olan bağımsız otomotiv üreticisinin bugün 18’e düşmüş olması, gelecek 5 yıl içinde de beklentinin son 15 üreticinin kalacağı şeklinde olmasıdır. Otomotiv gibi büyük bir sektörde büyük ölçeklerin sağlanması verimlilikle mümkündür.

Dünya üzerinde 55 milyon otomobil, 10 milyon ticari araç üretimi var. Buna karşılık toplam 50 milyon talep var. Dolayısıyla yüzde 20 oranında bir arz fazlası var. Bu da beraberinde önemli bir rekabeti ve pazar kavgasını karşımıza getirmektedir.” dedi.

Türkiye’nin ticari araçlarda daha şanslı olduğuma dikkat şene Yalçın, dünyadaki yüzde 6’lık büyümeye karşılık Türkiye’de yüzde 10 oranında büyüme olmasının iç pazardaki tanıtım aktivitelerine önem vermemiz gerektiğini gösterdiğini ifade etti.

Bugün iç pazarda bayi kavramının öne çıkması, showroom ve distribütörlük anlayışının değişmesi, Türk insanının daha güvenli, hesaplı ve konforlu araçları arıyor olmasının sektörde inanılmaz bir rekabeti de beraberinde getirdiğini kaydeden Yalçın, TÜYAP’ın tanıtım projelerini bu gerçeğe göre kurgulamak yoluna gittiğini söyledi.


Özbayır: “48 bin adet kamyon satışı bekliyoruz”

İstatistiklere dikkatle bakıldığında üretimiyle, ithalatıyla ticari araç pazarındaki canlılığın ülke ekonomisindeki canlılığı ve gelişmeyi birebir yansıttığının görüldüğünü belirten Ticari araç İthalatçıları (TAİD) Derneği Başkanı Bahadır Özbayır, 1999 yılında başlayan ve 2001 yılında derin bir krize dönüşen ekonomik durgunluktan sonra, son 1-2 yıldır memnuniyet verici ekonomik istikrar süreci yaşadığımızı ifade etti.

Bu gelişmeye paralel olarak geçen yıl otobüs, kamyon ve hafif ticari araçlardan oluşan ticari araçlar pazarında 314 bin adet ticari araç satışının gerçekleştiğini söyleyen Özbayır, “2006 yılında ise yurtiçinde, eğer yılın geri kalan kısmında mevcut ekonomik istikrarı etkileyecek iç ve dış olumsuz gelişmeler olmazsa, şehirlerarası ve belediye otobüs segmentinde 2 bin adet, 6 ton ve üzeri kamyon segmentinde 48 bin adet ve hafif ticari araçta da 300 bin adet olmak üzere toplam 350 bin adet satış beklenmektedir. Para piyasalarındaki ani dalgalanmanın genel ekonomide kısa süreli ve geçici bir düzeltme olarak kalacağını ve orta vadede, yakalanan bu istikrar ortamını bozmayacağını ümit ediyoruz. Türkiye’de satılan her ticari araç üretim, satış, servis teşkilatı ve yan sanayi tedarikçileriyle birlikte çok geniş bir alanda, daha fazla üretim, iş ve istihdam anlamına geliyor.” dedi.

Küçük: “Otomotiv, lokomotif sektörlerin başında geliyor”

Sağladığı katma değer, yarattığı istihdam ve diğer sanayi kolları üzerindeki etkisiyle otomotiv sektörünün ülke ekonomilerinde lokomotif sektörlerin başında geldiğini belirten İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Tanıl Küçük, Türk otomotiv sektörünün son yıllarda büyük bir atılım gerçekleştirdiğini ifade etti.

1990 yılında Türkiye’nin motorlu kara taşıtları ve römork ihracatının sanayi ürünleri ihracatı içindeki payının sadece yüzde 1.7 olduğunu hatırlatan Küçük, 2005 yılında ise bu payın yüzde 15’e yükseldiğine değindi. Küçük, bu oranların Türkiye otomotiv sanayinin bugün geldiği durumu ortaya koyduğunu belirtti.


Yılın kamyonu MAN TGL Türkiye’de

MAN Türkiye, fuarda üç ayrı yeni modelini kamuoyunun beğenisine sundu. Türkiye için özel olarak geliştirilen TGA 39.390, 2006 yılının kamyonu seçilen TGL 12.180 ve TGL 8.180 fuarda ilgi çeken araçlar arasında yer aldı.

2006 yılının kamyonu seçilen TGL Avrupa’daki başarılı satışları ile de dikkat çekiyor.

İlgi EuroCargo üzerinde

Avrupa’nın en çok satan kamyon unvanına sahip EuroCargo, Iveco standının en gözde aracı oldu. Artık Türkiye’de üretilmeye başlanan EuroCargo, düşük yakıt tüketimi ve yüksek performansı ile Türkiye pazarında da liderliğe oynayacak. Iveco standında sergilenen diğer bir ürün de uluslararası taşımacıların yakından tanıdığı Stralis idi.

Mercedes-Benz’den Liderler Zirvesi

Mercedes-Benz Türk, fuara “Liderler Zirvesi” sloganı ile markanın tüm ticari araç ürün gruplarıyla katıldı.Bin 640 metrekarelik stand alanında Mercedes-Benz Türk; Atego, Axor ve Actros kamyon ve çekicilerin yer aldığı  22 ürününü sergiledi.

Otokar’dan yeni koleksiyon

Türkiye’nin önde gelen üst yapı sistemleri üreticisi olan Fruehauf, fuarda yeni koleksiyonu ile yer aldı. Sergilediği treyler çeşitleri ile ziyaretçilerin yoğun ilgisini çeken Fruehauf, ADR sertifikalı alüminyum tanker, uzayabilir konteyner taşıyıcısı, rulo taşıyıcısı ve diğer ürünleri ile göz doldurdu. Ayro otokar markalı üstyapılarını tanıtan şirket, ürün yelpazesini daha da genişletmiş oldu.

Kögel’den X-MAX Plus semi tenteli

Fuarda göz dolduran standlarından biri de Kögel’in standı oldu. Fuarda müşterilerine bir konser dinleme imkanı da veren Koluman, sergilediği Kögel X-MAX Plus semi tenteli ürünü yoğun ilgi gördü. 102 metreküplük bu treyler geniş iç hacmiyle dikkat çekiyor. Ayrıca Koluman standında Euro 5 motorlu Mercedes Actros’lar da sergilendi.

Krone yükselişini sürdürüyor

Doğuş Otomotiv distribütörlüğünde Türkiye’de faaliyet gösteren Krone, standında; tenteli semi treyleri, tenteli mega semi treyleri, tekstil semi treyleri ve soğutulucu semi treylerini sergiledi. Üç yıl gibi kısa sürede üstyapı sektöründe önemli noktalara Krone, bu yükselişini devam ettirmeye kararlı görünüyor.

Scania beş farklı araç sergiledi

Yaklaşık bin 200 metrekarelik alana sahip Doğuş Otomotiv standında Scania’nın 5 aracı sergilendi. Scania standında sergilenen R420 LA 4X2 MNA R serisi çekici, R470 LA 4X2 MEB R serisi çekici , R 114 GB8X2 NZ 380 R serisi kırkayak kamyon, R 124 GA4X2NA 420 4 serisi çekici ve P380 CA4x2HNA oto taşıcı üst yapılı çekiciler farklı motor ve kabin tipleri ile dikkat çekti.

Fuar süresince Scania araçlarında kullanılan teknolojik sistemler uygulamalı eğitimlerle açık alanda müşterilere tanıtıldı.

Ünlü DJ Cem Ceminay da Scania standını ziyaret edenler arasında yer aldı.

Ernak Treyler ekonomik ve kaliteli çözümlerini anlattı

Treyler çeşitleri ve treyler yedek parçaları ile fuara renk katan Ernak Treyler Servis, getirdiği yeni çözümleri müşterisine tanıttı. Türkiye’de bir ilk olan Ernak Treyler Servis, sunduğu ekonomik ve kaliteli çözümlerle dikkat çekti.

Serin’den paslanmazlık ve boya garantisi

Serin Treyler, 10 yıl paslanmazlık ve 5 yıl boya garantisi verdiği araçlarını sergiledi. Serin Treyler, bu fuarda ayrıca alttan ve üsten dolum yapabilen tankerini tüketicilerinin beğenisini sundu. 7 bin 500 kg boş ağırlığa sahip tankerler alüminyumdan yapılıyor ve buhar geri dönüşümlü sistemine sahip.

Karadeniz Branda müşterileriyle buluştu

Ürünlerini fuarda demo aracıyla tanıtan Karadeniz Branda, standında müşterileriyle biraraya geldi. Karadeniz Branda; müşterilerine treyler brandaları olmak üzere, kayar yan perde sistemleri, kayar çatı sistemleri, katlı yükleme sistemleri, çatı kaldırma mekanizmalarını ayrıntılı olarak anlattı.

Enka, üç markayla geldi                                                 

Fuara üç marka ile katılan Enka; Schimtz Cargobull, FFB ve Iveco ürünlerini sergiledi. Avrupa’nın önemli tanker ve silobas markalarından biri olan FFB, bundan böyle Türkiye’de Enka güvencesiyle satışa sunulacak.

Futbolcular Lohr’u ziyaret etti

Avrupa’nın önde gelen araç taşıyıcısı üreticilerinden Lohr, fuara yeni ürünleri ile katıldı. Lohr standını ziyaret edenler arasında; Galatasaray Futbol Takımı’nın iki ünlü oyuncusu Hakan Şükür ve Hasan Şaş da vardı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77