• BIST 9704.31
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

İtalyan Fercam Lojistik Türkiye’de Ofis Açtı

İtalyan Fercam Lojistik Türkiye’de Ofis Açtı
İtalya’nın önde gelen lojistik firmalarından Fercam, 2015 yılının başında Türkiye’de merkez ofisini açtı.

İstanbul’da açılan ofiste uluslararası karayolu, multimodal taşıma, fuar taşımacılığı hizmetleri sunacak. Fercam, Almanya, Avusturya, Fas, Tunus, İspanya, İngiltere, Belçika, Hollanda, Polonya, Slovakya, Romanya, Bulgaristan ve en son olarak da Türkiye ile lojistik ağını genişletmeye devam ediyor.

“Fercam, Türkiye piyasasına geç girmiş olsa da Türkiye pazarında olması gereken bir oyuncu” diyerek iddialarını ortaya koyan Fercam Lojistik Türkiye Ülke Müdürü Hakan Döşdemir ile Fercam’ı, faaliyet alanlarını ve Türkiye’de yapacakları yatırımları konuştuk.

Döşdemir Kargo Haber okuyucuları için, Türk lojistik pazarı hakkındaki düşüncelerini de aktardı.

Fercam’ın, 1949 yılında sadece kara taşıması hedeflenerek kurulduğunu belirten Döşdemir, “1975 intermodal taşımacılığa yatırım yaparak servis alanını genişletti. Merkezimiz 1999 senesinde Bolzano’ya taşınmıştır. 1982 yılında Almanya ile ilk yurtdışı yatırımımızı başlattık” dedi.

Avusturya’nın dış yatırımda Fercam için en güçlü bölge olduğunu söyleyen Döşdemir, sözlerine şöyle devam etti: “Merkezimiz Bolzano Avusturya sınırına çok yakın bir bölgede ve burası 1’inci dünya savaşı döneminde Avusturya ya bağlı bir bölgedir, bu anlamda İtalya Avusturya hattı firmamız için büyük önem arz eder”.

“Türkiye’de hava deniz departmanı ve diğer illerimizde şubeler kurmayı hedefliyoruz”

Fercam Lojistik Türkiye Ülke Müdürü Hakan Döşdemir2005’de hava ve deniz servislerinin başladığını, Türkiye’de de 2016 yılı başında hava ve deniz departmanı kurmayı hedeflediklerinden söz eden Döşdemir, “Dış yatırımda Avusturya’dan sonra Almanya, İspanya ve Hollanda son dönemde işlem hacmimizin en çok arttığı ülkeler arasındadır. Fas, Tunus, İspanya, İngiltere, Belçika, Hollanda, Polonya, Slovakya, Romanya ve Bulgaristan’dan sonra Türkiye’de açılan şubemiz ile daha da genişlemeyi hedefliyoruz” şeklinde açıklama yapıyor.  

Uzmanlaştığı ve güçlü olduğu taşımacılık modları ile ilgili açıklamalarda bulunan Hakan Döşdemir, Komple taşımacılık en güçlü olduğumuz taraf ve bu doğrultuda yatırımlarımız hız kesmeden devam ediyor. İtalya’dan, Almanya ve Hollanda’ya aylık ortalama 1000 konteyner hacimli demiryolu servisimiz günlük servis ile hizmet vermektedir” diyen Döşdemir,  2 bin 300 treylerin içinde her türlü araç tipini bulunduğu ve özellikle Türkiye için en uygun araç tipleri ile hizmet vereceklerini dile getirdi.

“Komple taşımacılığı farklı ürün ve araç tiplerimizle sağlayacağız”

Türkiye’de daha önce acentelik sistemi ile faaliyetlerini yürüttüklerini belirten Döşdemir, “2014’ün sonunda Türkiye’ye ofis açma kararı alındı. Öncelikli olarak karayolu trafiğimizin geliştirilmesi yanında hedefimiz Türkiye’de lojistik depo yatırımı yapmaktır. İtalya’da 700 bin metrekarelik depo alanıyla ülkenin en büyük firmalarına lojistik hizmetlerini hali hazırda veriyoruz” dedi.

Türkiye pazarındaki hedefleri ile ilgili görüşlerini de sorduğumuz Döşdemir, “Türkiye pazarında ilk etapta komple taşımacılığı farklı ürün ve araç tiplerimizle sağlayacağız. Belli sektörlere odaklanacağız ve bu anlamda lojistik yatırımlarda yapacağız. Türkiye’de şubeleşmemiz de söz konusu. En başta; İzmir ve sonrasında Bursa olarak düşünüyoruz. Şu an direk olarak yaptığımız taşımacılık hatları İtalya, Almanya ve Benelüx ülkeleri olarak ön plana çıkıyor” açıklamasında bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77