• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Iveco Ağır Ticarideki Konumunu S Way İle Güçlendirecek

Iveco Ağır Ticarideki Konumunu S Way İle Güçlendirecek
2019 yılında Pazar payını arttıran Iveco Türkiye, düzenlediği basın toplantısıyla uzun yol taşımacılığı için tasarlanan yeni Iveco S – WAY’i ve hafif ve orta segmentin iddialı modeli olan yeni Daily’yi Antalya Belek’te tanıttı.

IVECO Türkiye Genel Müdürü Hakkı Işınak şunları söyledi; “Bugün sizlere hafif, orta ve ağır segmentteki ürünlerimizdeki büyük değişikliği sunuyoruz. Ağır sınıf IVECO WAY serisi, Stralis’in ve Trakker’ın yerini alıyor. IVECO WAY serisi son teknoloji özellikleriyle gelecek on yılın kamyonu. Öte yandan amiral gemisi modelimiz Daily’nin hafif ve orta segmentteki versiyonları yenilendi ve son derece kişiselleştirilmiş, müşterinin kullanımına göre şekillendirilmiş, taşımacılık gereklerini karşılayacak bütüncül bir çözüm sunan hizmetlerle geliyor.”

2019 yılında Pazar paylarını arttırdıklarını ve yeni araçlarla bu trendin devam etmesini hedeflediklerini kaydeden Işınak, şimdiden S WAY siparişleri almaya başladıklarını vurguladı. Aracı gören önemli müşterilerinin büyük beğenisini gördüklerini sözleri ekleyen Işınak, S-WAY ile ağır vasıta hedeflerinin çok daha büyük olduğunu da kaydetti.

Iveco’daki değişimden bahsederek S – WAY’i anlatan Iveco Türkiye Pazarlama ve Ürün Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Tansu Giz ise konuşmasına 2006 yılından beri tamamen yenilenmiş bir çekiciyle çıktıklarını vurgulayarak bu aracın tamamen Iveco çizgilerini taşıdığını kaydetti.

Geliştirilmesi sırasında 2 bin 500 sürücü ve filo müşterisinden alınan geri bildirimin de dikkate alındığını kaydeden Giz,  Stralis’in yerini artık S Way serisini aldığını kaydetti. İsim değişimlerinde inşaat araçları olan Trakker gamının T Way, ile devam edeceğini söyledi.

Iveco Ağır Ticarideki Konumunu S Way İle Güçlendirecek

IVECO S – WAY

Yeni kabinin tasarımı, ideal sürüş pozisyonu ile başlamak üzere sürücülerin ihtiyaçları düşünülerek gerçekleştirildiği kaydeden Giz araçla ilgili detaylardan bahsetti. Ayarlanabilir koltuğun bazası alçaltılıp minderin kalınlığı ve ileri geri hareket mesafesi artırılarak sürücüye konforlu bir pozisyon ve ideal görüş alanı sağlandı. Direksiyonun alt kısmı düz tutularak sürücülere daha fazla alan bırakıldı ve konfor artırılmış.

Kontrollerin ergonomik yerleşimiyle tüm ana özellikler sürücünün kolayca erişebileceği noktalara yerleştirildi ve aracın daha konforlu ve verimli yönetimi sağlandı.

22 buton barındıran çok fonksiyonlu direksiyon, “Yardımcı Sürüş Sistemleri” dahil olmak üzere tüm gerekli özelliklere ulaşım sağlıyor.

Ön konsol ve merkezde 7 ,nç dokunmatik ekran, son teknoloji bilgi – eğlence sistemine erişimi sağlıyor ve sürücünün dijital hayatını Apple Car Play ile telefonunu eşleyerek araca getirmesine olanak veriyor. Ek olarak eller – serbest ve müzik yayını için Bluetooth, DAB radyo, ses tanıma, kamyon navigasyon sistemi ve de çeşitli donanım ile siber güvenlik de dâhil olmak üzere yazılım geliştirmeleri bulunuyor.

Merkezde yer alan çok sayıda buton, olası kombinasyonları artırırken aracın gövdesi veya treyleri kontrol etmek üzere fazladan boş butonlar bırakıyor.

Yeni Dur/Kalk butonu ve tümleşik uzaktan kontrollü elektronik anahtar yeri ön panelde DNR (otomatik vites kontrolleri) alanının yanına uygun bir şekilde konumlandırılmış

Iveco Ağır Ticarideki Konumunu S Way İle Güçlendirecek

Yeni Kabinle Daha Geniş ve Kullanışlı Yaşam alanı

Yeni kabin konsepti hareket kolaylığı için oldukça boş alan bırakan geniş bir yaşam ortamı yaratıyor.

Yeniden tasarlanan tavan, alt tünel ve şekillendirilmiş üst raf, kabinin ortasında 2,15 metrelik ayakta durma alanı (Bu alan daha önce 2,07 metre) sunuyor.  Üst yatay kullanılabilir alan ise önceki modele kıyasla 35 santim daha geniş ve üst yatak ile bölmelere daha kolay erişmeyi sağlıyor.

Yeniden tasarlanan üst raf 250 litrelik bir saklama kapasitesi sunuyor. Ayrıca hem sürücü hem de yolcu tarafında yer alan saklama kutuları toplam 375 litrelik bir kapasiteye erişebiliyor.

Gece güvenlik kilitleri olası dışarıdan girmelere karşı her iki kapıyı da koruyor.

Klima sistemi, tümleşik park soğutucusu ve ısıtma sistemleri seyir halinde veya dururken ideal iç iklimlendirmeyi sağlıyor.

Yakıt verimliliğini artırmak için tasarlandı

Kabinin dış kısmının her detayı hava direncini minimize etmek için incelikle tasarlanmış ve Stralis’e göre yüzde 12 daha az sürtünme katsayısına ulaşılmış.

Ön tarafta açıldığı zaman ön cama erişimi kolaylaştıran katlanabilir ön basamak olarak kullanılıyor.

Aracın aerodinamik performansı boşlukları kapayan ek özelliklerle daha da geliştirildi. Bu, optimize aerodinamik kiti ile çekici ve yarı – treyler arasındaki boşluğu kapatmak için kauçuk uzatmalı etekleri içeriyor.

Sürücü güvenliği için tasarlandı

IVECO S – WAY’in geliştirilme sürecinde ana odak sürücüydü; kabin ECE R29.03 kabin çarpışma standartları ile uyumlu mekanik direnç ile yüksek pasif güvenliğe sahip. Ek olarak ön aksa yapılan ince ayarla fren mesafesi yüzde 15 kısaltılarak genel güvenlik geliştirilmiş.

Tam LED farlara sahip, bu farlar daha uzağı aydınlatan keskin huzmeleri ile görüşü ve engel algılamayı yüzde 15 artırarak düşük ışık koşullarında güvenliği daha da yükseltiyor.

Yeni Daily Yüksek Hacim ve Pratiklikte Zirveyi Zorluyor

Düzenlenen tanıtımda Türkiye pazarına sunulmaya başlanan Yeni Daily ile bilgileri Ürün Müdürü Süha Yılmaz verdi.  19,6 metreküplük hacmi ve 5100 mm dingil aralığıyla sınıfının en yüksek figürlerine sahip Daily’nin sınıfında özel bir yere sahip olduğunu belirten Yılmaz, yeni elektrikli direksiyon sistemi ve kapsamlı İleri Sürücü Destek Sistemleri ile sürücünün artan miktarda çoklu görev gerektiren işine odaklanmasını sağlıyor ve güvenliği artırdığını açıkladı.

Yüksek Teknolojili Sistemler

İleri Acil Frenleme Sistemi ve City Brake PRO 50 KM/S altındaki hızlarda çarpışmayı engelliyor ve daha yüksek hızlarda da çarpışmanın etkisini azaltıyor. Otonom olarak potansiyel çarpışmayı öngören sistem, sürücü müdahale etmediği takdirde devreye girerek sürücünün güvenliğini sağlıyor. Yeni Daily, City Brake PRO ile bir adım daha ileri giderek 5 KM/S altındaki hızlarda da kazaları engelliyor. Yeni Daily aynı zamanda sürücünün stres seviyesini düşürecek teknolojiler de kullanıyor. Ağır trafiğin yaşandığı kentsel görevlerde Trafik Kuyruk Yardımı öndeki aracı takip ederken yavaş ilerleyen trafikte dur – kalk stresini ortadan kaldırıyor. Yeni Daily, Trafik Kuyruk Yardımı ile City Brake Pro özelliklerini barındıran ilk 7.2 tonluk araç.

Ayarlanabilir Hız Sabitleyici, Trafik Kuyruk Yardımı ile birlikte ayarlanan hız ve öndeki araçla güvenlik mesafesini koruyor, Proaktif Şeritte Kalma Desteği de aktif direksiyon desteğiyle aracın istem dışı olarak şeritten çıkmasını engelliyor.

Güçlü yan rüzgârlar durumunda Yandan Esen Rüzgâr Desteği, aracın şeritten çıkmamasına yardımcı oluyor.
Şehir Modu direksiyonu yumuşatarak tekerleği çevirmek için yüzde 70’e kadar daha az güç gerektiriyor ve şehir sokaklarında manevra yapmayı kolaylaştırıyor.

Yeni Daily aynı zamanda zorlu sürüş koşullarında; yokuş aşağı yavaşça ve güvenli bir biçimde inmeye yardımcı olan Yokuş İniş Kontrolü ve kum, çamur ya da kar gibi kaygan zeminlerde sağlam bir tutuş sağlayan Traction Plus gibi özelliklerle sürücüye yardımcı oluyor.

Yeni Daily, hem hafif hem de ağır homologasyonda 116 beygirden 156 beygire değişen güçlerde 2,3 litrelik F1A motoru sunarken 160 -210 beygir arasında değişen üç farklı güç oranını ise 3 litrelik heavy – duty F1C motoruyla sağlıyor.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77