• BIST 8963.84
  • Altın 2278.807
  • Dolar 32.3097
  • Euro 35.0661
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Iveco Çin’deki Fabrikasının Açılışını Yeni Çin Daily İle Yaptı

Iveco Çin’deki Fabrikasının Açılışını Yeni Çin Daily İle Yaptı
Iveco ve SAIC arasında 50-50 oranında bir ortak girişim olan NAVECO, yeni fabrikasını Jiangsu eyaletinin Nanjing kentinde açtı.

Iveco Daily’nin bol ödüllü yeni neslinden esinlenilerek Çin’de üretilen Yeni Çin Daily’nin ülkedeki konfor güvenlik ve kalite standartlarını yeniden belirlemesi bekleniyor. Yeni Çin Daily, Qiaolin Nanjing’deki yeni Naveco fabrikasında İtalyan Iveco ile Çinli SAIC firmalarının yüzde 50-50 ortaklığıyla üretiliyor.

Yeni fabrika üretilen ilk araç banttan büyük törenle indirildi. Iveco ve ortağı SAIC’ten üst düzey yöneticiler ve IVOTY jüri üyeleri ile çok sayıda Çinli gazeteci de katıldı.

Banttan indirilme töreni Iveco Marka Başkanı Pierre Lahutte, CNH Industrial COO’su (APAC) Stefano Pampalone, SAIC Motor Başkan Yardımcısı ve NAVECO Yönetim Kurulu Üyesi Yu Jianwei, ve SAIC Motor Ticari Araç İşleri Genel Müdür Yardımcısı Feng Yuan'ın eşliğinde gerçekleşti. Törende ayrıca Şanghay'daki İtalya Başkonsolosu Stefano Beltrame de yer aldı.

Törende bir konuşma yapan Iveco Marka Başkanı Pierre Lahutte, "Bugünü Iveco ve Çin'deki Naveco ortaklığımız için önemli bir kilometre taşı olarak görüyoruz. NAVECO'nun 1.8 milyar RMB'lik en gelişmiş teknolojiye sahip yatırımıyla Çin’deki varlığımızın ve ortaklığımızın dördüncü on yılına güçlü bir şekilde giriyoruz. Yeni Çin Daily ile birlikte yeni tesis, Çin pazarına en kaliteli ürünleri sunma konusundaki kararlılığımızın bir ürünüdür” dedi.

Çin’deki Yeni Fabrika Ülkenin En Gelişmiş Üretim Tesislerinden Biri

Çin’deki Yeni Fabrika Ülkenin En Gelişmiş Üretim Tesislerinden Biri84 bin metrekare alana yayılmış ve 250 bin metrekare kapalı alana sahip olan tesis, Naveco'nun üretim kapasitesini yılda 100 bin araca çıkarıyor. Yeni Qiaolin üretim tesisi, dünya standartlarında bir yeşil operasyon. Güneş fotovoltaik sistemi, yağmur suyu ve proses suyu geri dönüşüm sistemi gibi çözümlerle enerji yenilenmesini kullanan yeni tesis, atık gaz yakma, yağmur ve kanalizasyon derivasyonu ve atık su arıtımıyla çevresel etkisini azaltacak şekilde inşa edilmiş. Bu tesisin sürdürülebilir teknolojileri ve süreçleri sayesinde NAVECO, enerji tüketimini yüzde 30 oranında azaltmayı ayrıca ve kişi başına çıkış değerini yüzde25 oranında artırmayı hedefliyor.

Yeni Çin Daily için tamamen yeni olarak inşa edilen Qiaolin, Nanjing’deki fabrikada hafif ticari araçların üretiminin yanı sıra şanzıman ve motor üretimi de yapılacak. Yeni fabrika CNH Industrial’in Dünya Standardında Üretim (WCM) kural ve süreçlerine göre üretim yapacak.

WCM üretim sistemi, her türlü atık ve kayıpları ortadan kaldırmayı amaçlıyor ve sıfır kalite sorunu, sıfır başarısızlığı ve sıfır kazayı hedefleyerek, envanteri azaltacak ve ‘just in time’ teslimat yürüten bir sistem olarak dikkat çekiyor.

Endüstriyel operasyonları son derece verimli bir şekilde yönetmek ve talep değişikliklerine hızlı yanıt vermek için büyük esneklik sağlamak üzere geliştirilen WCM ile Qiaolin tesisinin tüm lojistik akışları ve işyeri organizasyonu optimize edilmiştir. Motor, süspansiyon ve şanzıman gibi en önemli ana bileşenlerin üretimi verimliliği en üst düzeye çıkarmak için tek bir lokasyona yoğunlaşılmış ve motor üretimi neredeyse tamamen otomatik hale getirilmiş. Oldukça geniş bir alan, ürün geliştirme ve üstyapı faaliyetlerine ayrılmış.

Fabrikada yüksek hassasiyetli kaynak, modern, esnek bir kaynak atölyesinde çalışan 130'dan fazla robot tarafından sağlanıyor. Yeni bir robotize preshane 3D lazer kesimi kullanıyor. Yüksek kaliteli boya işlemi, gelişmiş ön işlem süreci, daldırma-püskürtme, tamamen robotize 3 kat boya uygulaması ve ek PVC altı gövde koruması, kabinin mükemmel koruma ve kalitesini garanti eden son teknoloji boya hattına dayanıyor.

Yeni Çin Daily 4 Farklı Şasi Üzerinde Üretilecek
Iveco Çin’deki Fabrikasının Açılışını Yeni Çin Daily İle Yaptı

Daily, ilk defa 1986 yılında Çin’de yollara çıkarak ülkede köklü bir geçmişe sahip olmuştu. Avrupalı tarzda hafif ticari araç olan Turbo Daily Çinli kullanıcılarına sunduğu avantajlarla popülerliği artınca 1996 yılında NAVECO JV kuruldu. Çok fonksiyonlu olarak geliştirilen Yeni Çin Daily, Çin pazarındaki bütün segmentlerde rekabet edebilecek şekilde geliştirildi. Tam ve geniş ürün gamıyla Yeni Çin Daily, yükten yolcu taşımacılığa ve özel uygulamalara kadar bütün müşteri ihtiyaçlarını kapsıyor.

İnsan ve mal taşımacılığında çift i için esnekliğe ihtiyaç duyan müşteriler için ve lojistik operatörler gibi oldukça profesyonel bir araca ihtiyaç duyan müşteriler için ideal olan bu araç Iveco'nun tamamen yeni araç mimarisi üzerinde 4 farklı şasi ve 27 tip gövde sayesinde esnekliği sağlayabiliyor.
Yeni Çin Daily’nin 7 tonluk versiyonu, herhangi bir 7.5 tonluk orta menzilli araçtan daha büyük bir yük taşıma gücüne sahip olduğu ifade edilirken aynı zamanda rakipleri arasında benzersiz olan, 16.7 metreküp geniş bir versiyonu içeriyor. Yeni Çin Daily, akıllı enerji tasarrufu özellikleri ve gelişmiş aerodinamik özellikleri ile birlikte yakıt tüketimi ve performans arasındaki dengeyi optimize eden F1 motor ailesine (2.3 ve 3.0 litre) sahip.

Yeni QUAD-LEAF (dörtlü yaprak) ön süspansiyon tek tekerlekli versiyonların yük taşıma kapasitesini artırarak, üstün konfor ve araç kullanımı sağlıyor. Bu konfor, emniyet ve verimlilik özellikleri Yeni Çin Daily'yi Çin pazarında bir ölçüt haline getiriyor. Aynı zamanda mobil cihazları aracın bilgi-eğlence sistemi ile bütünleştirerek akıllı bağlantı standartlarına yeni bir standart getirerek ve mobil uygulamaların tam kontrolünü sağlıyor.

Yeni Çin Daily İhraç da Edilecek

Iveco Çin’deki Fabrikasının Açılışını Yeni Çin Daily İle Yaptı

New China Daily ayrıca, CNH Industrial'ın Dünya Çapında Üretim (WCM) süreçlerinin standartlarından ve Qiaolin, Nanjing'deki yeni NAVECO tesisinin yüksek seviyelerinden yararlanıyor. New China Daily, Çin'de 2017 yılı 4. Çeyreğinden başlayarak ve 2018 yılı başından itibaren ihracat pazarları için satışa sunulacak. Başta çevre ülkeler olmak üzere ihraç edileceği açıklanan Yeni Çin Daily’nin ihraç alanının çok geniş bir alanı kapsayacağı da ifade edildi.

Iveco Asya Pasifik Başkan Yardımcısı Michele Lombardi, "Iveco Çin'deki varlığının dördüncü 10 yılına girdi. Bu pazarla evrimleştik ve sürdürülebilir ulaşım geçişine destek vermeye devam edeceğiz. Yeni China Daily ile Iveco, müşterilere teknoloji, sürdürülebilirlik ve üretim mükemmelliği açısından öne çıkan bir araç sunuyor. New China Daily, son 30 yıldır Çin'de büyük bir popülerlik kazanan ve 570 binden adetten daha fazla satılan Daily ailesinin mirasını koruyor” dedi.

Iveco Çin'de: Uzun bir başarı öyküsü

Iveco'nun Çin'deki varlığı, Nanjing Automobile Corporation'ın (NAC) Iveco Daily’nin üretim lisansı satın aldığı 1986 yılına dayanıyor. Iveco, yerel bir ticari araç üreticisi ile ortaklık kuran ilk Avrupa OEM oldu. Nanjing’deki fabrikada yaklaşık 3 bin 200 kişi çalışıyor. Naveco 8 bölgesel merkezde 119 bayi noktası ve 349 servis merkeziyle büyün ülkeyi kapsayan bir ağı yönetiyor. Naveco 2016 yıllık 365 bin aracın satıldığı Çin’deki minibus ve panelvan segmentlerinde rekabet ediyor. Avrupa tarzı olarak bilinen ve daha verimli ve daha konforlu alt segmentte ise Naveco yüzde 25,9’luk pazar payına sahip. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77