• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Iveco Daily 7 Ton Türkiye Yollarında

Iveco Daily 7 Ton Türkiye Yollarında
IVECO, son bir yıldır üzerinde çalıştığı Daily’nin 7 ton versiyonunu Avrupa ile eş zamanlı olarak Türkiye pazarına sundu.

Daily’nin 7 ton versiyonu ile düşük işletme maliyetleri ve maksimum taşıma kapasitesini müşterilerine sunmayı hedefleyen Iveco, şasi, çift kabin ve panelvan olarak farklı versiyonlarla piyasaya sunulacak olan Daily 7 tonu 12 Ekim 2010 tarihinde gerçekleştirilen bir toplantı ile tanıttı.

Yeni Daily 7 ton versiyonlarının tanıtımında konuşma yapan Iveco Araç Yönetim Kurulu Üyesi Maurizio Manera, Daily 7 tonun bu segment için devrim niteliğinde bir ürün olduğunu vurgulayarak, Iveco Türkiye olarak Daily 7 ton versiyonunu Avrupa ile aynı anda Türkiye’de pazara sundukları bilgisini verdi. Iveco’nun dünyada ticari ürün gamı en geniş olan iki markadan biri olduğunu hatırlatan Manera, Daily’nin bu segmentte bir şampiyon olduğunu söyleyerek üretildiği ilk günden beri 2 milyondan fazla Daily satıldığını belirtti. Manera, kriz ortamına rağmen Daily’nin geçen yılın başından beri 66 bin adet sipariş aldığını kaydetti.

“Avrupa’da 2010 yılında toplam pazarda bir büyüme yok hatta bir miktar küçülme var ancak buna rağmen Iveco’nun pazar payında artış var. Türkiye’de ise Avrupa’dan farklı olarak 2010 yılında pazar büyüdü. Geçen senenin Kasım ayından beri bin 260 adet Eco Daily satışı gerçekleştirdik” diyen Manera, Iveco olarak pazarın büyümesinden daha fazla bir artış yakalamak adına çalıştıklarını vurguladı.

Daha önce Türkiye’de 10 olan versiyon sayısını EcoDaily ile iki misline çıkarttıklarını hatırlatan Manera, şunları söyledi: “Daily 7 ton versiyonunu şasi, çift kabin şasi ve Van olarak farklı versiyonlarla sunuyoruz. Halihazırda Daily Van serimizde 8.3 metreküpten 17.2 metreküpe değişen versiyonlar sunarken şasi versiyonlarında da 3000 WB’den  4750 WB’ ye kadar daha geniş ürün yelpazesi sunuyoruz. Daily 7 ton da 3 bin 450 WB’den 4 bin 750 WB’ye 4 farklı şasi boyu, 146 HP’den 17 HP’ye 2 farklı motor seçeneği sunuyoruz. Van versiyonlarında ise170 HP’lik Euro 6 normuna yakın emisyon değerine sahip olan EEV  motorlar kullanılıyor.  Daily 7 ton güvenlik sistemleri açısından da zamanının ötesinde. Bu sistemler arasında ESP, ABS, EBD, ASR, MSR, HBA, Hill Holder (Yokuş kalkış destek sistemi) ve (Load Adaptive Control) yük stabilite bulunuyor.”

Daily’nin yeni aracı 7 ton versiyonunun ister ağırlık, ister hacimde her türlü yükü kaldırabilecek bir araç olduğunu vurfulayan Manera, “Iveco olarak her müşteriye aynı aracı vermek yerine farklı taleplere göre araç sunabilme kapasitemiz ile gurur duyuyoruz. Daily 7 tonun pazarda başarılı olacağından eminiz çünkü Daily 6,5 ton müşterilerimizinden olumlu geri bildirimler aldı. Müşteriler araçlarımızın yakıt tüketiminden, işletme maliyetlerinden sağlamlığından ve dayanıklılığından memnunlar” diye konuştu.


Tansu Giz: “Daily için verimlilik ve kazanç diyoruz”

3 tondan 6,5 tona kadar farklı tipleri bulunan Daily’nin, 7 ton ile versiyonunun daha da genişlediğini vurgulayan Iveco Araç Pazarlama ve Bayi Geliştirmeden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tansu Giz ise Daily’nin şehirlerarası taşımacılıkta kullanılabilecek bir ürün olduğu gibi şehiriçi dağıtımda kullanılabileceğini söyledi. Daily 7 ton ile belediyeye de hizmet sunabileceğini ifade eden Giz, soğuk zincir, yiyecek, içecek dağıtımları yapan firmalar, kargo taşımacılığında kullanılabilmesinin yanında Daily’nin özel üstyapılarla da kullanılabilicek bir ürün olduğunu kaydetti.

Daily 7 ton versiyonunun istiap haddinin 4.7 ton olduğunu belirten Giz, “Daily için verimlilik ve kazanç diyoruz. Daily 7 ton ile daha düşük işletme maliyeti, daha düşük yakıt tüketimi, maksimum taşıma kapasitesi sunuyoruz. Ayrıca çok daha çevreci bir ürün” dedi.

Daily’nin yeni versiyonunda düşük devirde bile yüksek tork üretebilen EGR’li Euro 4 motorlar kullandıklarını ifade eden Tansu Giz, bunun sürücü için daha az vites değişimi anlamına gelmesi yanında, baskı, balata ve debriyajın daha az yıpranması ve yakıt tasarrufu sağlanması anlamına geldiğini söyledi. Güçlü çelik şasilerin her türlü üstyapıya da uygun olduğunu vurgulayan Giz, şasinin yerden yüksekliğinin 7 santimetre olmasının da daha kolay yükleme ve boşaltma imkanı verdiği gibi, ağırlık merkezini de daha aşağıya aldığını belirtti.

Iveco Araç Filo ve Özel Satışlar Müdürü Erkan Erşin de yaptığı konuşmada hafif kamyonda 7 ton ile standartları değiştirdiklerinin altını çizerek, manevra kabiliyeti, kısa dönüş çapı ve ağır yük taşıma kabiliyetinin Daily’nin en önemli özellikleri olarak sıraladı.

Yılsonuna kadar 100-150 arasında bir satış hedefi olduklarını belirten Erşin, 2011 yılı için ise 600-700 adetlik satış hedeflediklerini kaydetti.

Bu 3 bin 750 dingil mesafesine sahip olan Daily 7 ton versiyonunun anahtar tesliminin 55 bin 900 TL’den başladığını söyleyen Erşin, “Hedefimiz bu segmentte en güçlü marka olmak. Bizim hedefimiz müşteriye fiyat ile hitap etmek değil, ürünün özellikleri ile üzerindeki zengin donanımları ile, taşıma kapasitesi, kullanım rahatlığı ile sağlamlığı ile müşteriye hitap etmek öncelikli hedefimiz” diye konuştu. Erşin, bakım aralıklarının da 20 bin kilometre olduğu bilgisini verdi.

Yeni Daliy 7 tonda güvenlik de ön planda

Daily 7 ton şasi versiyonlarında 3,5 metreden 6,3 metreye kadar kasa uzunluğuna ulaşmak mümkün. Çift kabinlerde şöförle beraber 7 kişi taşınabilirken 5 metre kasa uzunluğuna ulaşabiliyor. Van versiyonu da ise 17,2 metreküp hacime sahip. 7 tonluk Daily düşük devirde yüksek tork üreten motorları ile daha hesaplı, daha kazançlı olurken, güçlü ve sağlam şasisi ile her türlü üst yapı uygulamalarına da uygun. Ayrıca tüm Daily’ler gibi Daily 7 tonda da hem ön hem arkada disk frenler bulunurken ön farlara entegre sis farları ve geniş açılı dikiz aynaları standard olarak sunuluyor.

Iveco tarafından geliştirilen geniş motor gamı, sınıfında çevreye en saygılı ve en ekonomik motorları da içeriyor. Düşük devirlerde bile yüksek güç veren motorlar sayesinde hem ekonomi sağlanıyor hem de sürücü daha az yoruluyor. Daily 7 tonda 146 HP’den 176 HP’ye 3.0 litre 2 farklı motor seçeneği sunuluyor. Van versiyonlarında ise170 HP’lik EEV ekonomik motorlar kullanılıyor.

Daily 7 ton her türlü yol şartında güvenli sürüş sağlarken, lastiklerin de yola maksimum tutunmasını sağlıyor. Araçta, ESP fren sistemi, aracın güvenli bir biçimde durmasını sağlayan ABS, yolda kaymasını engelleyen ASR, acil durumda fren kuvvetini maksimum kılan HBA ve aracın yokuş yukarı kalkışlarda kaymasını engelleyen Hill Holder sistemleri bulunuyor. Diğer bir özellik olan LAC ise aracın içindeki yük ve ağırlık merkezinde meydana gelen değişiklikleri saptayarak ABS, TCS ve ESP’yi kullanarak aracın emniyetini sağlıyor.

Daily 7 ton, Bütün günü araç başında geçiren kullanıcıların işini kolaylaştırmak ve zevkli hale getirmek için yol bilgisayarı, cruise control, mp3’lü CD çalar, elektrikli camlar, uzaktan kumandalı merkezi kilit ve süspansiyonlu sürücü koltuğu gibi özelliklerle donatıldı.

Önden açılan motor kaputu sayesinde motora ulaşmayı çok kolay kıldığı gibi, kasa boyutunu da olumsuz etkilemiyor

Yeni Daily’de arka kapıların 270 derece açılmasına olanak veren kapı menteşe sistemi tamamen yenilendi. Artık kullanıcının ihtiyacına göre 90°, 180° ve 270° açılmasına olanak veriyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77