• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 24 °C

Iveco İki Yeni Stralis Versiyonu İle Pazar Payını Artıracak

Iveco İki Yeni Stralis Versiyonu İle Pazar Payını Artıracak
IVECO, uluslararası ve yurtiçi nakliyeye yönelik olarak tasarlanan iki yeni Stralis versiyonunu pazara sundu. Uluslararası nakliyede üst versiyon alarak pazara sunulan Stralis AS 440S45 ve yurtiçi nakliyecilerin ihtiyaçlarına göre tanımlanan AT 440S42 ile

IVECO, uluslararası ve yurtiçi nakliyeye yönelik olarak tasarlanan iki yeni Stralis versiyonunu pazara sundu. Uluslararası nakliyede üst versiyon alarak pazara sunulan Stralis AS 440S45 ve yurtiçi nakliyecilerin ihtiyaçlarına göre tanımlanan AT 440S42 ile Iveco, ağır vasıta pazarındaki payını artırmayı hedefliyor. AS 440S45 modeli 75 bin Avro’nun altında, AT 440S42 ise 85 bin Avro’nun altında bir fiyat ile müşterilere sunuluyor. Yeni Stralis çekicilerin tanıtımı için 23 Haziran tarihinde Şile’de gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Iveco Genel Müdürü Maurizio Manera, Iveco Türkiye olarak stratejilerinin, Avrupa’daki ürünlerin aynısını Türkiye’de de sunmak olduğunu hatırlattı. Türkiye’deki müşteri ihtiyaçlarını da dikkate alarak araçlarda bir takım farklı tanımlamalar da yaptıklarını belirten Manera, “3.5 ton hafif ticariden ağır vasıtalara kadar her segmentte ürün gamına sahip Iveco, aynı zamanda her bir model için de çok geniş versiyon çeşitliliği sunabiliyor, bu da markayı rekabette son derece güçlü kılıyor” diye konuştu.  İki Stralis versiyonundan biri olan AS 440S45’in uluslararası nakliyecilerin ihtiyaçları için ürün departmanı tarafından tanımlanan yeni bir üst versiyon olduğunu ve AT 440S42’nin ise yurtiçi nakliyecilerin ihtiyaçlarını tanımlamak için konumlandığını kaydeden Manera, şunları söyledi: “Birçok uluslararası nakliyeci ilk günden beri Active Space (üst sınıf yataklı kabin) adını verdiğimiz kabini kullanıyorlar. Bu kabinimiz 500 Hp motor gücüne sahip. Ancak müşterilerimizin aynı kabini daha ekonomik ve efektif motor seçeneği ile istediklerini gördük. Bu yüzden Stralis Actives 450 Hp’yi sürüş konforunu artırmak ve yakıt tüketimini minimize etmek için pazara sunma kararı aldık. Stralis Active Time’ı (yataklı kabin) ise 420 Hp gücündeki motor ile yeniden yarattık. Tabi tek değişiklik motor gücünde değil, aynı zamanda arka aks oranı 3.08’e değişirken dingil mesafesi azaltıldı ve şasi daha da güçlendirildi. Bu şekilde yakıt tüketimi optimize edilmiş olan, manevra kabiliyeti yüksek, sağlam ve Doğu ülkelerinde de rahatça çalışabilecek olan bir araç sunmuş olduk.”

Türkiye ağır vasıta pazarı ve Iveco Türkiye ile ilgili de bir değerlendirme yapan Manera, “Pazar geçtiğimiz aylarda hızla büyüdü. Biz Iveco olarak sadece pazarı takip etmekle kalmadık aynı zamanda pazar payımızı da artırdık. Türkiye’de 2011 OcakMayıs satışları 33 bin 127 adet olarak gerçekleşti ve bu rakam 2009 yılı toplam pazarına eşit bir rakam.  Bu trend sürerse Türkiye toplam pazarının 20062007 seviyelerine ulaşması öngörülebilir. Bu dönemde Iveco’nun satışları 1.644 adet olarak gerçekleşti. Böylece bir önceki yılın aynı dönemine göre Iveco’nun payı 1 puan artmış oldu” diye konuştu.Manera, “Yeni ürünlerimizin de diğer ürünlerimiz gibi başarılı olacağına ve pazar payımızı artırmada katkı sağlayacağına inanıyorum. Iveco, pazar payını artırarak başarı yolundaki yürümesine devam edecektir” diyerek konuşmasını tamamladı. 


Özyönüm:“Konfor ve prestijden vazgeçmeyenler için AS440S45 T/P’yi sunduk”

Iveco Orta ve Ağır Vasıtalar Ürün Müdürü Tarkan Özyönüm ise yaptığı sunumda araçlar ile ilgili bilgi aktardı. Iveco’nun 3.5 tondan 16 tona kadar Türkiye pazarında her segmentte farklı ürünler sunduğunu vurgulayan Özyönüm, söz konusu ürünlerin müşteri talepleri veya misyon gereklerine göre çeşitli versiyonlar ve opsiyonlarla zenginleştirerek sunulduğunu belirtti. Yeni versiyonlarla 16 ton üstü pazarda rakiplerle aynı seviyede rekabet edebilir hale geleceklerini söyleyen Özyönüm, Türkiye’de dahili taşımacılık sektöründe ağır vasıtaların payının her geçen gün arttığını, pazarın 6x2, 8x2 gibi solo kamyonların yerine Avrupa’da olduğu gibi çekiciye kaydığını vurgulardı. “Biz de Iveco olarak bu pazara özel tasarlanmış ürünümüz AT440S42 T/PRR’yi pazara sunduk” diyen Özyönüm, Cursor 10 motor ile 420 Hp motor gücüne sahip aracın Euro 5 normunda olduğu bilgisini verdi. Uluslararası nakliye için üst sınıf kabini temsil eden AS440S45 T/P’nin geniş, yüksek ve iç hacmi büyük bir kabin olduğunu ifade etti. “Bu sınıfta bu güne kadar 500 Hp’lik araç sunduklarını belirten Özyönüm, şunları söyledi: “Bu araç tasarlanırken konforundan vazgeçmeyen, prestijini düşünen ama bunun yanında ilk alım maliyeti ve işletme maliyetini göz önüne alarak 450 Hp’nin daha uygun olduğunu düşünen müşterilerimiz için sunduk. Lüks donanım ile AS kabinimiz arasında çok fark yok. Her iki donanımda da bir fark kalmamış durumda.”Iveco’nin yarı römork için ayrıca özel modeli olan ‘HR’den de söz eden Özyönüm, yurtiçi taşımacılıkta HR modelinin standart tenteli yarırömorklardan, sıcaklık kontollü olanlara; inşaat malzemesi nakli yapanından, istasyon dolumu yapan tanker yarırömorklara; konteyner taşıyanından sebze meyve nakliyesi yapanına kadar çok çeşitli yurtiçi yarı römork kullanımında görev yapacağını açıkladı.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77