• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Iveco İlk Çeyrekte Satışlarını Yüzde 150 Artırdı

Iveco İlk Çeyrekte Satışlarını Yüzde 150 Artırdı
Iveco Türkiye, geçtiğimiz yılın ilk çeyreğine oranla 2011 yılının aynı döneminde satışlarını yüzde 150 artırdı. Ekonomideki büyümenin devam edeceği beklentisi ile Iveco, Türkiye’deki satışları için rekor bir yıl bekliyor.

TÜRKİYE’DEKİ bayii yapılanmasını genişleterek satış yanında satış sonrası hizmetlerde daha yaygın bir yapı ile ağır vasıta satışlarını artırmayı hedefleyen Iveco Türkiye, geçtiğimiz yılın ilk çeyreğine oranla 2011 yılının aynı döneminde satışlarını yüzde 150 artırdı. Ekonomideki büyümenin devam edeceği beklentisi ile Iveco, Türkiye’deki satışları için rekor bir yıl bekliyor.

Türkiye çekici pazarı ve Iveco’nun hedefleri ile ilgili açıklamalarda bulunun Iveco Araç Yönetim Kurulu Üyesi Maurizio Manera, çekici segmentinin Türkiye’de hızlı büyüyen bir segment olduğunun altını çizerek, “Türkiye’de bu pazarı ikiye ayırıyoruz. Biri uluslararası nakliyeciler diğeri de yurtiçi nakliyeciler. fiuanda her ikisindeki büyüme de önemli boyutlarda. Bizim ürünümüz Stralis uluslararası nakliyecilerden rağbet görüyor. Ama bizim Iveco olarak yurtiçi nakliyeye yönelik de bir ürün oluşturmamız gerekiyor. Iveco olarak model ve versiyon gamımızın geniş olması bizim için avantaj. Değişik müşteri ihtiyaçlarına göre değişik ürünler satıyoruz. Bir segment için kullandığımız ürünü diğer segmentler için de vermek yerine o segmente yönelik ürün geliştirebiliyoruz ya da sunabiliyoruz. Uluslararası nakliyeciler için sunduğumuz ürünü yurtiçi nakliyecilere vermek yerine bunlar için ayrı bir ürün düşünebiliriz” diyerek yurtiçi uzun yol nakliyedeki eksikliği dile getiriyor.

Bu yıl için ilk çeyrek ile ilgili bir değerlendirme yapan Manera, 2011 yılı ilk çeyreğine çok iyi başladıklarını ve Iveco olarak geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre satışların yüzde 150 artış gösterdiğini açıkladı. Ancak tek büyüyenin Iveco olmadığını bir yandan da pazarın büyüdüğünün altını çizen Manera, bu nedenle önemli olanın Iveco’nun pazardan daha hızlı büyümesi olduğunu vurguladı. Bu hızlı büyümeyi önümüzdeki aylarda da sürdürmeyi hedeflediklerini belirten Manera, “Umut ediyorum ki 2011 yılı Iveco Türkiye için rekor yıl olur” diye konuştu.

İlk çeyreğin geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla bu hızla büyümesini iki şekilde açıklayan Manera, şunları söyledi: “Iveco’daki bu hızlı büyümeyi iki şekilde açıklayabilirim. Biz Daily 7 tonu geçtiğimiz yılın son çeyreğinde piyasaya sunduk ve Aralık sonu itibariyle satmaya başladık. Dolayısıyla bu hızlı büyümemizde, beklenen ve beğenilen bir ürün olan Daily 7 tonun etkisi var. Ama öte yandan Türkiye pazarına bakıldığında da pazarın da hızlı büyüdüğünü görüyoruz. Geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde 2009 yılındaki krizin etkisi tam olarak kaybolmamıştı. 2010 yılında ekonomideki asıl büyüme yılın daha sonraki dönemlerinde başladı. Yani geçtiğimiz yılın ilk çeyreği ekonomik anlamda zayıf bir dönem ile ekonominin ivme kazandığı bir dönemin kıyaslaması bu. Ekonomi büyüyor, Türkiye’de talepteki artış da bunun yansıması. Türkiye’deki bu büyümenin önümüzdeki aylarda da devam edeceğini düşünüyorum. ”

“Ticari politikamız tüm segmentlerde eşit olarak başarılı olmak”

Iveco’nun özellikle ağır vasıta satışları ile ilgili olarak da konuşan Manera, ağır vasıta ürün gamlarında bulunan Trakker ve Stralis ile hitap ettikleri sektörlerin birbirinden tamamen farklı olduğunu kaydetti. “Trakker’a baktığımızda, Türkiye’de inşaat sektöründe ağırlıklı olarak yerli üreticilerle rekabet ediyoruz ve arada da önemli bir fiyat farkı var. Bu noktadaki sıkıntımız bu. Çekiciye yani Stralis’e gelince; Türkiye’yi özellikle satış noktası ve satış sonrasında daha iyi kapsamamız gerekiyor. Çekici segmentinde müşteriye daha yakın olmalıyız ve şuan yapmaya çalıştığımız da bu” diyen Maurizio Manera, hem satış hem de servis olarak Türkiye’yi daha iyi kapsayarak, müşteriye daha yakın olmak hedefiyle hareket ettiklerini söyledi.

Bunlara rağmen çekicide agresif bir satış politikası gütmediklerini ifade eden Manera, ürün gamı geniş olmayan ve tek bir segmente yönelik ürünü pazara sunan firmaların agresif olmaya mecbur olduklarını kaydederek şunları söyledi: “Bizim ürün gamımız geniş. Bunun hem avantajı hem dezavantajı var. Bayiler birden fazla segmente konsantre oldukları için biz ağır vasıtada pazar payında nispeten geride kalıyoruz. Ancak bayi cirolarına bakıldığında, bayilerimiz tüm satışlardan ciro ve kar elde edebiliyor. Örneğin Daily Van’ın çok yüksek istiap haddi var ve bu rakiplerimizde yok. Bu, bayilerimizin avantaj olarak kullanabilecekleri bir ürün. Yine satışlarından çok memnun olduğumuz Eurocargo’muz var. Ürün gamımızın geniş olması bayiye önemli bir ciro ve karlılık sağlıyor. Iveco bayilerinin ağır vasıtalara bağlı kalarak değil tüm Iveco ürün gamını kullanarak büyümelerini görmeyi tercih ediyorum. Ticari politikamız, tüm segmentlerde eşit olarak başarılı olmak. Neticede kritik başarı faktörü tabiî ki pazar payı ve segmentlerin hepsinde başarılı olmak durumundayız.”  


Iveco Doğu’da
daha etkin olacak 

Iveco’nun Türkiye’deki bayi yapılanması ile ilgili bilgi aktaran Manera, Iveco Araç olarak Türkiye de 19 bayi ve 26 satış noktasına sahip olduklarını açıkladı. Ancak önümüzdeki yıllarda potansiyel olan yerlerde 5 yeni satış noktasını daha hizmete açmayı hedeflediklerini belirten Manera, “Türkiye’nin doğusunu daha iyi kapsamamız gerekiyor, 5 yeni servisten en azından birkaçı Türkiye’nin doğusunda olacaktır” diyerek şehir ismi vermese de hangi coğrafyaya yoğunlaşılacağı ile ilgili bilgi vermiş oldu.

Türkiye’nin hızlı büyüyen bir ülke olmasını nedeniyle zaman geçtikçe yeni bayi ve satış noktaları açma ihtiyacı doğduğunu vurgulayan Maurizio Manera, “Bizim için satış yanında satış sonrası da çok önemli. Bir yandan satış noktamızı genişletirken bir yandan da satış sonrasını da geliştirmemiz gerekiyor. Iveco olarak bunu da yapmaya çalışıyoruz. Türkiye büyük bir ülke ve Iveco olarak hedefimiz Türkiye’deki tüm coğrafyaları kapsamak. Bizim amacımız bayilerimizi mümkün olduğu kadar geniş alana hitap eder hale getirmek. Bunu da bayilerin ilave ‘showroom’lar açmasını sağlayarak yapıyoruz” dedi. 

İkinci el ile ilgili çalışmalar da olduğunu ifade eden Maurizio Manera, bu projeyi tüm bayi teşkilatını kapsayacak şekilde web sitesi ile birleştirerek yapmayı düşündüklerini kaydetti. Bayilerin de bilgi girişi yapmak zorunda olduklarını söyleyen Manera, böyle bir yapının oluşturulması gerektiğini belirtti.

Üst yapı konusuna da değinen Manera, üst yapıcıları, Iveco’yu kendi müşterilerine referans göstermeleri açısından önemli bir referans noktası olarak nitelendirdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77