• BIST 8876.85
  • Altın 2240.894
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.1251
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Iveco Yeni Daily 4x4 Araçlarını Türkiye’de Tanıttı

Iveco Yeni Daily 4x4 Araçlarını Türkiye’de Tanıttı
Daily ile hafif ticaride niş pazarlara özel ürünleriyle dikkat çeken Iveco, off-road ve all-road araçlardan oluşan Daily 4x4 modellerini düzenlediği bir basın organizasyonuyla tanıttı.

Iveco, off-road ve all-road araçlardan oluşan yeni Daily 4x4 ailesini İstanbul’da bir toplantıyla tanıttı. Toplantıda hoş geldiniz konuşmasını Iveco Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Tansu Giz yaptı. Giz, Iveco’nun 3,5 tondan ağır görev araçlarına kadar sadece ticari araç üretimi yapan ender sayıdaki markadan biri olmasının markayı özel yaptığını vurguladı, Iveco Türkiye’nin de rakiplerinden farklı olarak niş denilebilecek ürünleri Türk müşterilerine sunduğunu kaydeden Giz, “Daily Highmatic ile bu segmentte ilk defa otomatik şanzıman satışları Türkiye’de yüzde 6’ya çıktı. Zaman içinde bu oran daha da yukarı çıkacaktır. Türkiye’de ilk LNG’li çekici satışlarını biz gerçekleştirdik. Bütün bu adımlarla Türkiye’de 3,5 ton üzeri pazarda üçüncü sıraya yerleştik” dedi. 

Daha sonra araçla ilgili teknik detayları ise Iveco Hafif Ticari Araç Ürün Müdürü Süha Yılmaz aktardı:
“Yeni Daily 4x4 ile aracın altyapısı tamamen değişti. Kökleri 1988 yılına kadar uzanan Daily 4x4, özelikle 2008’de önceki neslinin tanıtılmasıyla büyük başarı elde etti. Yeni nesilde ise şasi ve çift kabin seçeneklerine ek olarak panelvan versiyonunu da müşterilerimize sunuyoruz. Taleplerin çoğu iletişim ve sağlık sektörlerinden geliyor. Iveco Savunma ile birlikte altyapısı yürür aksamı ve 4x4 sistemleri artık tamamen Iveco tarafından üretiliyor. 
6 ileri (12 oranlı) manüel ve 8 ileri otomatik (16 oranlı) şanzıman seçenekleriyle aracı sunduklarını kaydeden Yılmaz sözlerine şöyle devam etti: “Iveco Türkiye olarak şu ana kadar Türkiye’de 150’den fazla Daily 4x4 sattık, bu araçlar hali hazırda kar küremeden yangın ile mücadeleye kadar farklı misyonlarda kullanılıyorlar. IVECO aynı zamanda Daily 4x4 ailesini yeni van serisi ile genişletti. Yeni van serisindeki 5,5 ve 7 tonluk versiyonlar aynı motoru ve vites seçeneklerini barındırıyor. Geniş vanlar tek teker off-road’da 9 ilâ 18 metreküplük, çift teker all-road’da ise 16 ilâ 18 metreküplük kargo hacmi sunuyor. Ürün grubunun en tepesinde ise sektörde bir ilke imza atıldı. Iveco tarafından ilk defa 7 tonluk, 4 bin 300 kg yük taşıma kapasiteli, 5 metreye varan kasa seçeneklerine sahip 4x4 pazara sunuldu. Ön aksta 2 bin 700 kg, arka aksta 5 bin kg maksimum yük kapasitesi olmak üzere toplamda 4 bin 300 kg’ye varan yükleme kapasitesi sunuyor.  Öte yandan aracın kasa uzunluğu 5 metreye kadar çıkabiliyor, bu yeni seri, Daily 4x4’ün çok yönlülüğünü bir üst seviyeye taşıyor.” dedi.

Şanzımandan transfer kutusu ile yüzde 50-50 güç çıkışı sağlayan Daily 4x4’ün farklı üstyapı ihtiyaçları için PTO’nun şanzıman üzerinden verildiğini aktaran Yılmaz, şunları söyledi: “Aracımız sürekli 4x4, merkezi, ön ve arka olmak üzere 3 diferansiyel kilidi bulunuyor. Zorlu su geçişlerinde zarar görmemesi için motor fanı devre dışı bırakılabiliyor. Araçta önde torsiyon çubukları ve stabilizer barlarla desteklenmiş bağımsız süspansiyon arkada ise yay kullanılıyor. Üstyapıya uygun 5 mm şasi aracın cazibesini arttırıyor.”

Işınak: “2020’de Pazar büyüyecek”

Toplantıda söz alan Iveco Türkiye Gene Müdürü Hakkı Işınak ise hem 4 çeker hem de tonaj sorunu olmayan bir araç bulmanın sor olduğunu söyledi. 2020 yılında 3,5 ton üzeri pazarda 2015 yılı gibi olmasa da bir artış olacağını beklediklerini açıklayan Işınak, Türkiye’nin bu krizlerden her zaman güçlenerek çıktığını kaydederek “Bekleyen yatırımlar hayata geçecek. Biz de bu süreçte daralan pazarda ürün çeşitliliğimizi arttırarak bu şekilde müşteriye çözüm sunabiliyoruz” dedi. 

Daily 4x4 İle Zengin Seçenek İmkanı

Yeni Daily 4x4 ürün grubu, 3,5, 5,5 ve 7 tonluk tek teker off-road ve çift teker all-road konfigürasyonlarını barındıran kabin, şasi kabin ve yolcu kabini modellerinden oluşuyor. Iveco yeni Daily 4x4, 180 beygir ve 3 litrelik Euro VI motorundan güç alarak her türlü görevi, her türlü zeminde kolaylıkla tamamlayabiliyor. Yeni Daily 4x4’ler aynı zamanda hepsi ABS (Kilitlenmeyi Önleyen Fren Sistemi) ile donatılmış fren diskleri ve 4x4’lük bu araçlar için özel olarak tasarlanan ESP (Elektronik Stabilite Programı) gibi gelişmiş güvenlik özellikleri barındırıyor.”

Iveco Yeni Daily 4x4 Araçlarını Türkiye’de Tanıttı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77