• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 19 °C

Iveco Yeni Eco Stralis’i Türkiye Pazarına Tanıttı

Iveco Yeni Eco Stralis’i Türkiye Pazarına Tanıttı
Iveco ağır vasıta segmentindeki yeni ürünü Eco Stralis’i Avrupa lansmanından kısa bir süre sonra Türkiye’de tanıttı. Yeni Eco Stralis, üç farklı motor gücü ve iki farklı kabin versiyonu ile pazara sunuldu.

Iveco ağır vasıta segmentindeki yeni ürünü Eco Stralis’i Avrupa lansmanından kısa bir süre sonra Türkiye’de tanıttı. Yeni Eco Stralis, üç farklı motor gücü ve iki farklı kabin versiyonu ile pazara sunuldu.

Tanıtım toplantısında bir açıklama yapan ve Iveco’nun en geniş ürün gamına sahip markalardan biri olduğunun altını çizen Iveco Araç Yönetim Kurulu Başkanı Maurizio Manera, Türkiye’de satışa sunulan Iveco araçlar ile Avrupa’dakilerin birebir aynı olduğunu vurguladı. Eco Stralis’in de lansmanının Avrupa’dan çok kısa süre sonra Türkiye’de gerçekleştirildiğine dikkat çeken Manera, yeni Eco Strales’in TÜV tarafından sertifikalandırıldığı üzere yüzde 7,32 gibi önemli oranda yakıt tasarrufu sağladığını belirtti.

2011’de Türkiye’de yüzde 6’lık pazar payına ulaştıklarını da kaydeden Manera, Kıbrıs, Malta, Yunanistan, Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Tacikistan pazarlarının kontrolünün de Türkiye’ye verildiğini söyledi. Manera, bu pazarlarda alt yapı bayilerin gelişmesi ve satışların daha fazla artması için çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Ağır Vasıta Ürün Müdürü Tarkan Özyönüm ise Yeni Eco Stralis hakkında bilgiler verdi. Stralis ailesinin çekici grubuna dahil olan yeni ürün Eco Stralis’in, 420 Hp, 460 Hp (Cursor 10), 500 Hp (Cursor 13) gücündeki üç farklı motor versiyonu ile AT ve AS olmak üzere iki farklı kabin seçenekleri ile pazara sunulduğunu açıklayan Özyönüm, aracın yakıt tasarrufuna da dikkati çekti.

“Eco Stralis adı hem ekonomiyi hem de ekolojiyi temsil etmektedir. Çünkü Eco Stralis araçlarda yakıt tüketimi ile zararlı atık emisyonunu düşüren özellikler ve çözüm paketi sunuluyor. Bu sayede Eco Stralis, TÜV SÜD enstitüsünde sertifikalandırılmış test sonuçlarına göre, aynı sınıftan başka bir araca göre ortalama yüzde 7,32 yakıt tasarrufu sağladı” diyen Özyönüm, tüm Eco Stralis versiyonlarının günümüzde Avrupa’da en geçerli standart olan EEV emisyon seviyesini karşıladığını kaydetti.

            Özyönüm, “Eurotronic şanzıman bulunan Eco Stralis araçların motorları maksimum tork değerini düşük devirde yakalarken bu değeri geniş bir tork aralığında sabit tutuyor. Bu sayede elde edilen yüksek esneklik, beraberinde yüksek performans, yüksek kullanım konforu, daha az vites değiştirme ihtiyacı ve daha düşük yakıt tüketimi getiriyor” diye konuştu.


EcoFleet yarı otomatik kullanımı engelliyor

Eco Stralis’te kullanılan ileri teknik çözümlerden bir tanesi EcoSwitch butonu. Bu buton yakıt tüketimini azaltma konusunda sürücüye yardımcı oluyor. Butonun aktive ettiği ‘iEco Program’ adı verilen yazılım sayesinde, aracın o andaki yükü ve çalışma şartlarına göre optimize vites değiştirme stratejisi devreye alınarak yüksek verim sağlanıyor.

Araçlarda, elektronik şanzımanın elektronik kontrol ünitesi içerisinde EcoFleet yazılımı bulunuyor. Bu yazlım sayesinde şanzıman yarı otomatik kullanımı engelliyor ve böylece sürücü değişiminin çok yaşandığı büyük filolar için önemli avantajlar sunuyor. EcoFleet sürücünün gerçekten ihtiyacı olabildiği anlarda vites seçebilmesine olanak sağlıyor. Ancak diğer durumlarda kısmen de olsa sürücü müdahalesini kısıtlıyor.

   Eco Stralis’te yer alan TPMS (Lastik Basıncı Takip Sistemi) sistemi ise lastik basıncını kontrol ediyor ve herhangi bir anormallik durumunda anında sürücüyü uyarıyor. Sistem, sürüş emniyetini artırmanın yanı sıra, sürücüye lastik bakımlarını yapmam konusunda yardımcı olurken yakıt tüketimini düşürme konusunda da destek olmuş oluyor.

Stralis araçlarda, Hill Holder ve Aerodinami Kiti de bulunuyor. ESP (Elektronik Denge Programı), ACC ve LDWS (Şerit Takip Uyarı Sistemi) ise isteğe bağlı olarak sunuluyor.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77