• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 26 °C

Iveco’dan Euro 4’lü Ecodaily

Iveco’dan Euro 4’lü Ecodaily
Iveco yetkilileri bir basın toplantısı düzenleyerek bundan sonra Ecodaily adı ile anılacak olan yeni Euro 4 versiyonlarını tanıttı.

IVECO tümü Euro 4 olan, yeni versiyon ve motorları içeren yeni Daily ürün gamını tanıttı.

Iveco yetkilileri 12 Ekim 2009 tarihinde bir basın toplantısı düzenleyerek bundan sonra Ecodaily adı ile anılacak olan yeni Euro 4 versiyonlarını tanıttı. Iveco Daily, yeni Euro 4 motorları ile hem van hem de şasi serisinde yepyeni versiyonları ile geniş bir ürün gamı sunuyor.

Basın toplantısında Iveco Araç Yönetim Kurulu Üyesi Maurizio Manera, Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Davide Righetto, İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Teoman, Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tansu Giz, Ürün Lojistik Departmanı Genel Müdür Yardımcısı Fabrizio Dessy, Ürün Departmanı Direktörü Giuliano Giovannini ve Hafif Ticari Araçlar Müdürü Süha Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu Iveco yetkilileri yer aldı.

Iveco Araç Yönetim Kurulu Üyesi Maurizio Manera, yaptığı konuşmada Yeni Daily’nin Euro 4’ün, Euro 5 ve hatta Euro 5’in de üzerinde emisyon normlarını karşılayan motorları ile en çevreci modellerden biri olduğunu ve bundan dolayı artık kendisine Ecodaily dendiğini ifade etti.

Maurizio Manera, konuşmasının devamında Iveco’nun sadece kendi markası için değil başka markalar için de motor üreten, dünyanın önde gelen dizel motor üreticilerinden biri olduğunu ve Ecodaily ile daha da geniş ve daha da ekonomik bir dizel motor gamına sahip olduklarını sözlerine ekledi.

“Iveco, daha önce de ürettiği doğal gaz ve elektrikle çalışan Daily modelleri ile çevrecilik alanında öncülük yapıyordu” diyen Manera, şunları söyledi: “Ecodaily lansmanı ile sadece yeni motor değil aynı zamanda yeni versiyonlar da sunuyoruz. Daha önce Türkiye’de 10 olan versiyon sayımızı Ecodaily ile iki misline çıkardık. Daily Van serimizde bundan böyle 8.3 m3 ten 17.2 m3 e değişen versiyonlar sunarken şasi versiyonlarında da 3000 WB’den  4350 WB’ ye kadar daha geniş ürün yelpazesi sunacağız.  Ecodaily’de aracın hem dışında hem de kabininde görsel değişiklikler yapıldı.”

Hafif Ticari Araçlar Müdürü Süha Yılmaz ise konuşmasında Ecodaily’nin sadece bir araç değil, zengin motor çeşitleri ve değişik emisyon hacimleriyle müşterilere fayda sağlayan komple bir ürün gamı olduğunu ifade etti. Yılmaz, konuşmasının devamında, “Ecodaily, alternatif yakıt ve çekiş sistemlerine sahip; otomotiv sektörünün son teknolojisini takip eden bir ürün gamı. Ayrıca bizim Ecodaily aracımız şu anda Euro 4’e uyumlu ve bu şekilde satışa hazır. Ancak Euro 4’e uyumlu olmasının yanı sıra EEV yani gelişmiş çevre dostu bir araç. EEV’ye kısaca Euro 5’in ötesinde Euro 6’ya yakın bir emisyon normu diyebiliriz. Bunun dışında Iveco alternatif yakıt sistemleri üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor. 1998 yılından beri gelen CNG dediğimiz sıkıştırılmış doğal gazlı araçlarımız mevcut ve bu araçlarda da EEV özelliği var. Şu anda Avrupa yollarında test edilen elektrikli Daily modelimizde ise 0 emisyona ulaşmış durumdayız. Aracın tarihçesine baktığımızda 1978 yılından beri yani 30 yılı aşkın bir süredir pazarda bulunan bir araç olduğunu görüyoruz. Bu süre içerisinde 2 milyondan fazla Daily satıldı. Bu sayıda aracın satılması bir tesadüfe değil 30 yıllık tecrübe ve bilgiye dayanıyor” dedi.

Ecodaily ürün gamını ekonomi ve ekoloji şeklinde 2 anahtar kelimeyle açıkladıklarını ifade eden Süha Yılmaz; ekonomiyi verimlilik, yakıt tüketimi, kullanıcı açısından fayda; ekolojiyi ise dünyamızdaki doğal yaşamı ve kaynakları koruma olarak tanımladıklarını ifade etti.

Ecodaily, geniş birürün gamına sahip

Tamamen profesyonellerin ihtiyaçlarına uygun olmasının yanı sıra, aynı zamanda güçlü ve dayanıklı bir ticari araç. Ecodaily sadece yeni bir ürün değil, aynı zamanda sağlamlığıyla şimdi çok daha geniş bir ürün gamına sahip ve aynı zamanda çevreci.

Daily, taşımacıların ihtiyaçlarını ve gereksinimlerini çok iyi tanıyan bir ürün olduğunu unutmayarak yeniden dizayn edildi. Yeni dizayn ön paneliyle  çok daha farkedilir bir görünüm kazandı. Kabin içine baktığımızda kullanıcı için çok ideal bir yaşam ve çalışma ortamı, güvenle seyahat etmesini sağlaıyan bir ortama kavuştu. Daily’nin içi seyahat edecek olan sürücü ve yolcularına özenle seçilmiş renk ve malzemeyle donatıldı. Bu atmosfer, gün boyu araç içinde geçen zamanı zevkli bir hale getiriyor.

Arkadan çekişli ve yüksek motor gücü kapasitesine sahip olması, her türlü yolda ve yükte maksimum verimliliği beraberinde getiriyor.

Iveco tarafından geliştirilen geniş motor gamı, sınıfında çevreye en saygılı motorları içeriyor. Değişen motor emisyon standartlarına göre Iveco, daha zengin motor gamıyla müşterilerine alternatifler sunuyor.

2.3 litre motorlar serisinde Euro 4 standartlarını karşılayan mevcut 116 hp ve 136 hp motorlara ilave olarak, 106 hp 270 nm torklu ve 126 hp 290 nm motor torklu 2 yeni motor devreye giriyor. 3.0 litre 146 hp ve 176 hp motorlar da EGR teknolojisi ile Euro 4 emisyonuna uyumlu.

Avrupa Birliği ülkelerinde yeni devreye giren emisyon değerlerini karşılamak için 2010’un ikinci çeyreğinden itibaren EEV (Environmentally Friendly Enhanced Vehicle) çevre standartlarını karşılayan bir yeni motor seçeneği; 170 hp motor da devreye giriyor. EEV standartları, Euro V’in daha ilerisinde daha katı daha da çevreci standartlar. Bu motorlar çift turbolu, EGR’li ve DPF filtresine sahipler.

Iveco’nun EEV emisyon değerlerini karşılayan bir diğer motoru da 136 hplik doğal gazlı yani CNG’li Naturel Power motoru. Süper ekolojik CNG motor şimdi acil durumda benzinle de çalışıyor.14 litre benzin kapasitesine sahip tank, aracın gazı bittiğinde otomatik olarak devreye giriyor. Bu ileri teknoloji CNG motor ile gelecek yıllarda Euro 6 emisyon değerlerini karşılamak şimdiden mümkün.


2009 yılının en çevreci filo vanı

Doğal gaz ile çalışan Iveco Daily, İngiltere’de düzenlenen ve sonuçları 5 Ekim 2009 tarihinde açıklanan yarışmada en düşük emisyonu üreterek “2009 yılının en çevreci filo vanı” seçildi.

Avrupa’da şu ana kadar 28 farklı versiyon ile 4 bin adet doğal gazlı Iveco Daily satıldı. 6 ileri otomatikleştirilmiş Agile şanzıman, bütün motor versiyonlarında kullanılabiliyor. Şimdi yeni yazılımla çok daha kullanışlı hale gelerek otomatik modda bile vites değiştirmeyi mümkün kılıyor.

Diğer bir yeni Ecodaily versiyonu ise 0 emisyona sahip Elektrikli Daily. Aslında Iveco’nun Daily elektrik versiyonu tarihçesi 1986 yılına dayanıyor. Gelişen elektronik yapısı ve yeni teknoloji ürünü sodyum nikel klorid piller sayesinde Ecodaily çok daha güvenilir bir ürün haline geliyor.

ABS fren sistemi  bütün Daily ürün grubunda standart olarak sunuluyor.

Iveco Daily’de opsiyon olan ve Fiat-Microsoft işbirlği ürünü Hands-free sistem sayesinde, sistem 5 kişiye kadar kullanıcıyı, kim konuştuğuna bakmaksızın tanıyarak, elleri direksiyondan kaldırmadan, gözleri de yoldan ayırmadan telefon görüşmesi yapmasına olanak veriyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77