• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Iveco’nun ‘Süper’i Yeni Daily Görücüye Çıktı

Iveco’nun ‘Süper’i Yeni Daily Görücüye Çıktı
Iveco, güç, ekonomi, konfor ve güvenlik unsurları ön planda tutularak yenilenen Super Daily’yi Türkiye pazarına sundu. Geçtiğimiz yıl Iveco’nun pazar payındaki büyümede önemli katkısı bulunan Daily’nin, yeni versiyonunun müşteriler ile b

Iveco, güç, ekonomi, konfor ve güvenlik unsurları ön planda tutularak yenilenen Super Daily’yi Türkiye pazarına sundu. Geçtiğimiz yıl Iveco’nun pazar payındaki büyümede önemli katkısı bulunan Daily’nin, yeni versiyonunun müşteriler ile buluşması ile birlikte Daily satışlarının da 4 bin adetlere çıkması bekleniyor.

Aracın tanıtımı için gerçekleştirilen toplantıda Iveco Araç Genel Müdürü Maurizio Manera, Pazarlama ve Bayi Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tansu Giz, Daily Ürün Müdürü Suha Yılmaz ve Iveco’nun diğer yetkilileri hazır bulundu. 

Aracın tanıtımından önce pazar hakkında bir değerlendirme yapan ve Daily’nin de başarılarından söz eden Iveco Araç Genel Müdürü Maurizio Manera, Iveco Türkiye’nin 2011 yılını 4 bin 700 adetlik satış ve yüzde 6 pazar payı ile kapattığını açıkladı.

Yeni Daily’nin daha önce Eco Daily ve Daily 7 ton modellerini tanıttıklarını hatırlatan Manera, Daily araçların Iveco Türkiye’nin 2011 yılındaki performansına katkısının oldukça fazla olduğunu vurguladı. Filo satışı yapılan müşterilerin yine tercihlerini Daily’den yana kullandıklarını belirten Manera, dört değişik kıtada üretimi olan, 160’tan fazla ülkede satılan Daily araçlara 4 bin 500 servis noktasının hizmet verdiğini kaydetti.

Türkiye’de de Daily’nin oldukça başarılı olduğunu vurgulayan Manera, 20 binden fazla Daily’nin Türkiye yollarında dolaştığı bilgisini verdi. 3,5 ton üzerinde yüzde 10, 6-16 ton arasında ise orta sınıfta yüzde 21 pazar payına sahip olduklarını açıklayan Manera, bu pazar paylarının daha çok artırılmasını hedeflediklerinin altını çizdi.  

Daily’nin başarılı bir araç olduğunu ve ‘süper’ adını hak ettiğini söyleyen Manera, “Yeni Super Daily’i Euro 5 motor ve daha birçok yenilik ile lanse ediyoruz. Aracımız daha ekonomik olmakla birlikte daha yüksek performans sağlıyor. Daha güvenli bir hale getirilmesi yanında daha fazla kişiselleştirilen yeni Daily, otomobil konforunu sunuyor. Bu yüzden bizim süper kahramanımız ve ‘Superman’ logosu ile lanse ediyoruz” dedi.

Manera, Avrupa ile aynı anda aynı ürünleri sunma stratejilerini hatırlatarak bu araçların da Avrupa ile aynı zamanda lanse edildiğini söyledi.

 

Hedef; Daily satışlarında 4 bin adedi geçmek

            Yeni Daily’i artırılmış beygir gücü ile tüketicilerin karşısına çıkaracaklarını ve Euro 5 motor ile daha çevreci olunacağını ifade eden Manera, emisyon bilincinin arttığını ve Euro 5 için bekleyen müşterilerin bulunduğunu söyledi. Daily’nin asıl avantajının pek çok farklı özelliği bir arada barındırması olarak açıklayan Manera, kullanıcıların yüksek teknolojiyi de güçlü şasiyi de konforu da aynı araçta bulacağını belirtti. Kamyon şasesi kullanılan Daily’nin araca güç kattığını kaydeden Manera, Daily’i müşteriler için avantajlı kılan tek bir özelliğin bulunmadığını pek çok özelliğin olduğunu vurguladı.

            2012 için pazarı değerlendiren ve yeni Daily ile ilgili hedeflerden söz eden Manera, “Türkiye pazarında 2011 yılında 3,5 ton ve üstü 77 bin civarında araç satıldı. 2012 için 2011’in altında bir Pazar beklentisi var. Biz de Iveco Türkiye olarak ticari araç pazarında bir küçülme bekliyoruz ancak çok kötümser değiliz ve küçülmenin dramatik boyutta olmasını beklemiyoruz. Iveco olarak da pazar yüzde 10 civarında küçülse bile 2011 yılının üzerinde hedef koyduk. Daily olarak da 3.5 tonda pazar payımızı 1 puan artırmayı planlıyoruz. 7 tonda ise yüzde 21 payımız vardı ve burada büyüme çok fazla olmayacaktır. Daily’de 2012 hedefimiz 4 bin adedi geçmek olacak. Şehiriçi kullanımda müşterilerimizi otomatik şanzımana yönlendirmeye çalışacağız” diye konuştu.


Yeni strateji; satış sonrası işletim maliyeti

Satış sonrası ile ilgili de açıklamalarda bulunan Menara, satış sonrası işletim maliyetlerinin Iveco’nun yeni stratejisi olduğunun altını çizerek, bakım aralıkları açısından Türkiye’de üst sıralarda yer aldıklarını, yakıt tüketiminde ise sadece Daily araçlarda değil tüm segmentlerde başarılı olduklarını söyledi.

Pazarda büyürken bayi ağını da genişlettiklerini vurgulayan Manera, 2011 yılında Kayseri, Erzurum gibi illerde yeni bayilikler verdiklerini bunun yanında yeni satış noktalarını da devreye aldıklarını açıkladı. Yakın zamanda da Trabzon’da bir bayii açacaklarını belirten Manera, Afyon’un da satış ve servis noktası anlamında yapılandırma için önemli bir nokta olduğunu kaydetti.

 

Kabinde ergonomi ve konfor öne çıkıyor

Manera’dan sonra söz alan Iveco Araç ürün Müdürü Suha Yılmaz, Super Daily’nin özelliklerini aktardı. Deniz ve gökyüzünün rengi olan mavi rengi ile pazara sunulan araçların ekonomik, ekolojik ve teknolojik bir ürün olduğunun vurgulandığını açıklayan Yılmaz, güçlü şasesi, arkadan itiş ve yüksek manevra kabiliyetinin Daily’nin bilinen özellikleri arasında yer aldığını ifade ederek, yeni Daily’de fonksiyonellik, üstün teknoloji, güvenlik ve yüksek performansın amaçlandığını açıkladı.

Ön dizaynın yenilendiğini ve daha güçlü bir görünümüne kavuştuğunu belirten Yılmaz, tek parçalı tamponun tamamen değiştirilerek 3 parçalı hale getirildiğini ayrıca yeni görünüm ile daha fazla hava emişi sağlandığını kaydetti. Farlarda da değişikliğe gidildiğini açıklayan Yılmaz, “Farların tipi değişti, ayrıca gündüz farları devreye girdi. Sis farları aşağıya kaydırıldı ve köşeleri aydınlatıyor. Kabinde ise yeni dizayn ile konfor ve ergonomi sağlandı. Kabinin içi artık daha geniş ve rahat. Vites ön göğüste ve biraz daha yukarı kaldırıldı ayrıca vites kolu da artık daha şık. Araç içi tamamen yenilendi ve binek araca döndürme çabaları görülüyor. Koltuklar artık daha şık ve ergonomik, kapı içi kaplamaları da değişti. İkinci koltuk ihtiyaç dahilinde açılıp masa olarak da kullanılabiliyor” diyerek aracın içindeki değişiklikleri aktardı.

Aracın gösterge saatlerinin de değiştiğini ve daha fazla bilgi veren bir tasarım yapıldığını ifade eden Yılmaz, motor çalışma saatinin de gösterildiğini söyledi. Aracın kabin ve motor izolasyonunun artırıldığı bilgisini veren Suha Yılmaz, böylelikle kışın sıcak yazın ise soğuk bir ortam sağlandığını açıkladı.  

 

Güçlü ve çevreci motorlar 

Yeni Super Daily’nin amiral gemisinde 205 Hp güç, 470 Nm tork, 3000 cc, 4 silindirli, 3 litre Çift Turbolu Euro 5 Dizel motor kullanıldı. Bu üç litre dizel motor yeni yüksek verimli VGT (değişkin geometrili turbo şarj) özelliğinin kullanıldığı 170 Hp güç 400 Nm tork, 146 HP güç ve 350 Nm torka sahip iki motor seçeneğine de sahip. Tüm motor seçeneklerinde Eoru 5 emisyon standartları karşılanıyor.

Yeni Super Daily’de EEV (Gelişmiş Çevre Dostu Araç) standardındaki ağır hizmet tipi şartına uyumlu üç farklı motor seçeneğ bulunuyor. İki kademeli turbo şarja sahıp 170 Hp gücündeki motor, yeni değişken geometrili tubo şarjı sayesinde 370 Nm tor üreten yeni 146 Hp, motor ve doğalgazlı kullanım için uygun Natural Power 136 Hp olan motorlar aynı zamanda düşük emisyon oranları ile dikkat çekiyor.

146 Hp güç ve maksimum 350 Nm tor üreten yeni 2.3 litre Euro 5 Dizel motor, yeni Multijet 2 Common Rail çoklu yakıt enjeksiyon sistemine sahip ve devir başına 8’e kadar çıkan enjeksiyon sayısı ile yüksek enjeksiyon oranı sunuyor. Motorun ayrıca, 106 Hp güç ve maksimum 279 Nm tor ile 126 Hp güç ve 320 Nm tüor değerlerine sahip çeşitleri de bulunuyor. Tüm dizel motorlarda EGR egzoz gazı geri besleme sistemi kullanılıyor.

Yeni Daily şanzımanlarının iki yeni modeli bulunuyor. 2.3 litre motorlar için üretilen tamamen yeni 6 vitesli şanzıman ve 205 Hp güç ve 470 Nm tork üreten 3 litrelik motorlar için üretilen özel 6vitesli şanzıman. Her iki şanzımanda da yakıt ekonomisi için iki kakıt dişli oranı bulunuyor.  

Yeni Daily’nin 2.3 litrelik modellerinde, araç durduğunda vitesi boşa alarak motoru durduran ve vitese geçirildiğinde yeniden çalıştıran Start&Stop sistemi opsiyonel olarak sunuluyor.

 

4 bin 700 kiloya kadar taşıma kapasitesi

            Yeni Daily panelvan modelleri yaklaşık iki metreye varan arka kapı genişliği ile hacimli yüklerin kolayca yüklenmesini ve 2,10 metrelik iç yüksekliği ile yine yüklerin aracın içine kolay yerleştirilmesine imkan veriyor. Daily’nin kamyon tarzı şasi sağlamlık sağlamanın yanında dayanıklılık kazandırıyor. 7 tona varan toplam ağırlığı ve şasi kabin modellerinde 4 bin 700 kilograma varan kullanılabilir yük kapasitesi Supen Daily’nin gözs ardı edilmememsi gereken özellikleri arasında yer alıyor. 270 derece açılabilen geniş arka kapılar da panelvan modellerinde kolay bir yük erişimi sağlıyor.

            Iveco’nun yeni hafif ticari araç serisinde, sürücü haricinde 6 kişinin seyahat etmesini sağlayan Çift Kabin modeli de bulunuyor. Zorlayıcı uygulamalar için Daily’nin 4x4 modeli de mevcut.

 

ESR 9 fren sistemi ile Yeni Daily daha güvenli   

            Yeni Super Daily’nin 7 tonluk kamyon ve tüm panelvan versiyonları ESP 9 fren sistemine sahip. Bu sistem önceki Daily modellerinde bulunan ABS, EBD, ASR, MSR, ESP, HBA, Hill Holder ve LAC gibi stabilite kontrol sistemi özelliklerine ilave olarak geliştirildi. Yeni ESP 9’un ilave özellikleri arasında; TSM (Römork Sarsıntı Önleme Sistemi), HRB (Hidrolik Arka Teker Tutucu), HFC (Hidrolik Fren Azalma Telafisi), RMI&ROM (Devrilme Hareketine Müdahale & Devrilme Önleme Sistemi) bulunuyor.

            Her türlü müşteri için uygun araç bulunan Yeni Daily serisi, 700’ün üzerinde şasi, motor, dingil mesafesi ve gövde kombinasyonunu sahip. 3,2 tondan 7 ton arasında değişen 6 farklı ağırlık seçeneği, panelvan serisi için 3 dingil mesafesi, 4 uzunluk ve 3 iç yükseklik seçeneği, 470 Nm’ye varan tork düzeyleriyle 106 Hp’den 205 Hph arasında değişen 9 motor seçeneği, 18 gövde rengi, 4 bin 700 kilograma kadar taşıma ve 3 bin 500 kilograma kadar çekme kapasitesi ile ‘Bu tam ona göre bir iş’ dedirtiyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77