• BIST 8740.24
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne 5 Adet Mercedes-Benz Conecto Solo Teslimatı Gerçekleştirildi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne 5 Adet Mercedes-Benz Conecto Solo Teslimatı Gerçekleştirildi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım hatlarında kullanılmak üzere 5 adet 2021 model Mercedes-Benz Conecto Solo aracı, Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen törenle teslim aldı.

Kahramanmaraş halkına hizmet verecek olan Mercedes-Benz Conecto Solo; şehir içi otobüs sektöründe Türkiye’de ilk defa sunulan çarpışma önleyici fren asistanı ve dönüş yardımcısı gibi güvenlik donanımlarıyla fark yaratıyor. Dünyanın en modern otobüs fabrikalarından olan Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretilen Mercedes-Benz Conecto Solo, tam alçak tabanlı yapısıyla geniş bir iç mekâna sahipken; ekonomik ve çevreci E6 motoruyla benzersiz yakıt ekonomisi sağlayan reküperasyon (geri kazanım) modülünü de barındırıyor. Sadece yeni Conecto otobüslerinde bulunan bu modül sayesinde otobüsün depoladığı enerji, ilave yakıt tasarrufu olarak geri dönüyor. Yangın ikaz ve söndürme sistemi, engelli rampası, otomatik klima sistemi gibi pek çok aksesuarla donatılan Conecto Solo, yüksek güvenlik ve konfor standartlarını bir üst basamağa taşıyor.

Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen törende Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne araçlar, Mercedes-Benz Türk Şehir İçi Otobüs ve Kamu Satış Grup Müdürü Orhan Çavuş ve Kamu Satış Koordinatörü Doğan Celep tarafından teslim edildi.

Mercedes-Benz Türk Şehir İçi Otobüs ve Kamu Satış Grup Müdürü Orhan Çavuş, törende yaptığı konuşmada “2020 yılında hareketlenen şehir içi otobüs satışlarımız 2021 yılında da devam ediyor. Dünyanın en modern otobüs fabrikalarından biri olan Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretilen Conecto Solo araçlarımızın ileri güvenlik teknolojileri sayesinde Kahramanmaraşlılar, trafikte güvenle seyahat edecekler. Conecto Solo’nun geniş yolcu kapasitesi sayesinde Kahramanmaraş halkı sosyal mesafelerini koruyarak gönül rahatlığıyla ulaşımlarını sağlayacak. Yeni otobüslerde ayrıca, Covid-19 salgınına karşı yeni antiviral etkili yüksek performanslı aktif filtre yazılımı ve aktif filtreler de kullanılarak hijyen seviyesi artırılıyor. Düşük yakıt tüketiminin sağladığı uygun işletim maliyetleri ve yüksek üretim kalitesiyle Conecto Solo modelimizin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne uzun yıllar boyunca hizmet edeceğinden eminiz. Kahramanmaraş halkının ulaşım ihtiyaçlarında Conecto Solo otobüslerimizi tercih ederek konfor ve güvenliği önceliklendiren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Kahramanmaraş halkının sağlıklı günlerde araçlarımızla seyahat etmelerini temenni ediyoruz.” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hayrettin Güngör; Belediye olarak otobüs tercihimizde; dayanıklılığa, konfora, güvenliğe ve işletim maliyetlerine dikkat ediyoruz. Mercedes-Benz markası, Türkiye’de sadece Conecto araçlarda standart olarak sunduğu yeni güvenlik donanımlarıyla hem yolcuları hem de işletmecileri düşünüyor. Euro 6 motoruyla çevre dostu olması ve yakıt ekonomisi, Conecto’yu tercih etmemizde büyük rol oynadı. Toplu taşımadaki sorunları en aza indirmek ve yoğun hatlarda sefer sayılarını arttırmak adına araç filomuza 5 yeni otobüs katarak toplamda 70 otobüs ile halkımızın ulaşım ihtiyacını karşılayacağız. Bu teslimatın gerçekleşmesinde emeği geçen tüm Mercedes-Benz Türk yetkililerine teşekkürlerimi sunarken; yeni otobüslerimizin Kahramanmaraşlılara hayırlı olmasını, bu otobüslerle güzel ve sağlıklı günlerde seyahat etmelerini diliyorum.” dedi.

Otobüslerin içindeki hava, iki dakikada bir tamamen yenileniyor

Mercedes-Benz örnek niteliğinde güvenlik donanımları sunmaya devam ediyor. Covid-19 pandemisine karşı otobüslere takılan yeni iklimlendirme sistemi bu güvenlik donanımlarının başında yer alıyor. Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası’ndan Şubat 2021 itibarıyla çıkacak tüm şehir içi otobüslerde aktif filtreler standart donanım oldu. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilen Mercedes-Benz Conecto Solo otobüsler de bu aktif filtre yazılımı ve aktif filtrelere sahip.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne 5 Adet Mercedes-Benz Conecto Solo Teslimatı Gerçekleştirildi

Mercedes-Benz otobüslerinin yeni filtre teknolojisi, yayılım riskini en aza indirmek için tasarlandı. Tam otomatik iklimlendirme sistemi, araç içerisindeki havayı sürekli olarak değiştiriyor. Her iki dakikada bir aracın içindeki hava sürekli ve tamamen yenileniyor. Ofislerde en az saatte bir, diğer yaşam ortamlarında ise en az iki saatte bir havanın yenilendiği düşünüldüğünde, Mercedes-Benz otobüslerinin yeni yazılım ve filtrelerinin üstün teknolojisi daha iyi anlaşılıyor.

Yeni iklimlendirme sistemine sahip filtrelerin olduğu otobüslerin ön ve arka kapısına yapıştırılan logolu özel etiket ile yolcular, araca binmeden önce aktif filtre varlığının kontrolünü sağlayabiliyor.

Mercedes-Benz’in şehir içi yolcu taşımacılığındaki iddialı modeli Conecto ile şehirde yeni güvenlik standartları belirleniyor

Conecto’nun standart donanımında bulunan ABS (Anti Blokaj Sistemi), EBS (Elektronik Fren Sistemi) ve ESP (Elektronik Stabilite Programı) yol boyunca seyir güvenliğini sağlıyor. Şehir içi otobüs taşımacılığına özel olarak geliştirilen, patenti Mercedes Benz’e ait olan ve dünyada ilk kez Mercedes-Benz otobüslerde kullanılan PBA - Preventive Brake Asist (Ön Çarpışma Önleyicisi) ve SGA - Side Guard Asist (Dönüş Yardımcısı), Conecto’da standart olarak sunulmaya başlandı. Ön çarpışma önleyicisi herhangi bir olası çarpma tehlikesine karşı önce sürücüyü uyarıyor, tehlikenin devam etmesi halinde şehir içi yolcu taşımacılığına uygun olarak kademeli bir frenleme sağlıyor. Dönüş yardımcısı ise dönüşlerde kritik durumları zamanında algılamaya yardımcı oluyor ve yayalar, bisikletliler gibi korumasız trafik katılımcılarının güvenliğini özellikle de şehir içi trafikte büyük ölçüde arttırıyor. Otomatik şanzımana entegre 5 kademeli retarder, aracın fren sistemi ile birlikte sarsıntısız yavaşlamasını sağlıyor ve fren mesafesini kısaltıyor, fren balatası ömrünü uzatıyor. Yeni Conecto, yenilikçi ve hafifletilmiş karoserisi sayesinde boyutlarındaki artışa rağmen artık daha düşük ağırlığa sahip. Mercedes-Benz mühendisleri tarafından geliştirilmiş olan yeni karoseri yapısı ile üst gövdenin bir kaza durumunda garanti etmesi gereken “hayatta kalma alanını” sağlıyor.

Mercedes-Benz Türk’ün Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretilen ve kullanıcısına en üst düzeyde güvenlik, konfor, ergonomi, güç/performans sunan şehir içi otobüsü yeni Conecto, ekonomi ve yüksek kazanç için gerekli tüm şartları yerine getiriyor. En üst düzeydeki sağlamlık ve dayanıklılık kriterlerine uygun olan yeni Conecto, kataforez daldırma boya tesisinde gördüğü işlem sayesinde korozyona karşı en son teknolojiyle korunuyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77