• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Kamil Koç Mercedes'ten Vazgeçmedi

Kamil Koç Mercedes'ten Vazgeçmedi
Kamil Koç, Mercedes-Benz Türk Bayii Koluman İstanbul aracılığıyla 40 adet Setra ComfortClass S 516 HD/2 alan Kamil Koç, bu 35 milyon TL değerindeki yatırım ile filosundaki toplam Setra marka otobüs sayısını 120 adede çıkardı.

Çırağan Sarayı’nda düzenlenen teslimat törenine, Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün ve Kamil Koç Otobüsleri AŞ. Genel Müdürü Kemal Erdoğan’ın yanı sıra, Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Müdürü Burak Tarım, Otobüs Filo Satış Kısım Müdürü Burak Batumlu, Otobüs Satış Operasyonları Kısım Müdürü Murat Kızıltan, BusStore Müdürü Haluk Burçin Akı, Mercedes-Benz Finansman Türk Satış ve Pazarlama Direktörü Gökmen Önbulak, Otobüs Satış, Sigorta ve Ürün Geliştirme Müdürü Uğur Erdinç, Mercedes-Benz Türk yetkili bayii Koluman İstanbul Genel Müdürü Ali Saltık, Otobüs Satış Müdürü Önder Gökçe, Kamil Koç Finans Direktörü Cengiz Doğan ve Özmal Filo Müdürü Hakan Koç katıldılar.

Sülün: “2014 yılında 23 milyon Avro’luk yatırım gerçekleştirdik”

Tören sırasında konuşma yapan Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, “2014 yılında 3 bin 686 adetlik rekor satış ile otobüs pazarındaki 47 yıllık liderliğimizi devam ettirdik. Hoşdere Otobüs Fabrikası’na2015_04_02-mercedes-benz-turk-pazarlama-ve-satis-direktoru-suer-sulun-001.jpgkurulduğu günden bugüne kadar toplam 403 milyon Avro’yu aşkın, sadece 2014 yılında ise 23 milyon Avro’luk yatırım gerçekleştirdik. Bakıldığında, bu güne kadar toplamda 72 bin araç ürettik ve bunun yaklaşık 35 binini ihraç ettik. Bugün ihracat oranımız üretimimizin yüzde 80’ini buluyor. Bu sayede yarattığımız istihdam, yatırım ve ihracat ile Türkiye ekonomisine katkıda bulunuyor ve bundan da büyük gurur duyuyoruz” dedi.

Sülün, “satış operasyonu ile birlikte Setra marka araçlarımızı Mercedes-Benz Türk çatısı altında, Mercedes-Benz ayrıcalıkları ve güvencesiyle Türk otobüs işletmecileri ile buluşturuyoruz. Kamil Koç’un bu yatırım tercihlerinin kısa zamanda ekonomik anlamda büyük katkısını göreceğine inanıyorum. İş ortaklarımıza toplu çözümler üretmek bizim bir ayrıcalığımız. Bu satışta emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Erdoğan: “2015 yılında bin araçlık filo büyüklüğüne ulaşmayı hedefliyoruz”

Kamil Koç Genel Müdürü Kemal Erdoğan ise, “Ülkemizde Karayolu Yolcu Taşımacılığı sektörü her yıl yaklaşık yüzde 4 oranında büyürken, Kamil Koç’un yıllık büyüme ortalaması yaklaşık yüzde 20’dir. Kamil Koç olarak 2016 yılı sonu itibarıyla 20 milyonun üzerinde yolcuya hizmet veren, 1 milyar TL üzerinde ciro yapan şirket haline geleceğiz. Bunu yaparken iş ortaklarımıza yönelik kazan kazandır anlayışımızdan vazgeçmeyecek ve yıkıcı rekabetten uzak duracağız“ dedi.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Son birkaç yıldır özellikle yeni hat açılışları noktasında son derece önemli adımlar attık. Geçtiğimiz yıl yapılan 16 il açılışının ardından bu yıl da şimdiye kadar Sinop, Erzurum ve Erzincan açılışlarını gerçekleştirdik. Bugün itibariyle yaklaşık 60 ilde hizmet veriyoruz, yılsonuna kadar bu sayıyı 70’e çıkarmayı hedefliyoruz. 2014 yılını şirket olarak 60 milyon TL yatırımla kapatmıştık, 2015 yılında ise sadece yeni araç yatırımına ayıracağımız miktar 70 milyon TL’nin üzerinde olacak. Filo anlamında da her yıl önemli oranda büyüyoruz. 2014 yılında yaklaşık 800 araçlık bir filo ile yolcularımızın hizmetindeyken, 2015 yılında ise ortalama bin araçlık bir filo büyüklüğüne ulaşmayı hedefliyoruz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77