• BIST 9664.29
  • Altın 2495.067
  • Dolar 32.5864
  • Euro 34.8484
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Karsan Üretimi Hyundai H350 Yola Türkiye’den Çıktı

Karsan Üretimi Hyundai H350 Yola Türkiye’den Çıktı
Hyundai Motor Company tarafından düzenlenen “Test Sürüşü Organizasyonu”na katılan 50’yi aşkın uluslararası basın mensubu H350’leri Antalya’da test etti.

Karsan’ın, ürettiği H350 Serisi hafif ticari araçlar, 50’nin üzerinde uluslararası basın mensubu tarafından Hyundai’nin Antalya’da düzenlediği “Test Sürüşü Organizasyonu”nda test edildi. 50’ye yakın ülkeye ihraç edilecek olan H350 Serisi minibüs, panelvan ve kamyonetler Mayıs ayından itibaren Türkiye pazarında, hemen ardından da sırasıyla Belçika, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Avusturya, İtalya, Polonya, İspanya ve İsviçre pazarlarında satışa sunulacak.

Hyundai tarafından 19 – 21 Mayıs tarihlerinde Antalya Belek’teki Kempinski Hotel The Dome’da düzenlenen “Test Sürüşü Organizasyonu”na İspanya, Almanya, Avusturya, İsviçre, Polonya, Hollanda, İrlanda, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti ve Türkiye’den basın mensupları katıldı.

International Van Of The Year (Uluslararası Yılın Ticari Aracı) juri üyelerinin de aralarında bulunduğu test sürüşlerinin ardından gerçekleştirilen basın bilgilendirme toplantısına ise üst düzey katılım gerçekleşti.

Hyundai Motor Company’nin İhracat Satışlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Edward LeeHyundai Motor Company’nin İhracat Satışlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Edward Lee’nin açılış konuşması ile başladı. 2020’ye kadar Avrupa hafif ticari araç pazarının yüzde 20 büyüyeceğini öngördüklerini kaydeden Lee, bu dönemin pazara girmek için doğru bir zaman olduğunu vurguladı. Lee, bütün Avrupa regülasyonlarına uygun olan H350’nin bu süreçte çok önemli bir rol oynayacağını düşündüklerini kaydetti.

Edward Lee’nin ardından söz alan Hyundai Motor Europe Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Thomas A.Schmid; Hyundai Motor Group’un bugün dünyanın beşinci büyük otomobil üreticisi olduğunu anlattı ve ticari araçlardaki büyüme stratejileri doğrultusunda Çin ve Avrupa’daki faaliyetlerini artıracaklarına dikkat çekti. Schmid; “Önümüzdeki beş yılda ticari araç üretimimizi yüzde 190 artırarak yıllık 320 bin adede çıkartmayı hedefliyoruz. Global vizyonumuz 2020’de dünyanın en büyük beş ticari araç üreticisinden biri olmak yönünde. H350 araçlarını Avrupa pazarı için dört yıllık bir programın sonucunda tasarladık. 2010’lu yılların sonuna geldiğimizde, HMC ürünlerinin ticari operasyonlarının 140’dan fazla ülkede yürütülmesini hedefledik. 2016 yılından itibaren de satış adetleri ve pazar paylarını yükselterek ilerlemeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.

Karsan Üretimi Hyundai H350 Yola Türkiye’den Çıktı

Hyundai Motor Europe’un Filo Satış ve Pazarlama Direktörü Adrian Porter ise H350 araçlarıyla ilgili detaylı bilgi verdi. Avrupalı müşterilerin beklenti ve ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde geliştirilen ve üretilen H350 Serisi araçlar projenin başından beri yapılan çalışmalarda; binek araç konforunu, fonksiyonalitesi ve esnekliğini aratmayacak şekilde tasarlandığını kaydeden Porter,  panelvan, şasi kamyonet ve minibüsten oluşan üç farklı H350 ürün grubunun sürüş dinamikleri, dayanım ve yalıtım/izolasyon karakteri, Avrupalı müşteriler özelinde ortaya çıkarıldığını kaydetti.

Karsan Pazarlama Genel Müdürü Vançın Kitapçı

Türk gazetecilerinin sorularını cevaplandıran Karsan Pazarlama Genel Müdürü Vançın Kitapçı ticari araçta Avrupa Karsan Pazarlama Genel Müdürü Vançın Kitapçıpazarına girmek isteyen Hyundai ile  başlatılan yatırım çalışmalarının sonunda H350 için fabrikada ayrı bir hat kurulduğunu söyledi.  58 tane üretim robotunun bulunduğu hatta yüksek teknolojinin dikkat çektiğini kaydetti.  H350 ile Türkiye’de uzun yıllar sonra otomotive ilk yatırımın yapıldığını altını çizen Kitapçı, şöyle devam etti:: “H350’nin minibüs segmentinin  tanıtımını ayrıca yapacağız. Minibüs segmentinde Jest ile aynı kulvarda olması söz konusu değil. çünkü Jest alçak tabanlı bir minibüs. Jest, servis ve okul taşımacılığında yok” dedi.

Tasarım ile ilgili sürecin uzun olduğunu ve bu süreçte talepleri göz önünde bulundurduklarını aktaran Kitapçı, yerli üretici olmanın bir avantaj olduğunu da aktararak, “H350 yüksek kaliteli bir araç hissi veriyor. Zaten performans seviyesi de en yüksek noktada. Çok başarılı olacağımızı tahmin ediyorum” dedi.

Haberin diğer fotoğrafları için tıklayınız

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77