• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Katmerciler’in Süpürme Aracı Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda da Yolları Süpürecek

Katmerciler’in Süpürme Aracı Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda da Yolları Süpürecek
Katmerciler, Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) tarafından, 2015 yılında Ukrayna’nın ev sahipliğinde düzenlenecek 39’uncu Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda (EuroBasket 2015) kullanılmak üzere, LPG’li, çevre dostu yeni bir yol

Katmerciler, Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) tarafından, 2015 yılında Ukrayna’nın ev sahipliğinde düzenlenecek 39’uncu Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda (EuroBasket 2015) kullanılmak üzere, LPG’li, çevre dostu yeni bir yol süpürme aracı geliştirdi.


Ukrayna’nın kamyon üreticisi AutoKraz işbirliğiyle ve Kraz kamyoneti üzerine kurulumu gerçekleştirilen aracın tanıtımı, Ukrayna Başbakan Yardımcısı Aleksander Vilkul’un da katıldığı bir törenle yapıldı. ‘EuroBasket 2015’ hazırlıkları kapsamında, 29 Ağustos’ta düzenlenen tören, Ukrayna’nın Odessa kentinde bulunan Bölgesel Kalkınma, İnşaat ve Konut Bakanlığı sahasında gerçekleştirildi.

Başbakan Yardımcısı Vilkul, “Bu aracın üretilmesi Avrupa Şampiyonası arifesinde çok önemli bir Ar-Ge çalışmasıdır. Ukrayna’nın tüm şehirlerinde olmak üzere yolların bu araçla temizlenmesi için bakanlık olarak tüm desteğimizi sağlayacağız” dedi.

Son derece düşük yakıt tüketimi, yüksek verimliliği ve minimum emisyon üretimiyle çevreci bir araç olan yol süpürme, 4-6 metreküp arası hacimlerde üretilebiliyor. Bin 500 metreküp su tankı olan ve hem sağda ve hem solda iki adet fırçası bulunan aracın kabin içi de özel olarak tasarlandı. Ergonomik gösterge paneli, ergonomik koltukları, açısı ve yüksekliği ayarlanabilen direksiyon mili, klima kontrol sistemi ile donatılmış olan araç, kabin içinde bulunan dijital yönetim panosundan kullanılabiliyor.

Yol süpürmenin en önemli özelliklerinden biri de Ukrayna’nın soğuk iklim şartlarına uyum sağlayarak çalışabilmesi. Katmerciler-Kraz ortak yapımı araç, altı ay boyunca Ukrayna’nın çeşitli fuarlarında sergilenecek.

Katmerciler ve Kraz şirketleri ileriye dönük farklı ekipmanların üretimi için de ortak çalışmalar yapmaya hazırlanıyor. Bu ortak çalışmaların görüşülmesi için Kraz şirketi yetkililerinden oluşan bir heyetin İzmir’de bulunan Katmerciler’i yakın zamanda ziyaret etmesi planlanıyor.

Katmerciler İcra Kurulu Başkanı Mehmet Katmerci, her iki tarafa da katma değer sağlayacak şekilde, karşılıklı işbirliğini geliştirme konusunda Kraz yönetimiyle ortak bir yaklaşıma sahip olduklarını belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77