• BIST 8876.22
  • Altın 2928.215
  • Dolar 34.2375
  • Euro 37.4474
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C

KLG Türkiye 24Plus Lojistik Ağına Dahil Oldu

KLG Türkiye 24Plus Lojistik Ağına Dahil Oldu
KLG Lojistik Türkiye, Almanya ve tüm Avrupa’yı kapsayan bir lojistik ağ olan 24Plus’a üye oldu. KLG Türkiye 24Plus üyeliği ile Türkiye pazarı yanında Ortadoğu’yu da hedefliyor.

KLG Türkiye 24Plus Lojistik Ağına Dahil Oldu

KLG Lojistik Türkiye, Almanya ve tüm Avrupa’yı kapsayan bir lojistik ağ olan 24Plus’a üye oldu. KLG Türkiye 24Plus üyeliği ile Türkiye pazarı yanında Ortadoğu’yu da hedefliyor.

KLG Lojistik Türkiye’nin 24Plus’a üyeliği ile ilgili açıklamalarda bulunan KLG Lojistik Türkiye Genel Müdürü Güzin Sürtal, lojistik network olan 24Plus’a katılma amaçlarını; komşu ülkelerden Türkiye hattı olmayan firmaların karşılarına çıkan Türkiye yüklerini ağın içine katarak, Türkiye’ye ulaştırmak olarak açıklıyor. Aynı şekilde Türkiye’den çıkan ihraç yüklerinin de sorunsuz ve zamanında Avrupa’daki son noktasına ulaştırmayı hedeflediklerini kaydeden Sürtal, 24Plus üyeliği ile Türkiye’deki hedef pazarlarının; yurtdışında yatırımı olmayan, deposu ya da çalışanı bulunmayan Türk ihracatçılar olduğunu söylüyor.

Merkezi Almanya’da olan ve Orta Kuzey ve Güney Almanya’da üç tane merkez deposu bulunan 24Plus, KLG Türkiye’nin de sisteme dahil olması ile 68 partneri olan bir lojistik ağ. Tüm Almanya ve Avrupa’da komşu ülkelerde depolama ve iç dağıtım hizmeti veren firmaların bir araya geldiği ticari bir kuruluş olan 24Plus çift yönlü bir yapılanma. Bir yandan sisteme dahil olan partnerler 24Plus ağı üzerindeki hublarda sevkıyatlar gerçekleştirirken diğer taraftan sistem ortağı firmalar kendi aralarında da bağlantılar oluşturarak bölgesel hublar oluşturuyor.

24Plus’ın 68 partnerinin yayıldığı bölgelerde kendi aralarında günlük gidiş-dönüş taşıma hizmeti olduğu gibi her partnerin merkez depolara her gün boş dahi olsa bir araç göndermek gibi bir zorunluluğu olduğunu ifade eden Güzin Sürtal, “Dolayısıyla merkez depolar üzerinden mal akışı her noktaya sağlanmış durumda. Ayrıca partnerler de kendi içlerinde bir yük ağı oluşturmuş. Biz bu direk hatlardan da faydalanabiliyoruz. Güzergah üstünde yoğun volümü olan yükün hattı yoksa sisteme dahil olan partnerler üzerinden bu ürünlerin ulaştırılmasını sağlıyoruz” diyerek bu uygulamaların sistemin en güzel taraflarından bazıları olduğunu belirtiyor.  

“Zamandan ciddi tasarruf sağlanıyor”

24Plus’ın merkez deposunun tamamen otomasyon bilgi akışının sağlandığı, araç şoförlerinin sahaya hiç inmedikleri, gece 22.00 ve 02.00 saatleri arasında çalışan çok büyük bir depo olduğunu belirten Sürtal, “Gece 22.00’da mal girişi başlıyor ama aynı zamanda güzergahlara göre çıkış işlemi de yapılıyor. En son araç da gece 02.00’da depoyu terk etmek zorunda. Bu 4 saat içinde bu sirkülasyon sağlanması ile geceden zaman kazanılarak malların sabah varış noktasına ulaşması sağlanıyor. Dolayısıyla zamandan ciddi tasarruf ediliyor. Aynı zamanda da Almanya ve çevre ülkelere yayılmış bir dağıtım ve toplama hizmeti oluyor” diye konuşuyor.

24Plus’ın tüm ortaklarına açık bir IT yapısı olduğundan söz eden Sürtal, Türkiye’nin de buna dahil olduğunu belirtiyor. Sisteme girilen her türlü yükün takibinin merkez tarafından yapıldığının altını çizen Sürtal, bu takip ile malın ne zaman depoya gireceğinin planının yapıldığını kaydediyor. “Türkiye, diğer partner ülkelere oranla daha uzak bir mesafede. Biz Almanya sınırlarına girinceye kadar günde üç kere lokasyon bildirimini manuel yapacağız, Almanya sınırına girdikten sonra plaka ve yol takibi ile yükler merkez tarafından takip edilecek” diyen Sürtal, herhangi bir aksaklık durumunda mal girişi gecikme süresinin hesaplanarak depo içi sistemlerin ona göre düzenlendiği bilgisini veriyor.

KLG, Türkiye hattı olmayan firmaların yüklerine talip

KLG Türkiye’nin 24Plus’a dahil olmadaki amacı ve Türkiye’deki hedef pazarları ile ilgili açıklamalarda bulunan Sürtal, “Biz KLG olarak, Avrupa genelinde ve komşu ülkelerden aslında Türkiye hattı olmayan, Türkiye’ye hizmet vermeyen firmaların karşılarına çıkan Türkiye yüklerini de bu ağın içine katarak Türkiye’ye ulaştırmalarını amaçlıyoruz. Aynı şekilde tam tersi yönde de bizim ihracatını yaptığımız her türlü malın sorunsuz ve zamanında Avrupa’daki son noktasına zamanında ulaştırılmasını sağlamak amacımız” diyor.

Türkiye’deki hedef pazarları ile ilgili bilgi aktararak, Türkiye’de üretim yaparak Avrupa’nın çeşitli ülkelerine ya da Almanya genelinde satışı olan firmalardan söz eden Sürtal, yurtdışında kendi depoları, dağıtım teşkilatları, personeli ve şirketi olmadan, ürettikleri ürünleri 24Plus’ın networkunu kullanarak bu tür firmaların ürünlerinin son noktaya kadar dağıtımını yapmak istediklerini ifade ediyor.

Bunun dışında nakliye ve lojistik sektöründe deposu ve partneri olmayan ama Avrupa ülkelerine ciddi mal akışı olan sektör firmalarına da hizmet vermek istediklerini de vurgulayan Sürtal, bu hedeflerin kısa ve orta vadeli hedefler olduğunu belirterek, uzun vadeli hedefini ise gönlünde yatan bir temenni olarak açıklıyor ve şunları söylüyor: “Benim gönlümde yatan böyle bir sistemin Türkiye’ye getirilmesi. Çünkü Türkiye’de iç dağıtım çok ciddi bir sorun. Tek yönlü bir ticari mal akışı var;  firmalar hep kendi çapında çözümlerini bulmuş, araç yatırımını yapmış, hizmet alanları da sektörel dağılmış. Bu sektörel dağılım ile de herkes yatırım yapmış. Ancak hiçbirinin yatırımı da böyle bir sistemi kapsayan bir ağ mantığı ile yapılan yatırımlar değil. Kendi ihtiyaçlarına yönelik yatırımlar. Sektörde etik kurallar çerçevesinde iş birliğine sıcak bakıyor olabilirsek bu gerçekleştirilebilecek bir oluşum olur.”

“Aslında biz kültür tercümanlığı da yapıyoruz”

Sisteme girerken sadece Türkiye’yi planlamadıklarını Ortadoğu pazarını da hedeflediklerini vurgulayan Sürtal, Avrupa’da yerleşik ihracatçıların Ortadoğu’dan ciddi çekinceleri olduğu gözlemini paylaşıyor ve şunları söylüyor: “Hem Ortadoğu kültürü hem de mesafe Avrupa’ya çok uzak, ayrıca riskli bir bölge. Ortadoğulu ihracatçılarda bile bir tedirginlik var. Biz sadece yükü taşımakta aracı olmuyoruz, aslında biz kültür tercümanlığı da yapıyoruz. Avrupalı’lar Ortadoğu kültürüne çok uzak, Ortadoğlu’lar da Avrupa kültürüne… Zinciri düzgün yönetebilmek için tek tarafın beklentisine, kültürüne vakıf olmak yetmiyor. Her iki tarafın da isteklerini iyi bilip ona göre zinciri bozmamak gerekiyor.”

Diğer taraftan KLG’nin Çin’de de kendi ofisi olduğunu hatırlatan Sürtal, dolayısıyla Uzakdoğu’dan da akış sağladıklarını açıklıyor.

KLG Türkiye olarak bu sisteme dahil olmalarının kendilerine ekstra bir maliyet yaratmayacağını, mevcut araçlar ve depoların yeterli olduğunu belirten Sürtal, 24Plus lojistik ağına dahil olduktan sonra yıllık hedefler ile ilgili bir değişiklik yapmadıklarını kaydederek temkinli konuşuyor ve “Yurtdışındaki ağda ilgi ve potansiyel nasıl olacak; Türkiye bu ürünü nasıl karşılayacak? Bunlar bizim için önemli. Rakip gözü ile bakılıp sisteme dahil olmak istemeyenler olabilir. Bunları biraz görmemiz lazım. İlk 6 ay gidişatı görüp ona göre bütçe hedeflerine dahil etmek istiyoruz” diyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77