Kendini; ‘lojistik, mobilite, bilgi teknolojileri ve tedarik zinciri yönetimi için uluslararası ticaret fuarı’ olarak konumlandıran Transport Logistic 2025’te; siber güvenlik, yapay zeka ve dijitalleşme gibi konular gündemin merkezinde yer aldı. Sektörün en etkili beyinleri tarafından bu konularda son derece yüksek kalitede konuşmalar yapıldı. Sadece bir buluşma yeri değil aynı zamanda karşılıklı bir ilham alma ortamı olan fuarda, katılımcıların ilgi düzeyi de yüksekti.
Türk şirketlerinin de yurtdışındaki marka fuarlara büyük katkı sağladığını söylersek yanılmış olmayız. Türkiye, özellikle Almanya’da gerçekleştirilen fuar katılımlarında, hemen tüm endüstri dallarında ilk beşte yer almaktadır. Örneğin Transport Logistic Münih’te ev sahibi Almanya'yı saymazsak, İtalya ve Çin'den sonra kaynak ülke açısından üçüncü sırada Türkiye yer alıyor. Üstelik fuara katılan Türk lojistikçileri, Avrupa Birliği ülkeleri temsilcileriyle rahatlıkla yarışabilecek bir katılım düzeyini yakalamış durumda.
Münih Transport Logistic 2025’e, Türkiye’den toplam 76 şirket katıldı. DEİK Lojistik İş Konseyi tarafından organize edilen ve 20 seçkin firmanın ortak olarak katıldığı Türkiye Pavilyonu, üst düzey bir temsil sergiledi. Şirketlerin yaptığı tanıtımlar, sunumlar, ikili görüşmeler, fiziki ve dijital tanıtımların yanı sıra ortak etkinlikler de büyük ilgi çekti. Seyit Usta, Hicri Ercili, Winton, İnci, Soft markalı Türk ürünleri büyük beğeni aldı.
Şimdi sırada; Münih Transport Logistic Fuarı ile aynı kümelenme içinde yer alan ve aynı ekip tarafından İstanbul’da gerçekleştirilen Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı var. Tüm sektör paydaşlarının heyecanla beklediği, katılımcıların yoğun bir hazırlık içinde olduğu logitrans, 19-21 Kasım’da kapılarını açıyor. Türkiye’nin taşımacılık ve lojistik gücü, potansiyeli, performansı bu fuarda bir kez daha dünya sahnesine çıkıyor.
Bu arada Münih için özel olarak hazırlanan Intermodal Magazine, büyük kalabalıkların giriş yaptığı fuar alanının iki ana fuayesinde de dağıtıldı. Fuar sürecinde elden yapılan dağıtımlar hariç, dergi dağıtım kutularında hızla tükenen Intermodal, Türkiye’nin, lojistik yatırımları açısından tüm dünyanın radarında olduğunu da gösteriyor. İngilizce olarak hazırlanıp dağıtılan Intermodal, Türkiye’nin lojistik endüstrisini dünyaya açan bir vitrin işlevi görüyor. Nitelikli editörlerimiz tarafından tüm modlarda özel olarak hazırlanmış genel haberlerin yanı sıra fuara katılamayan ya da katılımını daha da güçlü şekilde gerçekleştirmek isteyen lojistikçilerin advertorial haberlerine yer verilen derginin logitrans sayısı da şimdiden hazırlanmaya başlandı. Sektörel yayınların amiral gemisi durumundaki KargoHaber ile birlikte Intermodal Magazine de logitrans Fuarı’nda, okuyucularıyla buluşacak.
Bütün güçlü sektörler ve sektöründe lider şirketler, zirveye ulaşırken en büyük desteği, yayınları ve fuarlarından alırlar. Türkiye’de 17 kez gerçekleşmiş bulunan logitrans Fuarı’nın yanı sıra taşımacılık, ticari araçlar ve lojistik alanında uzmanlaşmış gazeteciler tarafından hazırlanıp yıllardır istikrarlı şekilde yayın yapan dergiler ve siteler var. Bu yayınlar sektörün ve lider markaların gelişimine büyük katkıda bulunmuşlardır. Unutmamakta ve tanıtıma gerektiği kadar ilgi ve kaynak ayırmakta yarar bulunmaktadır.
İlker ALTUN
[email protected]
Kargohaber Dergisi (Sayı:318)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.