• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Kögel Internetten Satmaya Başladı, Satışları İkiye Katlamayı Başardı

Kögel Internetten Satmaya Başladı, Satışları İkiye Katlamayı Başardı
ALMAN treyler üreticisi Kögel, Eylül ayında Almanya’nın Hannover şehrinde gerçekleştirilecek IAA Ticari Araçlar Fuarı öncesinde yine Almanya’nın şehirlerinden Ulm’de Avrupa taşımacılık ve ticari araç basınına yönelik bir toplantı düzenle

ALMAN treyler üreticisi Kögel, Eylül ayında Almanya’nın Hannover şehrinde gerçekleştirilecek IAA Ticari Araçlar Fuarı öncesinde yine Almanya’nın şehirlerinden Ulm’de Avrupa taşımacılık ve ticari araç basınına yönelik bir toplantı düzenledi.

10-11 Temmuz 2008 tarihlerinde gerçekleştirilen toplantıda Kögel’in pazardaki durum değerlendirmesi, yatırımları ve IAA Fuarı’nda sergileyeceği ürünlerle ilgili bilgiler aktarıldı. 2006 yılında 279 milyon Avro ciro elde eden Kögel, 2007 yılında cirosunu 450 milyon Avro’ya çıkardı. 2007 yılında 2006’ya göre yüzde 61 ciro artışı elde eden şirket, 2008 yılının ilk yarısında büyümesinin devam ettirerek 2007 yılının ilk yarısı ile kıyaslandığında cirosunu yüzde 47 artırmış oldu. Cirodaki bu hızlı gelişimin satış adetlerindeki yansımasına bakıldığında ise, 2006’da 11 bin 935 adet treyler satan Kögel, 2007 yılında bu rakamı 19 bin 913 adede çıkardı. 2007 yılında 2006 yılına göre satış adedi olarak yüzde 67 artış elde eden şirket, 2008 yılının ilk yarısında 12 bin 258 adet treyler satarak 2007 yılının ilk altı ayına göre yüzde 42 artış elde etmiş oldu.


Polonya’da açılan tesise 4 milyon Avro yatırım

Kögel’in 2007 yılının Temmuz ayından 2008 yılının Temmuz ayına kadar son 12 aylık satış adetleri ve ciro durumunu değerlendiren Kögel yöneticilerinden Alexander Tietje, 23 bin 576 adet araç sattıklarını ve 549 milyon Avro ciro elde ettiklerini söyledi.

2008 yılında Polonya’nın batısında yaklaşık 420 bin nüfusu olan bir bölgede yeni üretim tesisi kurmak üzere harekete geçtiklerini ifade eden Tietje, 4 milyon Avro yatırım yaptıkları bu tesiste Baltık ve İskandinav ülkeleri ile Polonya ve Kuzey Almanya pazarlarına yönelik üretim yaptıklarını kaydetti.

İlk etapta 72 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulan fabrika, ilerleyen yıllarda ihtiyaç duyulduğunda 110 bin metrekareye kadar genişletilebilecek. 10 bin metrekarelik alanı üretime ayıran Kögel, bin metrekarelik birimde de araçların dağıtımını gerçekleştiriyor. 1 Mayıs 2008 tarihinde üretime geçen Polonya fabrikasında yılda 5 bin treyler üretilecek. Yaklaşık 150 çalışanı bulunan tesiste intermodal taşımacılıkta kullanılan ürünler ve tenteli römorklar üretilecek.

Almanya’nın Burtenbach bölgesindeki fabrikasında üretim yapan Kögel, 2008 yılında bu tesisteki üretim kapasitesini artırmak üzere yatırıma başlayacak.

Burtenbach’taki fabrika 65 bin metrekare genişletilecek

Fabrikanın mevcut alanına 65 bin metrekarelik ek yatırım yapacaklarını belirten Tietje, bu yatırımla birlikte modern lojistik çözümlerini kullanarak daha gelişmiş bir üretim prosesini hayata geçireceklerini söyledi. Fabrikalardaki modernizasyon çalışmalarına 2009 yılında Çek Cumhuriyeti’ndeki tesisle devam edeceklerini ifade eden Tietje, Kögel’in satış ve ticari operasyonlar açısından Kögel’in gelecekte yapacağı yatırımlara şöyle değindi: “Satış faaliyetlerimizi yeniden organize ederek Almanya, Batı Avrupa, Orta Avrupa, Kuzey Avrupa ve Doğu Avrupa olmak üzere beş bölgede yapılandıracağız. 2008 yılında Fransa’nın Lyon ve Almanya’nın Ulm, Hamburg ve Kassel şehirlerinde treyler satış noktaları açacağız. Teknoloji alanındaki yatırımlarımıza devam ederek şirketimizi SAP’nin ticari sistemleri ile tanıştıracağız.”

Kögel’den farklı müşteri gruplarına yönelik üç ürün serisi

Kögel, farklı müşteri gruplarının ihtiyacına ve bütçesine göre üç ürün serisini pazara sunuyor. Foxx, Maxx ve Phoenixx isimli bu ürünler, müşterilerin treylerleri kullanacağı alana göre farklı farklı fiyatlandırılıyor.

Kögel’in en ekonomik ürünü olan Foxx serisi, internet üzerinde satılarak kaliteli bir standart tenteli treylerin ikinci el satış fiyatıyla pazara sunuluyor. Fonksiyonel ve kaliteli bir treyler olan Foxx, ekonomik bir ekipman grubuna sahip. KTL şasili araç, fabrikanın sunduğu niteliklerle ve ekipmanlarla satılırken dingil, fren, lastik gibi ekipmanlarda herhangi bir değişiklik talep edilemiyor. Açık ve net bir fiyat politikasıyla satılan Foxx, internetten sipariş edilebildiği gibi Kögel satış noktalarında da satın alınabiliyor. Foxx serisi Kögel’in Çek Cumhuriyeti’ndeki Chocen ve Polonya’daki Stargard/Stettin fabrikalarında üretiliyor. Foxx serisinde tenteli römork, konteyner taşıyıcı, swap body ve swap taşıyıcı olmak üzere dörf farklı ürün yer alıyor.

Kögel’in bir diğer ürün serisi olan Maxx ise esnek bir üretim anlayışıyla taşımacılık ve lojistik firmalarına çözümler sunuyor. Yüksek üretim kalitesi ve rekabetçi fiyatları ile dikkat çeken Maxx’ın Cargo-Maxx Strong, Port-Maxx, Mega-Maxx, Combi-Maxx, Cargo-Maxx box, Swap-Maxx, Cool-Max ve Big-Maxx isimli sekiz farklı ürünü bulunuyor. Kögel’in Burtenbach’taki fabrikasında üretilen Maxx serisi, Kögel satış temsilcileri ve merkez satış birimi tarafından pazarlanıyor.

Kögel’in üçüncü ürün serisi olan Phoenixx, karbon fiber materyaller kullanılarak üretiliyor. Özellikle treylerin ön duvarında kullanılan karbon fiber, sürücünün ve yükün güvenliğini artırırken hafif bir madde olması nedeniyle daha fazla yükleme kapasitesi yaratmış oluyor. Hem çevreci hem de ekonomik bir treyler olan Phoenixx serisi ile Kögel geleceğin treylerlerini şimdiden üretmeye çalışıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77