• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Koluman Avrupa Standartlarındaki Gölbaşı Tesisi’ni Hizmete Açtı

Koluman Avrupa Standartlarındaki Gölbaşı Tesisi’ni Hizmete Açtı
Koluman Motorlu Araçlar, akıllı bina mimarisi ile donatılan Koluman Gölbaşı Tesisi’ni hizmete açtı.

Ağır vasıta showroom ve bakım onarım servisi ile Avrupa standartlarında hizmet sunmayı hedefleyen Koluman Motorlu Araçlar; kamyon, çekici, treyler gibi ağır yük taşımacılığında kullanılan araçlar ve hafif ticari araçlara yönelik satış, servis ve yedek parça hizmetlerini vereceği Gölbaşı Tesisi için 17 milyon YTL yatırım yaptı.

Koluman Kögel Sanayi'nin üretimi Kögel yarı römorkları ve damperleri, JunJin beton pompaları ve kamyon üstyapılarının yanı sıra Mercedes-Benz'in tüm ağır vasıtaları, Unimog, Sprinter ve Vito araçları, satışı ile satış sonrası ve yedek parça hizmetlerinin sunulacağı tesis, 18 Ekim 2007 Perşembe günü gerçekleştirilen bir tören ile hizmete girdi. Koluman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koluman’ın ev sahipliği yaptığı törende Mercedes-Benz Türk A.Ş. Direktörler Kurulu Başkanı Jürgen Ziegler de yer aldı.  

Yaptığı konuşmada, Türkiye’de otomotiv sektöründe faal firmalar genelinde 14’üncü ve Ankara’da tüm firmalar arasında 4’üncü büyük şirket sıralamasında yer aldıklarını ifade eden Koluman Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koluman, 2006’da Koluman Kögel Treyler Sanayi ile birlikte 663 milyon YTL ciro realize edildiğini açıkladı.

Yatırımlara ve iyi yönetime önem verdiklerinin altını çizen Mustafa Koluman, her yıl asgari 5 milyon Avro tutarında yatırım gerçekleştirdiklerini ve 2006 yılında Gaziantep’te 7,5 milyon Avro’luk yatırımı takiben bu yıl da Gölbaşı’nda 9,0 milyon Avro yatırımı tamamladıklarını belirtti.

Mustafa Koluman: “Gölbaşı yatırımımız Türkiye’de yeni bir modeldir”

Gölbaşı tesisinin, gelişmekte ve değişmekte olan nakliye sektörüne cevap verebilmek üzere planlandığını söyleyen Mustafa Koluman, “Kamyonlarla yapılan nakliye yavaş yavaş yerini, Türkiye’de TIR tabir edilen çekici ve yarı römorktan oluşan katarlara bırakmaktadır. Toplam ağırlıkları 40 ton ve uzunlukları 18 metreyi bulan bu katarlara bakım ve onarım hizmetlerini verebilecek alan ve boyutlar dikkate alınmıştır. Nakliye sektörü dışında damper, tanker, beton mixer, beton pompası, çöp kamyonları ve benzeri üstyapıların bakım ve onarımı da tesisimizde yapılabilecektir. Bu açıdan Gölbaşı yatırımımız Türkiye’de yeni bir modeldir. Diğer taraftan 17 milyon YTL’ye mal olan bu yatırım, Türkiye’de otomotiv endüstrisinin önümüzdeki yıllarda daha da gelişeceğine olan inancımızı vurgulamaktadır” dedi.

Ankara’da faaliyet gösterdikleri Balgat Tesisleri’nin fiziksel olarak artan ihtiyaçları karşılayamadığından ağır vasıta satış, bakım ve onarım tesislerini Gölbaşı’na taşımak durumunda kaldıklarını kaydeden Mustafa Koluman, binek ve hafif ticari araçların faaliyetlerinin Balgat’ta devam edeceğini söyledi.

Tesis hakkında bilgi veren Mustafa Koluman, 40 bin metrekare arazi üzerinde, 959 metrekare Show-Room, 8 bin 962 metrekare bakım ve onarım atölyeleri, 750 metrekare servis yedek parça deposu, bin 50 metrekare genel parça deposu ve bin metrekare sosyal alana sahip tesisin toplam 12 bin 721 metrekare kapalı alanı bulunduğunu bildirdi.

Mercedes-Benz’in son uluslararası konseptine tamamen uygun olarak inşaa edilen tesiste, Mercedes - Benz’in tüm ağır vasıtaları, UNIMOG, Sprinter  ve Vito araçları; Koluman Kögel Treyler Sanayi’nin üretimi Kögel yarı-römorkları ve damperleri, JunJin beton pompaları ve kamyon üstyapılarının satışı ve satış sonrası hizmetlerinin sunulacağını ifade eden Mustafa Koluman, müşterilere yatırım ve finansman danışmanlığı da yapılacağını açıkladı.

Tesiste aynı anda 20 araca hizmet verilebilecek 

Tesiste aynı anda mekanik bakım ve onarımlar için 20 araca, kaporta işlemleri için 10 araca ve yarı römorklar için de ayrıca 10 araca hizmet verebilecek toplam 40 işyeri bulunduğunu belirten Mustafa Koluman, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu tesis gelişmekte ve değişmekte olan nakliye sektörüne cevap verebilmek üzere planlanmıştır. Kamyonlarla yapılan nakliye yavaş yavaş yerini, Türkiye’de TIR tabir edilen çekici ve yarı römorktan oluşan katarlara bırakmaktadır. Toplam ağırlıkları 40 tonu, uzunlukları 18 metreyi bulan bu katarlara bakım ve onarım hizmetlerini verebilecek alan ve boyutlar dikkate alınmıştır. Nakliye sektörü dışında damper, tanker, beton mikser, beton pompası, çöp kamyonları ve benzeri üstyapıların bakım ve onarımı da bu tesisimizde yapılabilecektir. Kaporta atölyemizde 5 ton kapasiteli üst yapı montaj vinci, bilgisayar destekli 2 adet şase düzeltme tezgahı ve 3 araç kapasiteli son teknolojiye uygun tesisat, teçhizat ve aletlerle donatılmış boyahane yer almaktadır. Atölyelerde dijital merkezi yağ sistemi, merkezi atık yağ depolama, merkezi hava sistemi, egzoz gazlarının tahliyesi, kaynak gazı ve toz emme sistemleri kullanılmaktadır. Sistemde kullanılan sular önce arıtılmakta ve ondan sonra sisteme yeniden kazandırılmaktadır.”

40 yıldır Mercedes ile çalıştıklarını ve Mercedes’in çok iyi bir marka olduğunu kaydeden Mustafa Koluman, Blok Muafiyeti’nin başka markalarla çalışma imkanı da yarattığını, fakat bu konuda çok acele etmediklerini bildirdi.

40 yıl süren birliktelik 

Mustafa Koluman’ın ardından kısa bir konuşma yapan Mercedes-Benz Türk A.Ş. Direktörler Kurulu Başkanı Jürgen Ziegler, 2007 senesinde Mercedes-Benz Türk’ün Türkiye’deki 40’ıncı yılını kutladıklarını hatırlatarak, 1967 yılında Otomarsan adıyla başladıkları küçük çaplı otobüs üreticisinden günümüzde otomotiv sektörünün önemli öncülerinden biri haline geldiklerini bildirdi.

Türkiye’de otobüs ve kamyonda öncü, pazarın da tartışmasız lider olduklarını ifade eden Ziegler, “Bugünkü başarımızın en önemli kaynağı başta bayilerimiz olmak üzere hissedarlarımız ve çalışanlarımızdır. Son derece rekabetçi otomotiv piyasasında müşterilerimizin bizden beklentilerini karşılamak için sürekli kendimizi yenileme çabası içerisindeyiz” dedi.

Koluman Motorlu Araçlar’ın ilk günden itibaren Mercedes markasına yatırım yaptığını kaydeden Ziegler, Mercedes-Benz’in en önemli bayilerinden biri olan Koluman’ın, bu güne kadar 5 bin 500 araç sattığını ve 46 bin araca servis hizmeti verdiğini söyledi.

Ziegler, “Mustafa Koluman’ın yeni tesisin planlanmasından açılışına kadar her şeyde şahsi emeği var. Sayın Koluman, Mercedes-Benz müşterilerine en iyi hizmeti sunmak için her şeyle tek başına ilgileniyor. Bu başarı kendisinin başarısıdır” şeklinde konuştu.

 

Koluman: “Önümüzdeki Yıl Bükreş’te 15 Milyon Avro Tutarında Bir Yatırıma Başlayacağız”

Koluman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koluman, Gölbaşı Tesis’nin açılışından önce Koluman Holding’in Ankara Başgat’taki merkez binasında basın mensupları ile biraraya geldi. Koluman Holding’in bugünkü durumu ve yatırımları hakkında açıklama yapan Mustafa Koluman, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Önümüzdeki yıl yurtdışına açılarak Romanya, Bükreş’te Koluman Holding’in bir kuruluşu olan KH Land Development şirketinin satın aldığı 230 bin metrekare alanda 15 milyon Avro tutarında bir yatırıma başlayacaklarını ifade eden Mustafa Koluman, ağırlıklı olarak yine otomotiv satış, bakım ve onarım hizmeti vereceklerini açıkladı. Türkiye’den üstyapı ihracatına öncelik verileceğini ve bu yatırımları yapacak Koluman Romania S.A. adlı şirketi kurduklarını belirten Mustafa Koluman, halen imar ve inşaat izinleri prosedürlerini yürüttüklerini kaydetti.

Koluman Motorlu Araçlar’ın 42’nci yılını yaşadığını ifade eden Mustafa Koluman, “Geçtiğimiz yıl grubumuza bağlı şirketimiz Koluman Kögel Treyler Sanayi ile birlikte 780 çalışanı ile 663 milyon YTL ciro realize ettikç Bu hacmi ile şirketimiz, 2006 yılını Türkiye’de otomotiv sektöründe faal firmalar genelinde 14’üncü ve Ankara’da tüm firmalar arasında 4’üncü büyük şirket sıralamasında yer almıştır. 2007 yılını da geçen yıla benzer değerlerle kapatabileceğimize inanıyorum” dedi.

Yatırımlar yanında iyi yönetime önem verdiklerinin altını çizen Mustafa Koluman, “Ben, şirketlerin kendi yönetimlerine karşı korunması gerektiğine inananlardanım. Sorumlulukları anlayacak ve yerine getirecek olan yönetimlerdir. Yönetimlerin yapacakları hataları önlemek ve böylece şirketi korumanın yolu yönetimde şeffaflaşmadan geçer. Biz bunu şirket kültürü olarak benimsemiş bulunuyoruz ve uygulamaya çaba sarf ediyoruz. Reel ekonomi ve finansal piyasalar her gün biraz daha fazla küreselleşirken, evrensel değerleri esas alan şeffaf bir yönetim modeli oluşturmamız başarılarımızın kilit noktası olacaktır” dedi.

Koluman Kögel 2008’de Rusya’ya 1000 adet treyler satacak

Kögel ile olan çalışmalarını da aktaran Mustafa Koluman, Kögel’in Tarsus’da yüzde 19 hissesi olduğunu ancak geçmiş dönemde iflas masasında Koluman Motorlu Araçlar olarak tüm hisseleri satın aldığını söyledi. Türkiye’deki ortaklığı görüştüklerini ifade eden Mustafa Koluman, “Kögel’in yeni yönetimi ve hissedarları iyi. Kögel’in mevcut kapasitesi 15–16 bin araç. Gelecek yıl 25 bin yıla çıkmak istiyorlar. Fakat bunu bir yıl içinde yapamazlar. İlk olarak şöyle bir anlaşma yaptık. 2008 yılında bin adet semi-treyleri Rusya’daki firmalarına satacağız. Bu işbirliği gelecek yıllarda daha geniş bir yatırıma dönüşebilir. İkinci olarak da Kögel’in damperli treylerini yapmayı planlıyoruz. Kögel’in damper treyler yapması için yeniden yatırmalar yapması gerekiyor. Kögel’e bu ürünleri Tarsus’da üretip sizlere verelim hem de Türkiye’de pazara sunalım dedik. Henüz sonuçlanmadı. Ancak yeni damper semi treylerimizi yakında tanıtacağız” dedi.

Hala Koluman Kögel Treyler Sanayi adı altında hizmet veren şirketin isminin kalıp kalmayacağı konusunda karar verileceğini kaydeden Mustafa Koluman, treyler dışında damper ve tanker üretildiğini söyledi. Alüminyum tankerlere geçmek üzere hazırlıklar yaptıklarını söyleyen Koluman, tankerlerin ADR’li olduğunu ve alüminyumda da bu sertifikasyonu uygun üretim istediklerini bildirdi. Koluman-Kögel’deki Koluman Motorlu Araçların hissesinin yüzde 55 olduğunu ifade eden Mustafa Koluman, 663 milyon YTL’lik toplam ciroda üstyapının payının 20 milyon YTL civarında olduğunu, bunun henüz yüzde 10’a bile denk gelmediğini açıkladı.

Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77