• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Krone 2013’te Yüzde 115 Büyüdü

Krone 2013’te Yüzde 115 Büyüdü
Krone’nin en modern tesisi Krone Doğuş Treyler’in İzmir-Tire’de faaliyete geçmesinin ardından Krone, 2013 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 115 büyüme göstererek bin 452 adet yarı römork satışı gerçekleştirdi.

2013 yılının değerlendirildiği toplantıda, 2014 yılında Türkiye pazarına ilk defa sunulacak olan yeni modellerle ilgili bilgiler verildi. Krone, 2013 yılında Türkiye pazarında bin 452 adet satış gerçekleştirerek, önceki yıla oranla satışlarında yüzde 115’lik bir büyüme gösterdi. Pazar payını da geçtiğimiz yıla göre 6 puan artıran şirket, tenteli treyler, soğutucu üniteli kapalı kasa yarı-römorklar, konteyner taşıyıcılar, üst yapılı platform tipi römorkların yer aldığı pazarda yüzde 16’lık paya ulaştı.

Doğuş Otomotiv Krone Genel Müdürü İlhami Eksin, 2013 yılının değerlendirme toplantısında, 2013 yılında TREDER ve TAİD derneklerinin verilerine göre toplam 5 markaya ait 8 bin 923 adet treyler satışı gerçekleştiğini belirterek, “Bu veriler doğrultusunda, Krone markamız geçtiğimiz sene yüzde 10 olan payını yüzde 16’ya çıkardı. Yerli üreticiler arasında kendi üretim segmenti satışlarında en fazla satış yapan ikinci firma oldu. Bu başarıda İzmir’in Tire ilçesinde faaliyet gösteren Krone Doğuş Treyler üretim tesisinin rolü büyüktür, böylelikle markamız müşterisine artık çok daha yakın olmanın avantajını kullandı” dedi.

İlhami Eksin, “Krone’nin 4’ü Almanya’da, biri Türkiye’de olmak üzere 5 adet üretim tesisi bulunuyor. Türkiye’deki fabrikamızda 2013 yılında bin 346 adet tenteli treyler üretilmiş ve her biri Türkiye ve ihraç ettiğimiz pazarlarda beğeniyle karşılanmıştır. 2013 yılı başında Krone Doğuş Treyler’in açılmasının ardından, Krone Almanya ve Doğuş Otomotiv’in uzun süredir üzerinde çalıştığı, ortak pazar verilerinden oluşan ürün geliştirme ve AR-GE çalışması hayata geçmiştir” diye konuştu.

Eksin sözlerini şöyle sürdürdü: “ Tüm üretim tesislerinde kataforez havuzları ve toz boyama sistemleri mevcut olan Krone markasının en modern teknolojiye sahip olan fabrikası Krone Doğuş Treyler’dir. Kataforez ve çinko fosfat havuzlarında kaplanan her bir ürün, toz boya kabinlerinde istenilen renkte boyandıktan sonra, 10 yıl süreyle pastan kaynaklı çürüme ve dökülmelere karşı dayanıklı hale gelmektedir. Krone markasının tüm treyler üretim tesislerinin toplam üretim kapasitesi 50 bin adedin üzerindedir. Krone markası, Türkiye pazarındaki tesisine büyük önem vermektedir. Bu pazar, Krone için Ortadoğu ve Doğu Avrupa pazarlarına açılan bir kapıdır.”

Doğuş Otomotiv Krone Satış Müdürü Mert Benli, “Geçtiğimiz yıla kadar Türkiye'de oldukça ender kullanılan bu taşıma şekli, 2013 yılında birçok uluslararası nakliye firması tarafından rağbet gördü. Özellikle gün geçtikçe artan karayolu taşıma maliyetleri, firmaları bu yönde yatırım yapmaya yönlendiriyor. Ayrıca bu taşıma şekli ile şirketlerin müşterilerine hızlı bir teslimat olanağı sağlaması kombine taşımacılığına olan ilgiyi arttırıyor. 2013 yılındaki satışlarımızın yüzde 60'nı bu model oluşturuyor" dedi

Mert Benli konuşmasında 2013 yılında, Krone Doğuş Treyler fabrikasında lojistik ve uluslararası taşımacılık yapan firmaların yoğunlukla kullandığı Profi Liner-2, Mega Liner-HP, çelik veya alüminyum kapaklı Platform römorklar, konteyner taşıyıcı Box Liner römorkların üretildiğini ve satışa sunulduğunu belirtti.

Benli, 2014 yılında ise yeni şasi tasarımına sahip Profi Liner-65 ve Profi Liner-55’in üretileceğini ve satılacağını belirterek, “Bu ürünlere ilave olarak ‘Eltu-6’modeli olarak adlandırdığımız, 16 kilitli, değişken uzunluk ölçülerinde kullanılabilen, 20’lik konteynerin rampaya yanaşmasını sağlayan römork olan Box Liner’ın üretilmesi ve satışı planlanmaktadır. Ayrıca, Almanya fabrikamızda üretilen frigorifik tip römorkumuz Cool Liner modellerimizin satışına devam edilecektir” açıklamasını yaptı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77