• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Krone Grubunda Dördüncü Kuşak İş Başında

Krone Grubunda Dördüncü Kuşak İş Başında
100 yılı geçen tecrübesi ile Avrupa’nın en büyük iki treyler üreticisinden biri olan Krone’nin koltuğu Dr. Bernard Krone tarafından oğlu Bernard Krone’ye devredildi.

100 yılı geçen tecrübesi ile Avrupa’nın en büyük iki treyler üreticisinden biri olan Krone’nin koltuğu Dr. Bernard Krone tarafından oğlu Bernard Krone’ye devredildi. Krone’nin faaliyetlerini sürdürdüğü tüm ülkelerden gelen temsilciler ve basın mensuplarının da katıldığı tören 17 Ağustos 2010 tarihinde Avrupa’nın en büyük sirki olan “Circus Krone”de yaklaşık 2 bin 400 kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Törene Krone’nin Türkiye’deki ortağı olan Doğuş Otomotiv adına Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, Doğuş Otomotiv CEO’su Ali Bilaloğlu, Doğuş Otomotiv Krone Genel Müdürü Tolga Senyücel, Finans direktörü Kerem Talih, Satış Müdürü Mert Benli ve Pazarlama Müdürü Çağla Şenkardeş katıldı. Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, görevini oğluna devreden Dr. Bernard Krone’ye günün anısı olarak dolma kalem hediye etti.

Dr. Bernard Krone, tören alanında yaptığı konuşmada “Şirkette aktif olarak çalışarak geçirdiğim yaklaşık 50 yılsonunda liderliği dördüncü jenerasyona devretme zamanım gelmişti. Oğlum Bernard’ın şirketimizin bundan böyle gelecekte izleyeceği yolu seçecek olmasından dolayı çok mutluyum. Şüphesiz, tavsiyelerime ihtiyaç duyduğu her an onun yanında olacağım” açıklamasında bulundu. Davetlilere bu özel akşama katılımlarından dolayı teşekkür ederken, “Doğuş Grubu temsilcilerine üst düzey katılımları nedeniyle ayrıca teşekkür ederim. Türkiye’nin üretim yaptığımız ülkeler arasında yer almasından büyük memnuniyet duyuyoruz” diye sözlerine devam etti.

Krone Grubu liderliğini babasından devralan Bernard Krone ise, şirketi güvenilir Krone felsefesine uygun olarak yöneteceğini vurgulayarak “Çalışanlarımızla, müşterilerimizle ve ortaklarımızla dürüst ilişkiler kurup devam ettirmek, üstün kalitede ürünler sunmak ve örnek alınacak yenilikçi gücümüzle sivrilmek istiyoruz. Bunlar on yıllardır sıkı sıkıya bağlı olduğumuz ve Krone şirketini bugün treyler sektöründe pazar lideri konumuna getiren kalite değerlerimizdir. Güvendiğimiz üst düzey yöneticilerimiz, Danışma Kurulumuz ve işine kendini adamış personelimizle Krone grubunun konumunu yeni pazarlar ile güçlendirmeye devam edeceğiz” dedi.


Krone 2011 yılından ümitli

Devir teslim töreninin ardından Eylül ayında Hannover’de düzenlenecek olan IAA Fuarı’nda sergileyeceği yenilikleri de tanıttı. Basın toplantısına Türkiye’den gelen gazetecilere teşekkür ederek başlayan Satış ve Pazarlamadan sorumlu Genel Müdür Gero Schulze Isfort; “Kriz artık dip noktasına geldi. Krone olarak biz de günlük 15 olan üretim adedimizi 75’e, aylık üretimimizi ise bin 500’e çıkarttık. Önümüzdeki hafta başlayacağımız çift vardiya ile yıl sonu üretim hedefimizi toplam 18 bin adete çıkarmış olacağız. Geçtiğimiz yıl, kriz Avrupa’daki tüm treyler sektörünü etkilediği gibi, firmamızın siparişlerinde etkilenme oldu. Bu zaman zarfında, ihracat yaptığımız belli başlı ülkelerin siparişleri, geleceği planlamak doğrultusunda bize yol gösterici oldu. Bu ülkelerin başında Türkiye yüzde 140 gibi bir rakkamla büyüme göstererek, tüm Avrupa ülkelerinin pazarlarının daraldığı bir ortamda büyük bir başarıya imza attı. 2011 yılında Türkiye’de artı rakamlar beklerken Avrupa pazarının benzer seviyelerde geçeceğini tahmin ediyoruz. 2012 beklentimiz ise yüzde 25’lik bir artış yaşanması yönünde.” diye konuştu. 


Cool Carrier

Krone, mevcut kamyon üstü kapalı frigofrik kasa imalat programına yeni Cool Carrier modelini de ekleyerek ürün gamını genişletti. Cool Carier; Duoplex GFK ve Duoplex Steel(Çelik yüzey kaplamali) olmak üzere iki ayrı modelde sunulmaktadır. Ayrıca müşterilere, 45 mm ana gövde kalınlığı ile 60 mm kalınlıkta ara bölmeli soğutuculu kamyon kasası arasında tercih yapabilme imkanı verebilmektedir. Krone'nin frigofrik kasa uzunlukları, 10’ar santimetre aralıklarla 6 bin 100 milimetreden 10 bin 600 milimetreye kadar uzanan seçeneklerde müşterilerine sunuluyor.


Profi Liner Eco

Krone, minimum treyler hava direnci hedefine Profi Liner Eco ile ulaştı. Müşterilerinin yakıt harcamalarını azaltacak çözümler sunmayı arzulayan Krone, bugüne kadar çekicilerde standart olan aerodinamik rüzgarlıkları, treylerlerinde kullanmaya başladı.

Krone FuelSaver Kit (aerodinamik yan branda ve yan koruma) dinamik rüzgar yükünü önemli ölçüde azaltan bir teknolojiye sahiptir. Bu durum, uygun test ortamlarında da denenerek yüzde 7‘ye kadar yakıt maliyetinde azalma sağlandığı görülmüştür. Kompozit malzemelerden üretilen, Krone Yakıt tüketimini azaltan aerodinamik aksesuarların yaklaşık ağırlığı olarak 220 kilogram.

“Easy Tarp” (Pratik Branda) sistemi de aerodinamik direnci azaltmakta ve yakıt tasarrufu sağlıyor.


Profi Liner Multi Steel 

Krone Profi Liner Multi Steel, DIN EN 12642 code XL Normu’nun gerekliliklerini karşılamasının yanı sıra, TÜV Nord onayı ve sertifikasına da sahip. Sökülebilir alüminyum yan kapaklı, Çelik dikmeler ile sabitlenebilen tasarımıyla yeni “Profi Liner Multi Steel” ile çelik inşaat demirleri ve hatta diğer çeşitli yükler emniyetli bir şekilde sabitleniyor. Krone’nin söküp takılabilir profil çelik dikmeleri, yüke tam uygun bir bağlantıyı garanti etmekte ve çelik inşaat demirlerini VDI 2700 yük sabitleme yönergelerine göre sabitleyebiliyor. Bu sistem ile diğer çeşitli yük tiplerinin emniyet içinde nakliyesine imkan veriliyor. Çelik donatıların en uygun şekilde bağlanabilmesi için 18 adet sökülüp takılabilir profil çelik dikme mevcut.


Profi Liner TIR

Kendi geliştirdiği ve 10 seneyi aşkın bir süredir piyasaya sürdüğü yan kapaksız Profi Liner TIR versiyonu ile Krone, taşımacılara yenilikçi ve kanıtlanmış çözümlerle artan işletme verimliliği sunuyor.

Yenilenen Krone Profi Liner TIR versiyonunda EDSCHA marka kayar çatı sistemi kullanılırken, tavan ve yan brandalardan oluşan perde donanımının her bir elemanı birbirinden bağımsız olarak kaydırılabiliyor. Kasa gövdesi DIN EN 12642 Code XL yük tespit etme yönergelerine uyarken, Code XL sertifikalı çift katlı taşımacılığa uygun versiyonu da bulunuyor.

Branda kilitleme mekanizmalı yenilikçi yapısı, uluslararası trafikte geçerli TIR taşımacılığı gümrük prosedürlerine uymaktadır. Yan kapakların bulunmaması ve buna bağlı olarak ağırlıkta meydana gelen yaklaşık 300 kg azalma, taşımacıya düşük boş ağırlık nedeniyle artan taşıma kapasitesi, ton-kilometre başına daha düşük yakıt sarfiyatı ve brandaların ayrı ayrı ve daha süratli açılması sayesinde sürücüye daha kısa yükleme ve boşaltma süreleri gibi avantajlar kazandırıyor.


Profi Liner Ultra

Yeni Krone Profi Liner Ultra, yaklaşık 5 bin 650 kg boş ağırlığa sahip yarı-römork tipidir. Bu ağırlık azaltılmasına şasi ve üst yapıda yapılan değişiklikler sayesinde ulaşılmış. Bu değişiklik, hem boylamasına hem de enlemesine kirişlerin stabilite kaybı olmaksızın hafifletilebilmesi sayesinde mümkün olmuştur. Yeni Krone Profi Liner Ultra, tüm diğer Krone yarı-römorklar gibi, yük sabitlemesi konusunda ödül kazanmış “Multi-lock“ dış şasisinin Multiblock yük tespitleme sistemiyle standart olarak sunulmaktadır. Profi Liner Ultra en uygun yük sabitleme sistemi ve esnek yük taşıma kapasitesini sunuyor.

Profi Liner Ultra her çeşit yükü (örneğin, meşrubatlar, taşıma kafesleri, vb.) emniyetle taşıma yeteneğine sahip. Bu, DCE yönergelerine ve DIN EN 12642 Code XL'e göre sertifikalarla da gösteriliyor. Güvenli sürüş özelliğini vurgulamak amacıyla, Profi Liner Ultra'nın standart olarak EBS ve RSS (Roll Stability Support/Devrilme Stabilite Desteği) sistemiyle donatılmış. Profi Liner Ultra’nın, daha düşük boş ağırlığı, taşınacak yükte artış anlamına gelmekte ve nakliye sefer sayısının azalmasın anlamına geliyor. Bu sayede yakıt tüketimi ve CO2 emisyonu da düşüyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77