• BIST 9092.9
  • Altın 2325.324
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0246
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Krone Tire Fabrikasında İstihdam ve Üretim Artıyor

Krone Tire Fabrikasında İstihdam ve Üretim Artıyor
2017 yılında başladığı şasi yatırımlarına devam eden Krone, işe alacağı 100 yeni çalışanla kısa vadede 4 bin adet treyler üretimine ulaşmayı hedefliyor.

İzmir’de düzenlediği basın toplantısında ulusal medya ve sektör basını temsilcileriyle bir araya gelen Krone yöneticileri 2017 yılını değerlendirdiler ve 2018 hedeflerini paylaştılar

Organizasyona Krone Türkiye CEO’su Rıza Akgün, Krone Uluslararası Satış Direktörü Andreas Völker, Krone Türkiye Satış Müdürü Ömürden Özacar ve Krone Türkiye Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Mehmet Dinçer ev sahipliği yaptılar.

Toplantı öncesinde düzenlenen program dahilinde basın temsilcileri, Krone’nin İzmir Tire’deki 224 bin metrekarelik dev tesisini gezme ve inceleme fırsatı buldular. Bu tesisin bir parçası olarak 2017 Nisan ayında faaliyete alınan yeni şasi üretim tesisinin de tanıtımı yapıldı.

2016 yılını iç ve dış toplam pazarda yüzde 60 artışla kapatan Krone’nin 2017 yılında da satışlarını arttırmayı sürdürdüğü 2017 yılında yüzde 13 daralan iç pazarda satışlarını yüzde 8 arttırdığı ifade edildi. TREDER rakamlarına göre pazar payını yüzde 15’den yüzde 19’a yükseltmeyi başaran firmanın Türkiye’den treyler ihraç ettiği ülke sayısı 23’e yükseldi. Türkiye’den yapılan treyler ihracatındaki pazar payı ise yüzde 23 olarak açıklandı.

2017’de toplam 1991 adetlik treyler satışı gerçekleştirdiklerini kaydeden Krone Türkiye CEO’su Rıza Akgün, “İç pazar yüzde 13 oranında daralırken biz satışlarımızı geçtiğimiz yıla oranla yüzde 8,6 arttırdık” dedi. İç pazarda kendi ürün gruplarındaki pazar paylarının yüzde 19’a ulaştığını belirten Akgün, “Ürün gamlarına baktığımızda, TREDER verilerine göre, tenteli araç grubunda yüzde 16 pazar payıyla ikinci, frigorifik araçta ise yüzde 39 pazar payıyla birinci sırada yer aldık” ifadesini kullandı.

Krone’nin 1997 yılında dünyadan kataforez ve toz boyaya geçen ilk üretici olduğunun altını çizen Akgün, bu standardın Türkiye’de de en modern tesislerden biriyle sağlandığını vurguladı.

Krone Tire fabrikasında ürün çeşitliliğinin arttığına da değinen Akgün, “Uzun araçlar, konteyner taşıyıcılar ve rulo taşıyıcılar üretiyoruz. Çok yakın bir zamanda swap body üretimine de başlayacağız. Artışa geçen kapasitemizin çoğu ihracat pazarına yönelik olacak. İhracat artışından ötürü kapasitemizi haftalık 45 adetten 80 adete çıkarttık. Yıllık 4.000 adetlik üretim hedefliyoruz. 2017 yılının Nisan ayından beri Krone’nin yüksek kalite standartlarına uygun şasilerimizi de kendi fabrikamızda üretiyoruz. Yeni devreye aldığımız bu tesiste 100’ü aşkın çalışanı istihdam ediyoruz. Üretimdeki yerlilik oranımız çok yüksek seviyelere çıkmış durumda” dedi.

Völker: “Toplam 51 bin 507 adet treyler sattık”

Krone Tire Fabrikasında İstihdam ve Üretim Artıyor

Krone Grubunun Almanya’da ticari araç ve tarım makineleri olmak üzere iki ayrı dalda üretim yaptığını söyleyen Krone Uluslararası Satış Direktörü Andreas Völker de, treylerde Tire dışında Almanya’da 4 adet fabrikada üretim yaptıklarını bildirdi. 2016-2017 mali yılında Krone Grubunun satışlarının yüzde 69’unun ticari araçlar grubundan geldiğini vurgulayan Völker, “Geçtiğimiz yıl toplam 1,9 milyar Euro’luk ciro gerçekleştirdik. Krone Grubu, Almanya ve Tire fabrikaları dahil olmak üzere, 2016-2017 mali yılında toplam 51 bin 507 adetlik treyler satışı gerçekleştirdi” dedi.

Markanın treyler aks markası Gigant’ı satın almasının ardından geçen 3 yılda çok önemli yol kat ettiklerini de açıklayan Völker, Krone olarak pazardaki iki önemli markayla birlikte kendi akslarının da kabul gördüğünü açıkladı ve bugüne kadar 38 bin adet aks üretimi gerçekleştirdiklerini de söyledi.

Völker, aldıkları stratejik kararla treyler üreticisi olmanın da ötesine geçerek farklı ürünlere de yoğunlaştıklarını ve şehir içi dağıtımda kullanılan hafif ticari araçlar için kapalı kasa üretimiyle müşterilerinin maliyetlerini azaltacak çözümler sunduklarını açıkladı.

Özacar: “2018’de yeni filo yatırımları bekliyoruz”

Krone Tire Fabrikasında İstihdam ve Üretim ArtıyorKullanıcılarının tüm ihtiyaçlarına en hızlı şekilde cevap verebilen bir konuma geldiklerini belirten Krone Türkiye Satış Müdürü Ömürden Özacar, “Mayıs 2016’da Gebze’de satış, satış sonrası ve yedek parça merkezimiz olan Krone Center’ı hayata geçirdik. 3 yıl içerisinde Türkiye genelinde 33 adet yetkili servis noktası açtık. Mart 2017’de İstanbul/Sancaktepe’de İkinci El Treyler Operasyon Merkezimizi devreye aldık. Burada 1 yılda 98 kullanıcımıza takas desteği sağladık. Diğer taraftan Eylül 2016’da treyler sektörünün ihtiyacı olan filo kiralama hizmetini Krone Fleet markamız ile vermeye başladık.” dedi. Müşteri temaslarını her yıl daha yukarı taşıdıklarına dikkat çeken Özacar, “Türkiye çapındaki bölgelerde bulunan satış temsilcilerimiz, kullanıcılarımızın taleplerini karşılamak için 7/24 hizmet vermeyi sürdürüyor. Satış temsilcilerimiz geçtiğimiz yıl toplamda 11 bin 812 müşteri teması gerçekleştirdi.” şeklinde konuştu.

2018’de ‘Soğuk Zincir’ yönetmeliği ile birlikte frigorifik treylerlere olan talebin iyice artacağını beklediklerine vurgu yapan Özacar, ayrıca filo yenileme ihtiyaçlarının da yeni filo yatırımlarını getireceğini beklediklerini söyledi.

Mehmet Dinçer: “Satış sonrasında sürekli kendimizi geliştiriyoruz”

Türkiye’de Krone Center Gebze ve 33 adet yetkili servisle satış sonrası hizmet ağını güçlendirmeye devam ettiklerini aktaran Krone Türkiye Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Mehmet Dinçer, “Türkiye’de son kullanıcısıyla buluşup, önerilerini birinci ağızdan dinleyen ilk treyler markası olduk. Bu öneriler ışığında ürünlerimizde kalıcı değişikliklere de imza attık.

Krone Tire Fabrikasında İstihdam ve Üretim Artıyor

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77