• BIST 9509.57
  • Altın 2487.759
  • Dolar 32.5133
  • Euro 34.8313
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

logitrans: Avrasya Bölgesi’ndeki En Büyük Lojistik Fuarı

logitrans: Avrasya Bölgesi’ndeki En Büyük Lojistik Fuarı
• 3 gün sürecek olan logitrans Fuarı 13 Kasım’da açılacak
• 20 ülkeden 140 civarında katılımcı
• Odak noktası E-Ticaret ve Otomotiv Tedarik Zinciri

Uluslararası logitrans Fuarı, 13-15 Kasım tarihleri arasında 13. kez İstanbul’da gerçekleşecek. Avrasya bölgesinin en büyük lojistik fuarında, tüm ulaştırma ve endüstri modlarından 140'tan fazla katılımcı, gelişmekte olan lojistik üs etrafında çözümlerini sergileyecek.

20’den fazla ülkeden gelecek olan katılımcılar arasında bu sene ilk kez Kanada da olacak. Konferans programı E-Ticaret ve Otomotiv sektörlerindeki patlamayı yansıtacak. 

Türk Lirası’nda yaşanan değer kaybının ardından Türkiye ekonomisi yeniden büyüyor. Kıtaları bağlayan Türkiye, Avrupa ve küresel lojistik zincirlerinin güçlü bir yapı taşı olma rolünü devam ettiriyor. Demiryolu altyapısının gelişmesi bu sektördeki büyümeyi hızlandırıyor. Buna ek olarak, hızlanan internet ticareti hava taşımacılığında hacimleri arttırırken otomotiv sektöründe üretim rakamları yeni yerler ile birlikte artış gösteriyor. Bu çerçevede logitrans, Türkiye’nin bir lojistik üs olarak uluslararası rolünün altını çiziyor.

Başlıca Yerli ve Yabancı Endüstri Liderleri

logitrans, İstanbul Fuar Merkezi’nde 9 ve 10. hollerde 11.500 m2’lik alanda tüm ulaştırma modlarını ve lojistik yelpazesinin tamamını kapsayacak. Katılımcılar arasında Omsan ve Arkas gibi güçlü yerel lojistik hizmet sağlayıcılarının yanı sıra DSV Panalpina gibi büyük uluslararası oyuncular yer alıyor. Deniz taşımacılığı sektöründeki katılımcılar arasında ro-ro gemileri ve liman terminalleri işleten Danimarka nakliye ve lojistik grubu DFDS, Fransa ve İtalya'dan nakliye şirketi Hamburg Süd ve Akdeniz limanları yer alıyor.

Fuarın uzun soluklu katılımcılarından olan Fransa ve Avusturya ile Türkiye'nin en büyük ticaret ortağı olan Almanya’nın Federal Ekonomik İlişkiler ve Enerji Bakanlığı'nın destek verdiği ülke pavilionları yine fuardaki yerlerini aldılar. Bu yıl Kanada, Avrupa kıtası dışında ülke pavilyonu açan ilk ülke olarak logitrans’a katılım gösterecek. Türkiye’nin yük trafiği açısından önemli bir üs olan ve İpek Denizyolu olarak tanımlanabilecek Trieste Limanı da birden fazla şirketin katılımı ile fuarda boy gösterecek.

logitrans: Avrasya Bölgesi’ndeki En Büyük Lojistik Fuarı

Uluslararası demiryolu taşımacılığında faaliyet gösteren Avusturya’dan Rail Cargo Group, Almanya’dan Kombiverkehr ve Türkiye’den Sarp Intermodal da fuarın katılımcıları arasında yer alıyor. Hava Kargo’da Türk Havayolları ev sahibi olarak Turkish Cargo markası ile ipi göğüslerken; Lufthansa ve Qatar Airways de hizmetlerini sunacak önemli katılımcılar arasında. Hava Kargo Komitesi (ACC) konferans programında e-ticarette yük akışı konusunu ele alacak.

logitrans içerisinde bir başka özel alan olan truck & trailer’da ise ihracatının yüzde yetmişini çoğunlukla karadan AB ülkelerine, bunların yarısını da Almanya, İngiltere, Fransa ve İtalya'ya gerçekleştiren otomotiv endüstrisi odakta olacak. Etkinlik programında ayrıca Fraunhofer IML ve Aysberg Basın Yayın Grubu, dijitalleşme ve akıllı hub'ların ithalat ve ihracatta oynayabileceği roller hakkında bilgi sağlayacak.

logitrans birçok katılımcı için fırsat merkezidir

ÖBB Rail Cargo Group 2011 yılından beri logitrans’a katılıyor. Rail Cargo Group Yönetim Kurulu Üyesi Thomas Kargl, “Yeni Lodz-İstanbul bağlantısına ek olarak, bu yıl Türkiye ile sık seferli shuttle hizmetlerine ve yeni İpek Yolu'na odaklanıyoruz” diyerek şu açıklamada bulundu: “logitrans Fuarı, müşteriler ve ortaklarla fikir alışverişinde bulunmak için ideal bir platform. Bu durum, Türkiye'nin ihracat hacmini 2023 yılına kadar üç katına çıkarmak istediği ve payı yüzde 1'in altında olan demiryolunun rolünün güçlendirilmesinin gerektiği ortamda daha da öne çıkıyor.”

Lufthansa Cargo AG Yönetim Kurulu Üyesi Dorothea von Boxberg de Türkiye'deki varlıklarına inanıyor ve Türkiye’de hava kargo pazarının dinamik şekilde büyüdüğünü vurgulayarak büyüme oranının yalnızca 2017'den 2018'e kadar yüzde 11 olduğunu belirtiyor. Lufthansa Cargo, bu nedenle Ankara ve İzmir seferlerinde de geniş kapasiteli yük uçakları ve kamyon bağlantıları dahil olmak üzere bütün yelpazesini hizmete sunuyor. Boxberg, fuara ilişkin olarak, “Alanda fikir alışverişi yapmak bizim için çok önemli. Yol gösterici ilkemiz #enablingglobalbusiness’a (global iş yapma) göre, Türkiye'deki müşteriler ve ortaklarımızla yeni iş fırsatları geliştirebildiğimiz için mutluyuz ”dedi.

Orta Doğu için büyüme pazarı ve önemli bir merkez olan Türkiye, Medlink Limanları Genel Temsilcisi Fabienne Margail için de bir zorunluluk ve bunu şöyle ifade ediyor: 
“logitrans, Medlink Limanları için 50'den fazla ülkeden birçok şirketle yeni iş bağlantıları kurmanın ve olan ilişkileri güçlendirmenin en iyi yolu. Tedarik zinciri verimliliği konusunda çözümler sunacağız ve Türkiye ile sadece Fransa değil 15'ten fazla Türk limanına olan bağlantılarımız sayesinde aynı zamanda Belçika, Almanya ve İsviçre arasındaki yük akışı için bir kapı olduğumuzu göstereceğiz.”

logitrans: Avrasya Bölgesi’ndeki en büyük Lojistik Fuarı

Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı

EKO MMI Fuarcılık Tic. Ltd. Şti tarafından bu yıl 13. kez düzenlenecek “Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı” 13-15 Kasım 2019 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi 9. ve 10. salonlarda gerçekleştirilecek. Avrupa ile Yakın Doğu arasında mükemmel bir köprü oluşturan logitrans; lojistik, telematik ve taşımacılığın tüm değer zincirindeki geniş ürün ve hizmet yelpazesini içermektedir.

Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı ile ilgili bilgi için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz; https://www.logitrans.istanbul/
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77