• BIST 9679.8
  • Altın 2477.505
  • Dolar 32.435
  • Euro 34.4544
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Lojistiğin Dev Etkinliği ‘logitrans’ Fuarı Başladı

Lojistiğin Dev Etkinliği ‘logitrans’ Fuarı Başladı
10. Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı, kapılarını açtı. 26 ülkeden 180 katılımcıyı ağırlayan lojistiğin dev etkinliğine 50’yi aşkın ülkeden ziyaretçi gelmesi bekleniyor.

Lojistiğin dünya çapındaki en önemli etkinlikleri arasında sayılan logitrans Fuarı’nın açılışını gerçekleştiren EKO MMI Fuarcılık İdari Direktörü İlker Altun ve Messe Munich İdari Direktör Yardımcısı Gerhard Gerritzen, ortak mesajlarında şunları söyledi: “Bu yıl 10’uncusunu düzenlediğimiz logitrans Fuarı’nı iş ortaklığımız kapsamında altıncı kez organize etmekteyiz. Bu işbirliği herkes için daima verimli olmuştur. Katılımcılarımız için şirketlerini yüksek standartlarda tanıtabildikleri, ziyaretçilerimiz için ise üst düzey firmalarla tanışma ve iletişim kurma şansını elde ettikleri bir organizasyona imza atma olanağı bulduk. logitrans; lojistik, telematik ve taşımacılık sektörlerinin tüm tedarik zincirlerini kapsar ve bahsedilen sektörler için kilit bir fuar olma özelliğini taşırken, bu sektörlerin firmaları için de katılımı zorunlu bir fuar niteliğindedir.  Bölgedeki genel duruma rağmen Messe München, Türkiye’nin hala son derece cazip bir pazara sahip olduğu düşüncesinde. Tüm şartlardan bağımsız olarak, Türkiye şu anda da gelecekte de Avrasya’nın lojistik merkezi olmaya devam edecektir. Bu nedenle, özellikle de bu gibi dönemlerde logitrans gibi önemli fuarlara ihtiyaç var.”

Almanya Federal Ulaştırma ve Dijital Altyapı Bakanlığı Öncelikli İlişkiler Daire Başkanı Dr. Gerhard Schulz’un ‘hoş geldiniz’ notunun ardından açılış paneli düzenlendi. ‘Uluslararası Tedarik Zincirinde Türkiye’nin Rolü’ başlıklı panelde Alman Lojistik Konfederasyonu BVL International Başkanı Prof. Dr. Thomas Wimmer. Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin (UND) İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, UTİKAD

Başkanlığının yanısıra DEİK Lojistik İş Konseyi ve FIATA Avrupa’nın da Başkanlığını yürüten Turgut Erkeskin, Avusturya Ticari Konsolosu Mag. Georg Karabaczek, Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi Jan Nöther, Türkiye’nin lojistikteki rolüne ilişkin önemli görüşlerini dinleyiciler ile paylaştılar.

Üç gün sürecek ve taşımacılıktan intralojistiğe, telematikten ticari araçlara kadar tedarik zinciri ağının tüm halkalarını kapsayan logitrans Fuarı boyunca İstanbul, sektörün dünya çapındaki en önemli isimlerini ağırlayacak. Almanya ve Avusturya ülke pavilyonlarının yanısıra Afganistan’dan Polonya’ya yayılan bir coğrafyadan gelen katılımcılar ürünlerin pazara en iyi şekilde sunulması için önerdikleri ürün ve hizmetlerini tanıtacaklar.

Lojistiğin tüm yönleri ile ele alındığı logitrans Fuarı kapsamında; Alman eksperler tarafından ‘Endüstri 4.0’ ve çabuk bozulabilen ürünlerin lojistiğini ele alan ‘Perilog’ konferansları düzenlenecek. Bunların yanısıra hava kargo sektöründeki ‘Elektronik Konşimento’, İGEME tarafından düzenlenen ihracata yönelik eğitimler, İzmir Aliağa Bölgesi’ndeki lojistik yatırım fırsatları ile güçlü bir panel programının yanısıra Yeni Havalimanı ile ilgili sunumun da büyük ilgi çekmesi bekleniyor. Lojistiğin oskarları olarak nitelenen ‘ATLAS Lojistik Ödülleri’ de 17 Kasım Perşembe günü logitrans fuarı sırasında sahiplerini bulacak. Başta THY Cargo olmak üzere dünya markalarının temsil edildiği Air Cargo pavilyonu ve ticari araçların özel bir konsept içinde yer bulduğu Truck and Treyler kapsamında taşımacılık ve lojistiğe yönelik çok sayıda ürün de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Taşımacılık ve lojistik alanlarında dünyanın en önemli üçüncü etkinliği seçilen logitrans, Avrasya bölgesinin de en büyük fuarı olarak katılması zorunlu etkinlikler arasında gösteriliyor. EKO Fuarcılık ve Messe Munich’in Türkiye’deki ve dünya çapındaki deneyimi ve yaygın ağının gücü ile organize edilen logitrans Fuarı, üç gün boyunca İstanbul Fuar Merkezi 9 ve 10. Salonlarda ziyaretçilerini ağırlayacak.

Lojistiğin Dev Etkinliği ‘logitrans’ Fuarı Başladı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77