• BIST 9079.97
  • Altın 2307.515
  • Dolar 32.3424
  • Euro 35.0714
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Lojistik Girişimi Kamion Y Combinator'dan Yatırım Aldı

Lojistik Girişimi Kamion Y Combinator'dan Yatırım Aldı
Dijital lojistik platformu Kamion, girişim dünyasının önemli oyuncularından biri olan Y Combinator’den 8.5 milyon TL yatırım aldı.

Doğru kamyonu, doğru yükle, doğru zamanda buluşturan bir platform olan Kamion, aldığı bu yatırımla Y Combinator'ın bu döneminde yatırım almaya hak kazanmış Türkiye’deki tek şirket oldu. Konuyla ilgili açıklamalar yapan Kamion Kurucusu Berkay Adlim şunları şöyledi: “Öncelikle bu dönemde bu yatırımı almaya hak kazanmış tek Türk şirketi olmaktan gurur ve mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Başarıda emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma ve paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Kamion olarak 2020’nin başında kurulduk ve 2020’nin son çeyreğinden beri aktif olarak ciro yaratıyoruz. 2022’nin ilk 6 ayında ise ortalama 5 kat büyüme gerçekleştirdik. Kamion olarak kendimizi ‘modern yük komisyoncusu’ olarak tanımlıyoruz. Taşımacılığa yazılım ve veri analitiği sayesinde verim katmayı amaçlıyoruz. Dünyadaki en iyi erken aşama yatırım fonlarından biri olan Y Combinator’un takımımıza, ülkemizin potansiyeline olan inancı ve bizi ekosistemde ileri taşıma iddiası bizi çok gururlandırdı. Bu yatırımla hedeflerimize ulaşmada doğru yolda olduğumuzu bir kez daha gördük.”

Kısa vadede Türkiye’nin yerel pazarında nakliyeci iş ortaklarımızın kullandığı lider dijital platform olmayı hedeflediklerini söyleyen Adlim sözlerine şöyle devam etti: “Bizi kullanan iş ortaklarımızın mazot, finansman, yemek, yedek parça ihtiyaçlarını uygun maliyetler ile karşılayabilmelerini istiyoruz. Orta-uzun vadede ise global pazarda ciro bazında ilk 5 nakliye platformu arasına girmeyi amaçlıyoruz.”

Müşteri memnuniyeti her zaman birinci planda

Müşteri memnuniyetini her zaman birinci planda tutan Kamion, yük veren müşterilerine güvenilir nakliyecilerle, uygun fiyatlara, yüksek performanslı bir hizmet vermeyi temel alıyor. Nakliyeci iş ortaklarına ise zamanında ödeme, hafif yük ve düşük bekleme süreleri taahhüt ediyor. Bu temellerin üzerine inşa edilen teknolojik altyapı ile verim kazanan Kamion, yazılım ve veri analitiği kullanarak kazandığı verimi fiyatlara yansıtma şansı buluyor. Ayrıca Kamion mobil uygulaması sayesinde yük garajlarına gidip vakit ve benzin harcamalarına da gerek kalmıyor.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77