• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Lojistik Ödülleri Sahiplerini Buldu

Lojistik Ödülleri Sahiplerini Buldu
Sektörün en iyilerinin belirlendiği Lojistik Ödülleri bu yıl 3’üncü kez sahiplerini buldu. En iyi lojistikçiler ve lojistik projeleri düzenlenen bir tören ile ‘Atlas’ figürlü ödüllerine kavuştu.

Üçüncü kez düzenlenen Lojistik Ödülleri, uluslararası taşımacılık firmalarını bir araya getiren logitrans Transport Lojistik Fuarı’nda 16 Kasım 2012 tarihinde düzenlenen tören ile sahiplerine verildi. Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever’in de katılımı ile gerçekleştirilen törende; jüri özel ödülleri de dahil olmak üzere 10 firma ödül aldı.

Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever törende yaptığı konuşmada, son 10 yılda büyük gelişme gösteren lojistik sektörüne 2023 hedeflerine ulaşmada büyük görevler düştüğünü söyledi.

Dünya Bankası Lojistik Performans Endeksine göre 2010 yılında 155 ülke içinde 39’uncu sırada olan Türkiye’nin, 2012 yılında 27’nci sıraya yükseldiğini belirten Sever, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hedefimiz, ülkemizi 2015 yılında 22’nci sıraya taşımak, 2023 yılında ise ilk 15’te yer almasını sağlayacak tedbirleri ivedilikle hayata geçirmektir. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında dünyanın en büyük ilk on ekonomisi arasında olan, 2 trilyon dolar GSMH’ya sahip, kişi başı milli geliri 25 bin dolara ulaşmış, 500 milyar dolar ihracat yapan ve toplamda 1,2 trilyon dolar dış ticaret hacmi bulunan bir Türkiye’yi yaratmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Hiç şüphe yok ki, bu hedeflere ulaşmada taşımacılık ve lojistik işletmelerine büyük görev düşmektedir. 3 bin firması ve 400 bin çalışanı ile yaklaşık 80 milyar Türk Lirası büyüklüğe ulaşan lojistik sektörünün değerli temsilcilerine, ülkemiz ihracatına ve ekonomisine katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.”

Sivil toplum örgütleri tarafından da desteklenen organizasyonda bir konuşma yapan Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) Başkanı Turgut Erkeskin ise başarılı bir organizasyona imza atan EKO Fuarcılık’ı kutlayarak konuşmasına başladı. Türkiye’nin 2023 hedeflerini yerine getirmede en fazla gayreti lojistik sektörü temsilcilerinin gösterdiğini vurgulayan Erkeksin,  başarılarını taçlandırmak adına önümüzdeki yıllarda daha fazla firmanın yarışmaya başvurmasını beklediklerini belirtti.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Ruhi Engin Özmen de sürdürülebilir ve ölçülür olmanın başarının en temel göstergesi olduğunu ifade ederek bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Lojistik Ödülleri’nde emeği geçenlere teşekkürlerini sundu. Özmen, lojistik sektörü büyüdükçe daha fazla firmanın ödül almaya hak kazanacağının altını çizdi.  


Messe München ve EKO Fuarcılık Ltd. Şti. ortaklığı ile EKO MMI Fuarcılık tarafından düzenlenen fuar alanında yapılan ödül töreninde, EKO MMI Fuarcılık İdari Direktörü İlker Altun da bir konuşma yaptı. “Türkiye’nin ekonomik gelişimine vazgeçemeyeceğimiz katkılarda bulunan taşımacılık ve lojistik şirketlerinin her biri; yarışmasalar da, ödül almasalar da övgüye değer işler yapıyor” diyen Altun konuşmasına şöyle devam etti: “Tam bir itimat ilişkisi içinde sürdürdüğümüz çalışmamıza ödül başvurusunda bulunan ve güven içerisinde, neredeyse şirket sırrı niteliğindeki bilgilerini bizlerle paylaşan, yarışan ve emsallerinin önüne geçen şirketleri ödüllendirdik. Bu yarışmanın sağlıklı ve adil bir şekilde gerçekleşmesi için sektörün sivil toplum örgütleri ile mesleki yayınlarının temsilcilerinden oluşan 13 kişilik jürimiz, titizlikle çalıştı ve ödüle layık bulduklarını belirledi. Bunun için kendilerine teşekkür ediyorum.”

 

ÖDÜL KAZANANLARIN LİSTESİ      

Lojistik Proje Ödülleri: 

GullsEye Liman Otomasyon Projesi, SoftTech           

Otomatik Palet İstifleme Robotu 'Paşa', ÜÇGE Depo Raf Sistemleri   

 

Meslek örgütü üyeliklerine göre:               

Uluslararası Hava Taşıma Firmaları: THY Cargo    

Demiryolu Taşıması Firmaları:  KALE Nakliyat        

Uluslararası Deniz Taşıması:  BATI Nakliyat   

Liman İşletmecileri:  MERSİN Liman İşletmeciliği   

Ulaştırma Bakanlığı belgelerine göre:                   

Uluslararası Ticari Eşya Taşımacıları (C2): SARAS Taşımacılık      

Yurtiçi Lojistik İşletmecileri (L1): NETLOG Lojistik           

Uluslararası Taşıma İşleri Organizatörleri (R2): OMSAN Lojistik 

Uluslararası Lojistik İşletmecileri ( L2): EKOL Lojistik

LOJİSTİK ÖDÜLLERİ 2012 TÖRENİ - VİDEO

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77