• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Lojistik Sektörü 2022’ye Güçlü Giriyor

Lojistik Sektörü 2022’ye Güçlü Giriyor
Pandemi gölgesinde geçen 2020 lojistik sektörü için hareketli bir yıl oldu. Sınırlarda alınan önlemler, geciken sevkiyatlar, artan maliyetler sektörü hayati sorunlarla karşı karşıya bıraktı.

Tüm zorluklara rağmen coğrafi konumuyla avantaj sağlayan lojistik sektörü, pandemiden güçlenerek çıktı.

Taşımacılık ve lojistik sektörü, 2021 yılının manşetini oluşturan pandemiden en çok etkilenen sektörlerden biri oldu. Pandeminin sektöre etkileri çok çeşitli alt kalemleri sebebiyle karışık seyretti. Yolcu taşımacılığı, tarihinin en kötü dönemini yaşarken yük taşımacılığı tarafı derin bir kırılmanın ardından güçlü bir toparlanma süreci yaşadı. Bunun yanında, alışılageldik iş modellerinin bu süreçte evrilmesi, sektörün de iş modellerini değiştirmesine yol açtı.

2022 yılının bir toparlanma yılı olması, aşılama faaliyetlerinin ve alınan önlemlerin başarısına bağlı. Bu çerçevede 2021 yılına göre yüzde 7’lik bir büyüme öngörülüyor. En çok ticaretimizin olduğu Avrupa Birliği’nin yeni yayımladığı Yeşil Mutabakatının (Green Deal) dikkatle değerlendirilmesi ve sektöre etkilerinin belirlenmesi gerekiyor. Bu çerçevece şirket/ ürün bazında yeşil performans indekslerinin oluşturulmasına, yeşil lojistik park ve koridorların planlanmasına gereksinim olacak.

Lojistik Sektörü 2022’ye Güçlü Giriyor

2022 yılında şirketlerin “sıfır emisyonlu taşımacılık” gibi büyük hedeflere ulaşmak adına sürdürülebilirlik konusunda ciddi adımlar attığı bir yıl olarak tarihe geçmesi bekleniyor.

Sektörümüzün önde gelen firmaları dergimiz için pandemi koşulları altında sektör adına zorlu geçen 2021 yılı değerlendirdi ve önümüzdeki yıl için sektörün geleceği ile ilgili öngörülerini aktardı.

Galata Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO'su Vittorio Zagaia: “Galata Taşımacılık Intermodale Ağırlığını Koyacak”

Alışan Lojistik İcra Kurulu Üyesi Ayhan Özekin: “2021 Yılını Yüzde 15 Seviyelerinde Bir Büyüme İle Kapatmayı Hedefliyoruz”

Globelink Ünimar Kurucu Ortağı Cihan Yusufi: “İnsan Kaynağına Yatırımlarımıza Hız Kesmeden Devam Edeceğiz”

İlgili Haberler
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77