• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Lojistik Sektörü Yeşil Dönüşüm Projelerine Odaklandı

Lojistik Sektörü Yeşil Dönüşüm Projelerine Odaklandı
Türkiye'de lojistik sektörü, AB Yeşil Mutabakatı ve Paris İklim Anlaşması'na uyum için atılacak adımlara odaklandı.

Taşımacılıkta geleneksel yakıt kullanımının azaltılmasını teminen çok modlu taşımacılık terminalleri oluşturularak çevreye duyarlı yol projeleri uygulaması hayata geçirilecek.

Yeşil lojistik ile küresel ısınmaya karşı lojistik sektöründen dolayı ortaya çıkan olumsuz etkilerin minimuma indirilmesini amaçlıyor. Yeşil lojistik çalışmaları, lojistik faaliyetleri sırasında ortaya çıkan tüm işlemlerin çevreye daha az zarar vermesi için alınan çeşitli önlemleri kapsıyor. Çevreye verilen zararın minimuma indirilmesi için taşımacılık faaliyetlerinde dışarıya salınan karbon miktarı minimuma indiriliyor, bu sayede çevre kirliliğinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Yeşil lojistik uygulamalarında sadece taşımacılık sektöründe kullanılan araçlar değil, aynı zamanda firmaların üretim yöntemleri de ön plana çıkıyor. Firmaların ürünlerinin her birinin üretim aşamalarında çevreye verilen zararlı etkilerin ortadan kaldırılması, yeşil etiketli ürün kavramını ortaya çıkarıyor. Yeşil etiketli ürünlerin üretim ve transferlerinde doğaya zarar verilmemesi, bu firmaların sektörlerinde de ön plana çıkmasını sağlıyor.

Lojistik sektöründe taşımacılığın gerçekleştirildiği araçların egzoz kısımlarına filtre takılması, bu araçların çevreye saldığı karbondioksit miktarının önemli ölçüde azalmasını sağlıyor. Geçmiş yıllarda kullanılan TIR ve benzeri taşımacılık araçlarında karbon salınımının yüksek olması, filtre kullanmayı bir tercih yerine zorunluluk haline getiriyordu. Ancak günümüz teknolojisinde zamanla araçların karbon salınımı minimuma indirilirken, elektrikli araçların da ortaya çıkması ile bu karbon salınımı tamamen ortadan kaldırılıyor. Daha temiz enerjinin getirdiği bu yenilik ve doğanın korunması, yeşil lojistiğin en büyük örnekleri arasında yer alıyor.

Gelecek nesillere yeşil, sağlıklı ve daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için tüm firmaların, en önemli önceliklerinin çevreyi korumak olduğunu benimseyerek çalışmalarını yürütmeleri gerekmektedir.


- Alışan Lojistik Yatırımlarıyla Çevreyi Korurken İstihdam Sağlayacak

- Ekol Daha Yaşanabilir Bir Dünya İçin Çalışmalarına Devam Ediyor

- Arkas Yeşil Lojistik Uygulamalarında Dijitalleşmeye Yatırım Yapıyor

İlgili Haberler
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77