• BIST 9102.39
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Lojistik Sektöründe ‘Yeşil Dönüşüm’ logitrans’ın Önemli Gündem Maddesi

Lojistik Sektöründe ‘Yeşil Dönüşüm’ logitrans’ın Önemli Gündem Maddesi
Yeşil lojistik gerek strateji belirlemede gerekse rekabet avantajı yaratmada önemli birer faktör konumuna geldi.

Sektörün en önemli şirketleri yeşil lojistiğin sürdürülebilir bir gelecek adına katkısının önemli olduğu görüşünü destekleyen yatırımlara devam ediyor.

Lojistik sektörünün önde gelen oyuncuları ve şirketleri için en büyük buluşma noktası logitrans 2022 Fuarı hem Türkiye’den hem Avrupa’dan hem de yakın coğrafyalardan katılımcı kuruluşlara ev sahipliği yaparken, bu yıl özellikle sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüme odaklı olarak gerçekleşecek.

Sürdürülebilirlik ve iklim krizine çare arayışları odak noktası

EKO Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Ekin Seren Ünsaç, logitrans’ın bu yıl küresel ısınma ve sürdürülebilirlik konularına odaklandığını belirterek, “Paris İklim anlaşması ve AB Yeşil Mutabakatı ile somutluk kazanan iklim değişikliğine karşı mücadelenin önemi ortada. Kendini her boyutuyla hissettiren küresel ısınma, pek çok alanda katı tedbirlerin alınmasını gerekli kılıyor. Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı, küresel ısınmaya karşı şirketler bazındaki mücadele örneklerine de vitrin olacak,” dedi.

EKO Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Ekin Seren Ünsaç

Ekin Seren Ünsaç, küresel ısınma konusunun ve buna karşı mücadelenin önemine değinirken, ulaştırma sektörünün küresel sera gazı emisyonlarında beşinci sırada yer aldığını belirterek “Karayolu taşımacılığı emisyonların yüzde 89’unu oluşturuyor. Bu kapsamda lojistik sektörü 2030 ve 2050 karbon nötrleme hedeflerine ulaşma aşamasından etkilenecek sektörlerin başında geliyor. Lojistikçilerin iş modellerini daha sürdürülebilir olan kombine taşımacılık ve intermodal gibi ulaşım yöntemlerine kaydırması artık bir zorunluluk. logitrans bu kapsamdaki tartışmaların, dönüşümlerin, yeniliklerin ve teknolojilerin de ele alındığı güçlü bir platform olacak” diye konuştu.

Özel oturumlarda tartışılacak

Ünsaç, Fuarımız 16-18 Kasım 2022 tarihinde 15. kez kapılarını açıyor,” diyerek şunları söyledi:

“Küresel ısınma tüm dünyada her yanıyla gündeme geliyor. logitrans bu yıl sürdürülebilirlik konusuna daha geniş bir yer açacak tüm fuar süresince. Lojistik sektörü tüm paydaşlarıyla birlikte çevre kirliliği ve küresel ısınmaya karşı mücadelede en çok sorumluluk yüklenen kesimlerin arasında yer alıyor. Bu nedenle lojistik sektörü ve paydaşları, daha temiz bir dünya hedefi doğrultusunda küresel ısınma konusunu logitrans fuarı kapsamında her yönüyle ele alacak. logitrans lojistiğe dair pek çok konunun yanı sıra iklim konusuna odaklanan oturumlara ev sahipliği yapacak.

İklim ve hava şartları ne olursa olsun gerçekleşmesi gereken lojistik operasyonların en verimli ve insanlığa yararlı şekilde sürdürülebilir kılınması için logitrans fuarı bu konuların her boyutuyla ele alınacağı etkinliklerle dolu bir kurguyla gerçekleşecek”.

Atlas Lojistik Ödülleri 2022

Atlas Lojistik Ödülleri 2022

Bu yıl sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm konusunu da içeren Atlas Lojistik Ödülleri 2022 heyecanı logitrans’a damgasını vuracak. Sektörün en saygın ödül organizasyonu bu yıl 13’üncü kez düzenleniyor. Başlangıcından itibaren her yıl artan bir prestijle devam eden Atlas Lojistik ödülleri 2022 yılında da büyük bir ilgi gördü.

Taşımacılık ve lojistik endüstrisinin 13 yıldır kesintisiz olarak devam eden ulusal ölçekteki en saygın ödülü Atlas, daha önceki yıllarda da alışılageldiği gibi bu yıl sahiplerine yine EKO MMI Fuarcılık tarafından düzenlenen logitrans Fuarı’nın ev sahipliğinde İstanbul Yenikapı’daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde yapılacak ödül töreniyle ulaşacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77