• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Lojistik Sektörünün Ünlü Markaları, Bölgenin En Büyüğü Olan logitrans'ta 9. Kez Buluştu

Lojistik Sektörünün Ünlü Markaları, Bölgenin En Büyüğü Olan logitrans'ta 9. Kez Buluştu
Türkiye’nin tek lojistik fuarı olan logitrans, 22 ülkeden 220 katılımcı ile kapılarını ziyaretçilerine açtı.

15 bini aşkın nitelikli ziyaretçinin beklendiği fuar, 3 gün sürecek ve uluslararası uzmanların konuşmacı olarak katıldığı konferans ve etkinliklere sahne olacak.  

EKO MMI Fuarcılık tarafından organize edilen; lojistik, telematik ve taşımacılığın değer zincirindeki tüm bileşenlerini bir araya getiren fuar, bölgenin en büyük fuarı olarak da dikkat çekiyor. 113 Türk, 107 yabancı katılımcının yer aldığı fuarda, Türkiye'nin yanısıra; Almanya, Arnavutluk, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çin Halk Cumhuriyeti, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Fransa, Hindistan, Hollanda, İran, İngiltere, İsviçre, İtalya, Litvanya, Lüksemburg, Norveç, Romanya, Ukrayna ve Yunanistan’dan firmalar dünyanın lojistiğine yön veren ürün ve hizmetlerini ziyaretçilerle buluşturuyor.Taşımacılık ve lojistik sektörünün dünyaca tanınmış markalarını bir araya getiren  9. Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi'nde açıldı. Açılış töreni; Almanya Federal Ulaştırma ve Dijital Altyapı Bakan Müsteşarı Rainer Bomba, Bahçeşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, UTİKAD Başkanı Turgut Erkeskin, Messe München İdari Direktör Yardımcısı Gerhard Gerritzen ile EKO MMI Fuarcılık İdari Direktörü İlker Altun'un katılımıyla yapıldı. Bir önceki yıla göre katılımcı sayısının yüzde 10 arttığı fuarda, 22 ülkeden 220 katılımcı üç gün boyunca ürün ve hizmetlerini tanıtacak.  

Uluslararası uzmanlardan bilgi akışı

logitrans bu yıl yine sektör için önem arz eden konuların ele alındığı konferans ve panellerde üst düzey konuşmacıları ağırlayacak. 

18 Kasım Çarşamba günü, Almanya Federal Ulaştırma ve Dijital Altyapı Bakan Müsteşarı Rainer Bomba'nın açılış konuşmasını yapacağı "Lojistiği Örgütleme: Birlikte Yeni Yaklaşımlar" paneli düzenlenecek. Günün ikinci paneli, yine uluslararası konuşmacıların sahne alacağı "Ghent-Zeeland Liman Bölgesi, Batı Avrupa’ya uzanan bir numaralı rotanız" etkinliği olacak.  

19 Kasım Perşembe günü, Atlas Lojistik Ödülleri Töreni ve  "Çabuk Bozulabilen Ürünlerde Tedarik Zinciri Yönetimi: Çabuk Bozulabilen Ürünlerde Isı Kontrolü" hakkında uzmanların bilgi aktaracağı Uluslararası PeriLog Konferansı düzenlenecek.

Aynı günün diğer etkinliği ise "Demiryolu Taşımacılığı ve Hinterland Bağlantıları: Gelişim, Potansiyel ve Yetenekler" konferansı olacak.  

Fuarın son günü olan 20 Kasım'da ise Uluslararası PeriLog Konferansının ikinci bölümü gerçekleştirilecek. "Çabuk Bozulabilen Ürünlerde Tedarik Zinciri Yönetimi" başlıklı konferans bu kez  "Yakıt veya Gıda Tasarrufu. Yeni Yeşil İş Fırsatları İçin Potansiyeller" konularını ele alacak.

Fuardaki tüm konferanslar ücretsiz olacak ve simultane çeviri ile izleyicilere anında aktarılacak.

İlker Altun: Ulusal politikalara destek sunuyoruz

EKO MMI Fuarcılık İdari Direktörü İlker Altun, açılış töreninde yaptığı konuşmada, şunları söyledi: "İyi fuarın bir amacı, bir politikası, bir vizyonu olmak zorundadır. Kendi kendini üç-beş kere tekrar edip gidecek bir fuar, gerçek bir fuar değildir. logitrans, kısa dönemdeki standart fuarcılık beklentilerini karşılamakla yetinmek üzerine kurgulanmış bir fuar değildir. logitrans, lojistikte hedeflenen ulusal politikalara en büyük desteği sunmaktadır. Türkiye için lojistik master planı hazırlıkları yapılıyor. Önümüzdeki üç-dört yıl içerisinde Türkiye’nin lojistik politikalarında çok önemli değişiklikler olacaktır. Doğru hazırlanmış, gerçekçi bir master plan, nitelikli dönüşümlere de dayanak oluşturacaktır. Hayatın tüm alanlarına dokunan bir lojistik anlayış ve uygulamalar göreceğimize inanıyorum."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77