• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 13 °C

MAN 2023’te de İş Ortaklarının Yanında Olmaya Devam Edecek

MAN 2023’te de İş Ortaklarının Yanında Olmaya Devam Edecek
MAN, 2022 yılında cazip kampanyalarla yüzleri güldürdü, yeni servis yatırımları ile 2024’e 34 servis noktasıyla girmeyi hedefliyor.

MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. geleneksel yıllık değerlendirme toplantısı, İstanbul’da gerçekleştirildi. Toplantıya, MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. adına Kamyon Satış Direktörü Serkan Sara, Otobüs Satış Direktörü Can Cansu, Müşteri Hizmetleri Direktörü Aydın Yumrukçal, Hafif Ticari Araçlar ve İkinci El Satış Direktörü Cumhur Kutlubay katıldı.

2022 yılında yaşanan tedarik ve üretim sıkıntılarına rağmen bir önceki yılın satış adetlerini yakaladıklarını ve 2023’e de olumlu baktıklarını vurgulayan MAN Kamyon ve Otobüs Tic. A.Ş. Kamyon Satış Direktörü Serkan Sara, “2022 yılı, Ağır Ticari Araç pazarı açısından talebin tarihi seviyelere ulaştığı bir yıl oldu. Ancak tedarik ve üretim konularında yaşanan sıkıntılardan dolayı pazarın, talebin altında kalacağı tahmin ediliyor. Buna rağmen 2021 yılında satış ve teslimatlarını gerçekleştirmeye başladığımız MAN’ın yeni nesil TG3 serisi ile geçen yıldan daha fazla satış adetine ulaşmış olacağız. 2023’te ise, yine hem inşaat serisi hem de çekici araçlarımızla iş ortaklarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

MAN 2023’te de İş Ortaklarının Yanında Olmaya Devam Edecek

2022, ağır ticari pazarının büyüdüğü bir yıl olduğunu belirten Sara, “Ticari Araç İthalatçıları Derneği’nin (TAİD) verilerine göre, Kasım ayı sonu itibariyle 27 bin adeti geçen 16 ton üzeri ağır ticari araçlar pazarı, bu sayı ile 2015 yılından sonraki en yüksek seviyeyi görmüş oldu. Üretim tarafında yaşanan sıkıntılara rağmen hız kesmeden artan talep, 2022’nin, son 10 yılın en yüksek ikinci pazar rakamına doğru koşacağına gösteriyor.

Son birkaç aydaki kur ve finansman bulma konusunda yaşanan dalgalanmalar bile pazarın yukarı yönlü seyrine olumsuz bir etki yapamadı. 2023 yılında da talebin benzer seviyelerde devam edeceğini öngörüyoruz. Yılın ikinci yarısında ülkemizdeki seçim sonrası ekonomik durum ve şartlara bağlı olarak, üretim kapasitelerinin de pozitif gelişim göstereceğini ve yıl sonuna doğru da arz ve talep dengesinin bulunacağını düşünüyoruz” dedi.

Elektrikli çekiciler için Ar-Ge yatırımlarına önem verdiklerini belirten Sara konuşmasını şöyle sürdürdü, “100 Milyon Avro Ar-Ge yatırımı ile geliştirilmiş olan ve seri üretimine 2024 yılında başlanacak olan elektrikli çekicimiz tek şarj ile 600-800 Km arası menzile ve sadece 45 dakikada yüzde 80 şarj olma yeteneği sahip olacak.”

MAN seyahat otobüsü pazarında pazar payını korudu

Seyahat ve şehir içi otobüslerin pazar payı hakkında bilgi veren Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Otobüs Satış Direktörü Can Cansu, “‘Coach of the Year 2020’ ve ‘Sustainable Bus Award 2022’ ödüllü yolculuğu keyfe dönüştüren Lion’s Coach otobüslerimiz; tasarım, konfor, ekonomi ve güvenlik özellikleri ile bu yıl da ülkemizin her köşesindeki seçkin firmaların öncelikli tercihi olmaya devam etti. MAN olarak, 2022’de seyahat otobüsü pazarında pazar payımızı korumanın yanında, şehir içi otobüslerimizin satışlarında da büyük başarılara imza attık. 2022 yılında 130’a yakın şehir içi otobüsü satışı ile Belediye Otobüsü pazarında yaklaşık yüzde 15’lik pazar payımız ile başarımızı kanıtladık. Ayrıca üstün özellikleri ile fark yaratan yeni nesil MAN Lion’s City CNG Efficient Hybrid de şehir içi ulaşımına getirdiği birçok yenilik ile iddiasını ortaya koyuyor” dedi.

MAN 2023’te de İş Ortaklarının Yanında Olmaya Devam Edecek

Çevre dostu motora sahip olan Lion’s City E otobüs hakkında bilgi veren Cansu, “3 varyantlı, 10.5, 12 ve 18 metre olarak tasarlanmış MAN Lion’s City E, 640 kWh kapasiteye kadar çıkabilen Lityum İyon akü modülü ile normal sürüşte yaklaşık 350 Km, eBus Efficiency Run çerçevesinde ise 550 Km menzile kadar ulaştı. Her frenleme işleminde enerjisini geri kazanarak, menzil uzatabilen Lion’s City E, bu sayede verimlilik konusunda da fark yaratmış oldu. Lion’s City E, şehir içi ulaşımda oldukça önemli olan bu etkileyici menzil sayesinde, şarj istasyonlarının konumu ve optimizasyonu konusunda da kullanıcılarına büyük kolaylık sağlıyor. MAN olarak; 0 emisyon ile çevre dostu motora sahip olan Lion’s City E otobüsü ile, ilerleyen süreçlerde Türkiye’nin önde gelen büyükşehir belediyeleriyle de iş birliği yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Pandemi ve ÖTV indirimi karavana olan ilgiyi artırdı

MAN hafif ticari araçlar; pandemi, savaş ve cip krizinin ortaya çıkardığı zorluklara rağmen tüm imkanlarını paydaşları için seferber ederek, riskleri minimize etti. 2022 yılında zorluklara rağmen başarılı bir sınav verdiklerini belirten MAN Hafif Ticari Araçlar (HTA) ve İkinci El Satış Direktörü Cumhur Kutlubay, “Bu zorlu süreçte tüm imkanlarımızı müşterilerimiz ve paydaşlarımız için seferber ettik. Özellikle ürün gamımızı hem ürün ve donanım paketleri ile zenginleştirmeye odaklandık. Bu sayede karlılık ve pazara yeni ürün sunma noktasında önceki yıllara göre nispeten iyi bir seneyi geride bıraktık. Bunun yanında pandemi ile başlayan ve ÖTV miktarının düşürülmesi ile iyi bir ivme yakalayan karavan talebine karşılık da ürün gamımıza farklı ebatlardaki 4X4 TGE araçlarımızı ekleyerek, hızlı bir şekilde karşılık verdik” dedi.

Hafif ticari araç pazarı, beklenen satış adetlerinin altında kalsa da önceki yıllara göre nispeten iyi bir seneyi geride bıraktığını belirten Kutlubay konuşmasını şöyle sürdürdü, “Bu dönem özellikle ürün gamımızda eksik parçaları tamamlamak ve daha önce piyasaya sunamadığımız ürün ve donanım paketlerini daha da zenginleştirmeye odaklandık. Özellikle karavanda uygulanan ÖTV miktarının düşürülmesi, pandemi sonrası insanların kalabalıktan kaçınma ve doğaya yakın olma beklentileri ile birleşince karavana olan talep de arttı. Pazarda oluşan bu yeni talebe, ürün gamımıza eklediğimiz farklı ebatlardaki 4X4 TGE araçlarımız ile hızlı bir şekilde karşılık verdik. Şu an için müşterilerimiz 9,3 m3’ten 17,5 m3’e kadar 4X4 panelvan ve farklı şasi boylarındaki 4X4 şasi TGE araçlarımızı; TopLion (Yüksek Donanım Paketi) donanım paketi ayrıcalığı ve otomatik ya da manuel şanzıman seçenekleri ile alabiliyorlar.“

MAN 2023’te de İş Ortaklarının Yanında Olmaya Devam Edecek

6 aydan 1 yıla kadar uzatılmış garanti ve bakım paketi sunan MAN TopUsed ile yaşanan tedarik zinciri krizine rağmen satışlarını arttırmayı sürdürdüklerini söyleyen Kutlubay, 2022 yılında yaşanan zorluklara rağmen tüm ürün gruplarında başarılı bir yıl geçirdiklerini belirterek, “MAN TopUsed olarak, 2022 yılında yaşanan zorluklara rağmen şehirlerarası otobüs satışlarımızı yüzde 80, inşaat kamyonu pazarındaki satışlarımızı da yüzde 10 oranında artırarak, yılı hedeflerimizin üstünde tamamladık” dedi.

Servis ağımızı modern tesisler ile genişletiyoruz

Yıl boyunca düzenledikleri kampanyalarla müşterilerinin yanında olduklarını vurgulayan MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Müşteri Hizmetleri Direktörü Aydın Yumrukçal, “Bir taraftan kampanyalarla müşterilerimize destek olurken, diğer yandan da servis ağımızı genişletmeye yönelik adımlar attık. Türkiye pazarına daha iyi ve yaygın hizmet sunabilmek için 2022 yılında, biri Ankara Ostim’de kendi şubemiz, diğeri ise İstanbul Anadolu Yakası’nda olmak üzere 2 adet servis noktasında daha hizmet vermeye başladık. 2023’ün ilk aylarında ise Kayseri ve Antalya hizmete girecek. Sonrasında da yeni servis noktaları açmaya ve servis ağımızı daha da yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz. Türkiye genelinde servis ağımızı modern tesislerle genişletme hedefimiz doğrultusunda 2024 yılına 34 adet yetkili servis noktası ile girmeyi planlıyoruz” dedi.

Müşterilerine satış sonrasında 7/24 kesintisiz hizmet sunduklarını söyleyen Yumrukçal, “Bir taraftan servis ağımızı daha modern tesisler ve ilave noktalar ile yaygınlaştırmaya devam ederken, diğer taraftan müşterilerimizin ihtiyaçlarını düşünerek, tasarladığımız kampanyalarımız ile müşterilerimizin yaşam boyu iş ortağı olma felsefemizi devam ettiriyoruz.

Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77