• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

MAN, Şantiyelerdeki Gücünü Bir Kez Daha Ortaya Koydu

MAN, Şantiyelerdeki Gücünü Bir Kez Daha Ortaya Koydu
MAN Türkiye, 19 Nisan 2008 tarihinde Modern Beton’a ait taşocağında düzenlenen tanıtım aktivitesinde MAN inşaat grubu araçları sergilendi.
Organizasyona, MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. ve bayilerinin satış yetkilileri ile sektörün önde gelen f

MAN Türkiye, 19 Nisan 2008 tarihinde Modern Beton’a ait taşocağında düzenlenen tanıtım aktivitesinde MAN inşaat grubu araçları sergilendi.

Araçların test sürüşlerinin de gerçekleştirildiği organizasyona, MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. ve bayilerinin satış yetkilileri ile sektörün önde gelen firmalarının sahipleri ve yöneticileri katıldı.

MAN’ın sağlamlık, dayanıklılık ve yakıt ekonomisi ile öne çıkan inşaat serisi araçlar, aktivite boyunca MAN yetkileri tarafından tanıtıldı.

Çekici ve inşaat kamyonları için bu tip aktiviteleri her yıl yapmayı planladıklarını belirten MAN yetkilileri, böylece müşterileri ile hem hoşça vakit geçirebileceklerini, hem onların sorularını yanıtlayabileceklerini, hem de araçlar hakkındaki yenilikleri birinci ağızdan aktarabileceklerini söylediler.


MAN’dan 32.350 hafifleştirilmiş mikser

MAN’ın inşaat gamındaki tüm araçlarının sergilendiği etkinlikte en büyük yenilik, 32.350 hafifleştirilmiş mikser oldu. Hafifleştirilen yeni mikserde faydalı yük oranı artırılırken düşük yakıt tüketimi, düşük motor gürültüsü ve uzun servis aralığı kullanıcıya büyük avantajlar sağlıyor. D20 common rail motor teknolojisi ile donatılan hafifleştirilmiş mikser, yüksek performans ve tork değerlerine sahipken yüzde 5 yakıt tasarrufu sağlıyor.

Yakıtta cimri, fiyatta avantajlı: 19.400-19.430

Aktivitede test sürüşü yapılan bir diğer araç ise 19.400-19.430 oldu. Geçen yıl tanıtılan bu araçlar, yakıt tüketimindeki cimriliği ve pazara sunulduğu fiyat avantajlarıyla öne çıkıyor. MAN’ın ekonomikliğiyle, dayanıklılığıyla ve gücüyle tanınan yeni nesil TGA araçlarının şasi dizaynı geçtiğimiz yıl 19 tona çıkarılarak mukavemeti artırıldı. Son teknoloji ürünü yüksek motor gücü ve yüksek tork 400 beygir ve 430 beygir olarak kullanıma sunuldu. Yakıt tüketiminde cimri hale getirilmiş motorlar daha da cimrileştirilerek yakıt tüketiminde yüzde 7 tasarruf sağlandı. Araçlarda MAN patentli EVB ile güçlendirilmiş motor fren sistemi kullanıldı. MAN kullanıcıya sağladığı kolaylıklara bir yenisini daha ekleyerek düşük hızlarda da etkili hatta hidrolik retarden daha etkili bir ayrıcalık sundu. Yokuş aşağı inişlerde klasik motor freni uzun süre kullanılamaz, çünkü bu kullanım motorun boğulmasına neden olur. EVB güçlendirilmiş motor sistemi ise her zaman kullanım rahatlığı ve kolaylığı sunuyor (klasik motor freninden çok daha kuvvetli-yüzde60). 19.430 ve 19.400 araçlar, daha fazla faydalı yükü mümkün kılan sağlam mukavemeti hafifleştirilmiş olan araçlar.


Bekiroğlu: “Müşterilerimiz bizim iş ortaklarımızdır”

Antalya’daki organizasyonun ev sahipliğini yapan MAN Türkiye Yürütme Kurulu Başkanı Tuncay Bekiroğlu, Antalya’daki tanıtım ve test sürüşü etkinliğinin gerçekleştirildiği akşam bir yemek daveti verdi. Davet sırasında MAN Türkiye’nin inşaat sektöründeki müşterilerine hitaben bir konuşma yapan Bekiroğlu, MAN’ın müşterilerini her zaman iş ortağı olarak gördüğünü kaydetti. 

Bekiroğlu, 2000-2007 yılları arasında petrol fiyatlarının yükselmesiyle Türkiye’nin zorlu bir dönemden geçtiğini ifade etti.

MAN’ın kurulduğu yıllarda para yoğunluğu ve istikrarın olduğundan bahseden Bekiroğlu, “2006-2007 senesinde büyüme oranımız yüzde 5,5. Dünya yüzde 7,5 oranında büyüdü ve oranlamanın altındayız. Büyüme hızımız devam ediyor fakat rakamlar düşüyor. Çinliler pazarda büyük yere sahipler. Amerika’nın Gayri Safi Milli Hasılası (GSMH) 14 trilyon dolar, Çin’in ise sadece 3 trilyon dolar. Almanya bir dev olarak 2.6 trilyon dolar GSMH’ye sahipken, Rusya’nın GSMH’si 900 milyar dolar. Bu da demek oluyorki Amerika hapşırırsa dünyanın geri kalanı nezle olur” şeklinde konuştu.

İnşaat sektöründeki kredilerin geri dönüşümünün arz edildiği hızda olmadığını, garanti denilen evrakların garanti niteliği taşımadığından doğal olarak bu fon sahiplerinin daha az risk alır olduklarını vurgulayan Bekiroğlu, Türkiye’deki pratik stabilizasyon unsurlarının da son bir ayda hafiften piyasaları yerinden oynattığına değindi.

2009 senesinin ekonomi açısından çok parlak olmayacağını söyleyen Bekiroğlu, “İnşaat sektöründe rekabet artacak. Bu da artık daha dikkatli yatırım politikaları gütmemiz, daha doğru ürünlere yatırım yapmamız demek. MAN camiası olarak felsefemiz, ürünlerimize yatırım yapan herkes bizim iş ortağımızdır” sözleriyle müşteri memnuniyeti odaklı çalıştıklarını vurguladı.

Teknolojinin gelişmesiyle birtakım regülasyonların devreye girmesi beraberinde tonaj takiplerinin daha dikkatli ve titiz uygulanmaya başladığını ifade eden Bekiroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu da ürün yelpazesinde yatırım yapılan veya pazara sürülen ürünlerde birtakım değişiklikler meydana getiriyor. Sene sonundan itibaren Euro 4 standardı şart olacak. Euro 4 ile birlikte ürün gamında bir miktar değişiklik olacak. Euro4 de tıpkı tonaj tahdidi gibi çok ciddi bir şekilde incelenecek. Araçlara OMD denilen bir sistemin takılması şart. Aracınız Euro 4 standartlarında atık vermediği takdirde motor performansını düşürerek sizi atık vermeye zorluyor. MAN’ın Euro 4 çözümleri rakiplerinden farklı olarak adblue denilen katkı maddesi içermiyor.” 


En Büyük İlgi Hafif Mikserli MAN Kamyona

 

ANTALYA’DAKİ bu etkinliği düzenlerken, müşterilerin MAN’ın inşaat sektörüne yönelik araçlarını dokunabilecekleri ortamı yaratmayı hedeflediklerini belirten MAN Türkiye Pazarlama Ve Satış Direktörü Kemal Erdoğan, bu tanıtımın en kritik araçlarından birinin hafif mikserli MAN olduğunu söyledi.

8,5 metreküp beton taşıyabilen bu aracı yavaş yavaş bilinçli firmalarda devreye aldıklarını ifade eden Erdoğan, “6-7 aydır bu araç girdiği yerde adeta mantar gibi büyüyor. Üstyapı açısından da firmalar ile işbirliği yapıyoruz ve araçları hızla hazırlıyoruz. İnşaat sektörüne son iki yıldır sürekli yatırım yapıyoruz” dedi.

İnşaat sektöründe bu yıl pazarın yavaşlayacağını düşünen Erdoğan, şöyle devam etti: “Talep daralması söz konusu. İnşaat sektöründe en azından yatırım anlamında bu yılın durağan geçeceğini düşünüyorum. Pazarda küçük bir daralma olabilir ancak bizi çok fazla etkilemez. İthal şasi kamyonların yarısı MAN marka olarak geliyor. Özellikle inşaat sektöründe kamyonda çok büyük bir üstünlüğümüz var. Oran olarak mukayese edersek yüzde 47 pazar payı ile liderliğimizi sürdürüyoruz. MAN kamyonların işletme maliyetindeki düşüklüğü ve verimliliği bu başarımızda önemli rol oynuyor.”

Global anlamda emlak sektörünün daralmasıyla bu durumdan inşaat sektörünün etkilerdiğini söyleyen Erdoğan; inşaat sektöründe proje hızlandırmanın da, yavaşlatmanın da firmaların elinde olduğuna değindi.

Ticari araçların pazar büyüklüğünün ülkenin büyüme hızıyla doğru orantılı olduğundan bahseden Erdoğan, “Bu yıl toplam pazar sabit kalır, inşaat sektöründe daralma olur. İnşaatı biraz çekici pazarı tolare eder diye tahmin ediyorum. İnşaatı kenara koyarsak orta kamyon grubu yavaş yavaş eriyor. Şehirlerarası nakliye için küçük, şehir içi taşımacılık için ise çok büyük. Biz iki tarafta büyüme orta tarafta da küçülme görüyoruz” dedi. 

2007 yılına kıyasla 2008 senesinde pazarın geleceği noktayı değerlendiren Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu: “İnşaat sektörüne yönelik araçlarda hafif daralma, çekicide hafif genişleme, kargo pazarında da büyük kamyonlardan küçük kamyonlara kayma şeklinde bir ufak devinimle, 2007 senesine benzer olmasını bekliyoruz. İlk üç ayın verilerine bakıldığında bire bir aynı. Geçen yıla göre binde 3 daralmış. Euro 4’e geçiş pazarı hareketlendirebilir fakat kritik olan Türkiye’deki yakıtların Euro 4 normlarına uygun olmaması. Zannediyorum bunun hazırlıkları başladı. Uygun olmayan yakıtla Euro 4 motor getirmeniz problem yaratır.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77