• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

MAN TGX Ve TGS Serileri Görücüye Çıktı

MAN TGX Ve TGS Serileri Görücüye Çıktı
AVRUPA’DA Yılın Kamyonu seçilen MAN TGX ve TGS serisi çekici ve kamyonlar, artık Türkiye yollarında. MAN TGX ve TGS serisi çekici ve kamyonlar, İstanbul’da yapılan Türkiye lansmanı ile birlikte pazara sunuldu.

European Road Transport Show 2007’de Yılın Kamyonu ödülünü yedinci kez MAN’a getiren TGX ve TGS serilerinin lansmanı, MAN Kamyon ve Otobüs A.Ş. Yürütme Kurulu Başkanı K. Tuncay Bekiroğlu’nun ev sahipliğinde İstanbul Tuzla’daki Autodrom Tesisleri’nde gerçekleştirildi. TGX ve TGS serisi çekici ve kamyonlar, Türkiye’de ilk kez görücüye çıktı.

TGA üretilmeye devam ediyor

TGA serisinin üretilmeye devam ettiğini belirten MAN Kamyon ve Otobüs A.Ş. Yürütme Kurulu Başkanı Tuncay Bekiroğlu, “Dünyanın birçok bölgesinde üretim devam ediyor, ancak Türkiye Avrupa’nın bir parçası. 2009 itibari ile Euro4 standart olacak ve arkasından Euro5 devreye girecek. TGA araçlarda Euro4 üretim yapılmadığı için Türkiye’ye TGX sunulacak” dedi.

Otomotiv sektöründe Euro standartları için yanlış anlaşılan bir noktanın olduğunu düşünen Bekiroğlu, yaptığı açıklamada; “Euro standardının yükselmesi, daha düşük yakıt tüketimi değildir. Euro standardı daha düşük olan daha az yakar. Yüksek Euro standardında atık verebilmek başka bir takım prosesler gerektirir. Bunlar da verimliliği düşürür. Euro standartları için iki temel teknoloji vardır. Biri EGR teknolojisi, bunun içinde biz ilave bir katkı maddesi gerektirmeden sadece motorinle atık üretiminde Euro4 standardında bir teknolojiye sahibiz” diyerek adblue gibi katkı maddeleri gerekmedikçe cimri bir aracın ortaya çıktığını kaydetti.

2009’da düşüş bekleniyor

2009 senesinde Euro3’ten Euro4’e geçiş olduğundan araçlarda fiyat farkının olacağını belirten Bekiroğlu, TGX serisinde TGA’da olmayan donanımların bulunduğunu ve bunların da fiyat farkına neden olacağını söyledi.  Kamyon pazarının 2005 ve 2006 senelerinde tarihi zirve yaptığını ifade eden Bekiroğlu, “2009 senesinde daha düşük bir pazarla karşılaşacağımızı düşünüyorum. 18 bin 500’lerde bir pazar bekliyorum. Ancak burası Türkiye, bir sene içerisinde yüzde 85 daralabilen bir pazar var. Bunu geçmişte hepimiz gördük. Dünyada da ciddi bir karamsarlık söz konusu” dedi.

Bekiroğlu: “Hedeflerde değişiklik yok”

TGX ve TGS serisi çekici ve kamyonlarla ilgili bilgi veren Tuncay Bekiroğlu, kriz ve 2009 yılı için de olumlu konuştu. Türkiye’nin kriz tecrübelerine değinen Bekiroğlu, “Ancak olumlu konuşmalı, düşünmeli ve hareket etmeliyiz” diyerek olumsuz atmosferin toplumun tüketimlerini de etkilediğini, bunun da kriz üzerinde uzun vadeli ve büyüyen bir etki yarattığını söyledi. Bekiroğlu, “MAN olarak 2015 yılı hedefimizi; tüm dünyada yılda 200 bin adet araç satışı olarak açıklamıştık. Bu yıl çok iyi bir ilk üç ay geçirdik. Tabii ki son çeyrek bu iyi gidişi bir parça etkileyecektir. Kriz nedeniyle hedeflerimizde herhangi bir sapma söz konusu değil. Sadece, hedefimize biraz dalgalı bir çizgi ile ulaşacağız” diyerek, çeyrek bin yıllık (250 yıl) geçmişi ve güçlü yapısı ile MAN’ın, kriz karşısında dirençli olacağını belirtti.

Bekiroğlu, “Türkiye’de sadece otobüs imal ediyoruz, kamyon üretmiyoruz. Durum, üretimin durmasına sebebiyet verecek kadar kötü değil. Siparişler devam ediyor. İşten çıkardığımız her bir kişi, tüketimini biraz daha kısacak ve ekonomik krizi derinleşmesine katkı sağlayacak. Tabii ki yapacak bir şey yok ama menfaatler için çözüm olabilir. Amerika’da finans sektöründe 150 bin kişi işten çıkarıldı. Daha da çıkarılacak ve umarım böyle sonuçlarla karşılaşmayız” şeklinde konuştu. 

TGX ve TGS serisi çekici ve kamyonlar, sektör profesyonelleri ve basın mensuplarının büyük beğenisini toplarken, düzenlenen aktiviteler de dikkat çekti. TGX ve TGS serisi araçların test sürüşleri yapılırken, diğer yandan ‘drag’ ve ‘karting’ yarışları da düzenlendi. Defne Joy Foster’in sunuculuğunu yaptığı lansmanda, Grup Şahmaran da konser verdi.


TGS serisi geniş bir kitleye hitap ediyor

Müşterilerden gelen taleplerin, yüksek MAN teknolojisi ve gücü ile harmanlanmasıyla, ortaya; tüm beklentileri eksiksiz karşılayan TGS serisi kamyonlar çıktı. Sürüş, yaşam ve sürücü konforu hususlarına büyük özen gösteren MAN tasarımcıları, sektördeki standartları da yükselttiler. Tüm ihtiyaçlara cevap veren TGS serisi, ağır yük - uzun yol taşımacılığında ya da kısa yol ve dağıtım taşımacılığında veya inşaat grubunda, kısacası her alanda en iyi şekilde hizmet vermek için özel tasarlandı. Aracın kompakt dış ölçüleri ve maksimum uzunluğu, dar alanlarda bile manevra kabiliyetini kısıtlamayacak şekilde uygulandı. M, L ve LX olmak üzere üç farklı kabin seçeneğiyle kullanıma sunulan TGS, yüksek teknolojisinin yanı sıra daha da geliştirilmiş iç ve dış donanımı ile de kullanıcılar için maksimum düzeyde konfor imkanı sunuyor.

TGX’den güç ve konfor

Selefi başarılı TGA serisinin geliştirilmiş versiyonu olan TGX, ‘Trucknology Generation’ felsefesiyle; daha üstün özelliklerle, daha yüksek standartlara taşındı. Konfor, güvenilirlik, ekonomiklik ve sürüş emniyeti ile özdeşleşen MAN, yeni teknoloji ve müşteri beklentilerini optimize ederek üstün özellikleriyle TGX’i üretti. Kısa sürede özellikle uluslararası taşımacılık sektörünün vazgeçilmezi haline gelen TGX, üstün donanım özellikleri sayesinde de uzun yollarda sürücüsünü ev konforunda ağırlayarak, hedefine ulaştırıyor. XLX ve XXL kabin seçenekleriyle tüm ihtiyaçları karşılayan TGX, artırılan konfor öğeleri ile de adeta ev rahatı ve atmosferini aratmayan bir yaşam alanı sunuyor.

Ekonomik, verimli ve çevre dostu

TGX ve TGS serisinin başarısı, sadece iç mekândaki konfor donanımlarıyla sınırlı kalmıyor: Görselliğe de yansıyan tasarımdaki başarı ve aerodinamik yapı, yakıt verimliliğindeki azami ölçütü de ortaya koyuyor.

320 - 540 PS motor gücüyle ve D20 ile D26 serilerinin common rail motorlarıyla donatılan araçlarda, ekonomiklik ve çevreye duyarlılık maksimum düzeyde sağlandı. Euro 4 ve Euro 5 seçenekleriyle sunulan araçlar, emisyon değerlerindeki düşüş nedeniyle de çevreye çok daha duyarlı. Taşımacılık, inşaat ve dağıtım alanlarında kullanıcı kazanımlarını daha da artırabilmenin yollarını araştıran MAN mühendisleri, yeni geliştirdikleri bu iki seri ile pek çok özelliği bir arada sundu. Daha güvenilir bir kullanım, daha az tüketim ve bununla birlikte daha yüksek verim ile daha yüksek bir değer kazanımı elde edilirken, böylece çevreye daha duyarlı araçlar üretildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77