• BIST 8980.74
  • Altın 2276.601
  • Dolar 32.3101
  • Euro 35.0399
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

MAN Truck & Bus’ta ‘Head of Bus’ Barbaros Oktay Oldu

MAN Truck & Bus’ta ‘Head of Bus’ Barbaros Oktay Oldu
MAN, otobüs işletmeciliğini sürdürülebilir bir şekilde kârlı hale getirmek için planladığı kapsamlı önlemler paketi doğrultusunda, bölümü yeniden yapılandırdı ve yeni yönetimi belirledi.

Yeni oluşturulan ‘Head of Bus (HoB) görevine getirilen Barbaros Oktay, tüm otobüs fonksiyonlarının tek çatı altında toplandığı, mühendislik, üretim, satış ve kalite alanlarının yönetiminden sorumlu olarak doğrudan CEO'ya bağlı olacak.

MAN Truck & Bus, otobüs segmenti yönetimindeki girişimci yaklaşımını güçlendiriyor. Bu doğrultuda MAN Truck & Bus, birimi dönüştürmeye yönelik kapsamlı önlem paketinin bir parçası olarak otobüs bölümünün yönetimini yeniden düzenledi. Yeni oluşturulan Head of Bus (HoB) görevine atanan Barbaros Oktay, otobüs bölümünün genel girişimci sorumluluğunu üstlenecek. Oktay, doğrudan MAN CEO'su Alexander Vlaskamp'a rapor edecek, Otobüs Mühendisliği, Üretim, Satış ve Kalite birimlerinin yönetiminde organizasyonel sorumluluğa sahip olacak. Bu yeni otobüs organizasyonu yapılanmasında oluşturulan Otobüs CFO, Otobüs CHRO ve Otobüs CPO fonksiyonları da, Head of Bus'ın bağlı iş ortakları olarak hareket edecekler.

“Oktay, deneyimli ve yetkinliği kanıtlanmış bir yönetici”

MAN Truck & Bus SE CEO'su  Alexander Vlaskamp, atama ile ilgili olarak, "Barbaros Oktay, uluslararası alanda deneyimli ve yetkinliği kanıtlanmış bir yöneticidir. Başlıca görevi; kazançları artırmak ve otobüs is ünitesini yeniden sürdürülebilir bir şekilde kârlı hale getirmek için kapsamlı bir önlemler paketini tutarlı bir şekilde uygulamak olacaktır. Bunun başarılı olmasını sağlamak için, bu yeni rolü önemli ölçüde güçlendirdik” şeklinde konuştu.

Barbaros Oktay’ın pozisyonunu için "Head of Bus ve MAN'ın otobüs işletmesinin genel girişimci sorumluluğu" açıklamasında bulunan Alexander Vlaskamp, ​​"Tüm Yönetim Kurulu adına, Barbaros Oktay'a yeni görevine hoş geldiniz diyor ve üstlendiği bu önemli sorumlulukta başarılarının devamını diliyorum. Otobüs segmenti, kamyonlar, kamyonetler ve harici motorların yanı sıra yolcu ve yük taşımacılığına ilişkin hizmetlerle birlikte MAN Truck & Bus'ın ürün portföyünün gelecekte de önemli bir parçası olmaya devam edecektir" dedi.

Barbaros Oktay’ın MAN’daki 19 yıllık kariyeri

MAN Truck & Bus’ta ‘Head of Bus’ Barbaros Oktay Oldu

MAN Truck & Bus'taki kariyerine 2004 yılında MAN Türkiye A.Ş.'nin Ankara'daki üretim tesisinde başlayan Barbaros Oktay, Grup içinde otobüs segmentindeki çeşitli yöneticilik görevlerinde bulundu. Barbaros Oktay son olarak, Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak TRATON'da ‘Head of Bus Solutions’ ve MAN Truck & Bus SE'de ‘Head of Engineering Bus, Product and Project Management’ görevlerini sürdürüyordu.

Otobüs pazarında gecikmeli toparlanma

2019'da yaklaşık 7.400 adet olan otobüs segmentindeki satışlar, 2021'de yaklaşık 4.600 adede kadar düşmüştü. Son 2022’de olumsuz şartlar geçerliliğini korudu ve satışlar 2021 yılına göre yaklaşık 180 adet artarak yaklaşık 4.800 araca yükselse de, Corona krizinden ağır darbe alan otobüs pazarındaki toparlanma gecikmeli olarak devam ediyor. Rusya-Ukrayna krizine ek olarak, Avrupa'daki genel ekonomik durumun halen netleşmemesi, buna bağlı olarak artan malzeme ve enerji maliyetleri nedeniyle farklı zorluklar da pazarı etkiliyor.

Sürdürülebilir kârlı bir otobüs işi için kapsamlı önlemler

MAN Truck & Bus, otobüs segmentinde başarılı bir toparlanma için, hem maliyetleri hem de satışları iyileştirmeye yönelik önlemler de dahil olmak üzere kazançları iyileştirmeye yönelik kapsamlı önlemler belirledi. MAN’daki bu yeni organizasyonel yapılanma ile birlikte, otobüs segmentini yeniden başarıya ulaştırmak için önemli bir adım daha atıldı.

Pazardaki gergin duruma rağmen MAN’ın otobüs segmentinin geleceğine güvenle bakabileceğine inanan CEO Alexander Vlaskamp, şöyle konuştu:

"MAN, başta şehiriçi ve şehirlerarası otobüsler olmak üzere, pazardaki en modern ve yenilikçi otobüs portföylerinden birine sahip. Ödüllü araçlarımız, işletmeciler, sürücüler ve yolcular tarafından son derece iyi karşılanmakta. Üstün nitelikli ürünlerimiz, motivasyonu yüksek ekibimiz ve müşterilerimize yakınlığımız, otobüs segmentindeki olumlu gelişmeler için en iyi ön koşulları oluşturmaktadır."

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77