• BIST 9059.38
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

MAN Yeni Nesil Araçlarıyla Pazardaki İddiasını Arttırmayı Planlıyor

MAN Yeni Nesil Araçlarıyla Pazardaki İddiasını Arttırmayı Planlıyor
Çekici modellerinde Pazar payını yükselten MAN Türkiye, ödüllü yeni nesil modelleriyle 2021 yılındaki pazarda daha iddialı olmayı hedefliyor.

.MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş.’nin ‘Yılsonu Değerlendirme Basın Toplantısı’ düzenlendi. Pandemi koşulları nedeni ile bu yıl ilk kez online olarak düzenlenen basın toplantısında, MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. adına Kamyon Satış Direktörü Serkan Sara, Otobüs Satış Direktörü Can Cansu, İkinci El Satış Direktörü Aydın Yumrukçal, Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Şinasi Ekincioğlu ile Hafif Ticari Araç Ülke Satış Müdürü Cumhur Kutlubay katılarak, 2020 yılı değerlendirmelerini ve 2021 öngörülerini paylaştılar.

MAN kamyon ve çekicilerinin, sahip olduğu özellikler ve sunduğu avantajlarla 2020’de lojistikten inşaata, altyapıdan taşımacılığa birçok sektörün tercihi olmaya devam ettiğini kaydeden  Kamyon ve Otobüs Tic. A.Ş. Kamyon Satış Direktörü Serkan Sara, MAN araçlarının pandemiye rağmen yoğun bir rekabete sahne olan Türkiye kamyon pazarında başarı yakaladığını açıkladı.

Sara: “İthal kamyon pazarında 2019 yılını zirvede bitiriyoruz”

İthal kamyon pazarında 2019 yılını lider kapattıktan sonra 2020 yılını, yeni nesil kamyonların dünya lansmanıyla karşıladıklarını söyleyen Sara, şunları söyledi: “Kusursuz ve tamamen yenilenmiş yeni nesil MAN kamyon jenerasyonu, bu senede öncü teknoloji, üstün performans, düşük yakıt tüketimi, yardım sistemleri ve sürücü odaklı dijital ağ sistemleri ile standartları belirlemeye devam etti. Bu yeni gelişmelerin ışığında müşteri organizasyonlarını planladığımız sırada pandemi süreci başladı. Çin’de başlayarak, tüm dünyayı etkileyen COVID-19, başta insan sağlığı ve psikolojisi olmak üzere her şeyi baştan aşağıya etkiledi. Taleplerin düşüşü ile birlikte üretimdeki mecburi azalmalar, 2020 yılına iyi başlayan ağır ticari araç pazarında özellikle ikinci çeyrekte düşüşlerin yaşanmasına neden oldu. Karantina dönemi ile birlikte iş yapış şekillerinin değişmesi, alışılagelmiş süreçlerin dışına çıkılması, belirsizliği ve küresel ekonomide daralmaları beraberinde getirdi.

MAN Yeni Nesil Araçlarıyla Pazardaki İddiasını Arttırmayı Planlıyor

Koronavirüs ile birlikte dünya ekonomileri durma noktasına gelirken, lojistik sektörü de tam aksine durmaksızın artan bir yoğunlukla faaliyetlerine devam etti. Yıllardır yavaşlama eğiliminde olan lojistik sektöründeki yeni yatırımların yanı sıra bu süreçte atılan bu olumlu adımlar, kur etkisine rağmen talebi artırdı. Pandemi sürecinde üretim kısıtlamalarının da yaşandığı ilk yoğun dönem atlatıldıktan sonra tam zamanlı üretime başlayan MAN, lojistik sektöründe artan talebe hızlı bir şekilde cevap verdi. Mart ayı sonunda yüzde 7,6 olan çekici segmentindeki pazar payını Ağustos ayı sonunda yüzde 1,3 artırarak, yüzde 8,9’lara çıkardı. Yaşanılan tüm olumsuz gelişmelere rağmen ağır ticari araç pazarı da 2019 yılı sonu beklentilerine uygun olarak, kasım ayı sonunda yüzde 130’a yakın genişleme gösterdi.

2021 Yılında Kamyon Pazarı Büyümeye Devam Edecek

2021 Yılında Kamyon Pazarı Büyümeye Devam Edecek

Genişleme sürecinin önümüzde süreçte de devam edeceğine inandıklarını söyleyen Sara, 2021 yılına, virüse karşı geliştirilen farklı aşı alternatifleri gibi umut verici gelişmelerle başlandığını belirterek, “Bu olumlu gelişmelerin ışığında özellikle yılın 2. çeyreğinin sonunda ülkemizde de pandeminin etkisinin azalacağını düşünüyoruz. Tabi bu da, hem bekleyen önemli yatırım projelerinin yeniden hızlanmasına hem de müşteri alımlarının yeniden artmasına pozitif katkı yapacaktır. Beklentimiz, 2020’nin önemli International Truck of the Year 2021 – Yılın Kamyonu - Andreas_Tostmannbölümünde durma noktasına gelen inşaat projelerinin 2021’de yeniden hızlanması ve yeni alımlarla 12 ton üzeri kamyon pazarının 2021’de, yüzde 15-20 daha büyüyeceği yönündedir” dedi.

MAN TGX’,n, “International Truck of the Year 2021 – Yılın Kamyonu” ödülüne layık görüldüğünü de sözlerine ekleyen Sara, MAN TGX’i, yılın son çeyreğinde müşterileriyle buluşturduklarını ve Türkiye’nin en önemli lojistik firmalarından Eyüp Lojistik, Erhanlar Lojistik ve Egelim Lojistik’e yeni araçların teslimatını yaptıkların ve olumlu tepki aldıklarını açıkladı.

Hafif Ticaride Yük Taşıma Modelleri Pazarı Dengeledi

MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Hafif Ticari Araç Ülke Satış Müdürü Cumhur Kutlubay ise toplantıda yaptığı açıklamada TGE araçlarının yolcu taşımacılığına uygun modellerinde pandemiden dolayı büyük bir durgunluk yaşandığını açıkladı. Yük taşımacılığa yönelik panelvan ve şasi modellerinde artan satış ile bu açığı kapattıklarını vurgulayan Kutlubay, 2020 hedeflerine bu şekilde ulaştıklarını kaydetti.

Seyahat Otobüsü Pazarı Yüzde 50 büyüdü

Seyahat Otobüsü Pazarı Yüzde 50 büyüdü

Küresel salgına rağmen Türkiye seyahat otobüsü pazarının 2019 yılındaki toplam satış adedine bu yılın ilk 7 ayında ulaştığını kaydeden  MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Otobüs Satış Direktörü Can Cansu, Kısıtlamalar kapsamında uzun bir süre sağlımızı korumak için şehirlerarası yolculuk yapmadık, yapamadık. Tüm bu gelişmelere rağmen Türkiye Seyahat Otobüsü pazarı 2019 yılındaki toplam satış adedini, 2020 Temmuz ayı sonunda yakaladı. Şu an için 2019 yılına göre, yüzde 50 daha büyük bir pazara doğru gidiyoruz. Bu yılda da seyahat otobüsü sektöründe birçok önemli filoya siparişlerini teslim ederek, 2020‘yi 99 adet seyahat otobüsü satışıyla tamamladık. Bu yıl pandemiye rağmen büyüyen seyahat otobüsü pazarında MAN olarak pazar payımızı artırarak, yüzde 21‘lik orana ulaştık” dedi.

İkinci Elde Çekiciye Büyük İlgi

MAN TopUsed Türkiye’nin, 2020 yılında kamyon/çekici grubu satışlarında bir önceki yıla göre yüzde 60’lık bir artış sağladığını belirten MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. İkinci El Satış Direktörü Aydın Yumrukçal, 2020 yılındaki satışların yüzde 75’ini çekici segmentinin oluşturduğunu açıkladı. İnşaat grubu ve damperli araçlara olan ilginin ise, yılın genelinde düşük seyrettiğini belirten Yumrukçal, inşaat grubu satışlarını oluşturan yüzde 25’in önemli bir kısmını MAN’ın global bağlantıları sayesinde ihraç edilen araçlar oluşturduğunu vurguladı.

MAN Türkiye’ye Dünya Çapında Ödül

MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Şinasi Ekincioğlu, MAN Kamyon ve Otobüs Türkiye’nin 22 ülkenin Satış Sonrası Hizmetleri arasında çeşitli kriterlere bağlı olarak ölçülen  ‘Önce Müşteri’ programındaki başarısıyla birincilik ödülünü aldığını kaydetti. Yine MAN bünyesinde yetkili servislerin garanti kararlarının değerlendirildiği denetlemelerde Türkiye Yetkili servislerimizin aldığı notlar ile dünya birinciliğini elde ettiklerini de açıklayan Ekincioğlu, “MAN servisleri olarak, yoğun COVID-19 önlemleri altında, yurt çapında kesintisiz hizmet vermeyi sürdürdük. Müşterilerimizin çalışmalarının aksamaması için; yedek parçadan bakım ve onarıma kadar tüm gereksinimlerini sistemli ve özverili bir ekip çalışmasıyla karşıladık” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77