• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Mars Logistics Yeşil Lojistik’e Odaklandı

Mars Logistics Yeşil Lojistik’e Odaklandı
Lojistik sektörü, günümüzde doğa dostu ve çevreci lojistik kavramı ile yeni bir boyut kazandı. “Yeşil lojistik” kavramı günümüzde giderek daha fazla önem kazanmaya başladı.

Artık tüketiciler satın aldıkları ürünlerin ya da hizmetlerin çevreye dost olmasını talep ediyor. Sadece lojistik sektörü değil, bütün sektörlerde çevreye dost ürün ya da hizmet tercih ediliyor.

‘Yeşil lojistik’ ve ‘Sürdürülebilirlik’ kavramlarına büyük önem veren Mars Logistics, 2012 yılından bu yana sürdürdüğümüz çevre dostu Intermodal taşımacılık hizmetimizle sektörün örnek isimlerinden  olmaya devam ediyor. Şirketin İcra Kurulu Üyesi ve Demiryolu Genel Müdür Yardımcısı Erdin Erengül, Mars Logistics’in yeşil lojistik stratejilerini dergimize anlattı.

Sürdürülebilirlik anlayışını şirketin tüm süreçlerine entegre ettiklerini belirten Erengül, “Çevresel etkilerimizi; atık yönetimi, enerji verimliliği ve CO2 emisyonlarının azaltılması alanlarında yönetiyoruz. Hadımköy Lojistik Merkezi Çatı Üstü Güneş Enerji Santrali projemiz ile tesisimizin enerji ihtiyacını, yağmur suyu hasadı projemiz ile tesisimizin peyzaj ve yangın suyu ihtiyacını karşılıyoruz. 2 bin 700 adet özmal araçtan oluşan filomuzdaki bütün araçlar Euro 6 seviyesinde. Evraksız ofis portalımız ile tüm finansal süreçlerimizi dijitalde yürütüyoruz. Depolarımızda enerji tasarrufu sağlayacak ekipmanlar ve yöntemler tercih ediyoruz, tahta paletler yerine geri kazanılmış kağıttan üretilmiş kağıt paletler kullanıyoruz” dedi.

“Çevre dostu, karbon emisyonu karayolu taşımacılığına kıyasla daha az olan ve tek seferde taşınan yükün daha fazla olduğu demiryolu taşımacılığı ve intermodal taşımacılık, öne Mars Logistics İcra Kurulu Üyesi ve Demiryolu Genel Müdür Yardımcısı Erdin Erengülçıkardığımız ve yatırım yaptığımız taşımacılık türleri” diyen Erengül,  Şu anda Halkalı – Kolin, Halkalı – Duisburg ve Trieste-Bettembourg arasında intermodal taşımacılık yaptıklarını kaydetti.

Gerçekleştirdikleri yatırım ile 90 adet özmal vagonu Mars Logistics bünyesine kattıklarını söyleyen Erdin Erengül konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu yatırımımız ile Türkiye’de üretilmiş ve tescillenmiş sahibine ait vagonlar ile Avrupa’ya ihracat yapan ilk firma olduk.  Önümüzdeki 5 yıl için intermodal ve demiryolu taşımacılığı için yatırımlarımızı ve stratejilerimizi planladık. Yeni yatırımlarımız ve yeni hatlarımız ile intermodal ve demiryolu taşımacılığının iş hacmimizdeki payını arttıracağız. Ek olarak; halihazırda çalışmalar yaptığımız yeşil lojistik konusuna daha fazla odaklanacağız.”

Erengül, “Mars Logistics olarak iş süreçlerinin çevresel etkilerini sürekli değerlendiriyor ve yönetiyoruz. Çevre yönetimi, iş süreçlerimizin ayrılmaz bir parçası ve tüm paydaşlarımız ile birlikte doğanın korunmasını hedefliyoruz. Bugüne kadar tüm iş süreçlerimizde sürdürülebilirlik politikaları vazgeçilmez bir parçamız oldu. Bu alanda attığımız ve atacağımız her adımla doğaya ve topluma katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Mevcut uygulamalarımız ve yeni hedeflerimizle daha güzel bir gelecek için çalışıyoruz” diye konuştu.

Lojistik sektörü tüm sektörlerle iç içe olduğundan, sürdürülebilirlik tüm iş dünyasını etkilediği gibi sektörü de etkilediğini vurgulayan Erengül sözlerine şöyle devam etti: “Kurumsal Sürdürülebilirliği Geliştirmek stratejimiz doğrultusunda; depolama ve taşıma sistemleri, intermodal taşımacılık, iş ekipmanları gibi ana faaliyet alanımızı ilgilendiren unsurlar ve paydaşlarımızın ihtiyaç ve beklentilerini düşündüğümüzde, tüm bu bileşenleri kapsayan sürdürülebilir projelerin geliştirilmesi için çalışmalar yürütüyoruz.

Yeni yatırımlarımız ve hatlarımız ile intermodal taşımacılık ve demiryolu taşımacılığının iş hacmimizdeki payını arttırıyor, kurduğumuz Güneş Enerji Santrali ve yağmur suyu toplama projeleri ile de karbon nötr yolunda ilerliyoruz. Bu gibi sürdürülebilir yatırımlarımız bizi daha değerli bir marka haline getiriyor ve tüm paydaşlarımızla iş birliklerini geliştirme amacıyla ortak paydada buluşuyoruz.”

İlgili Haberler
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77