• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 21 °C

Meiller, Doğuş Otomotiv İşbirliği İle Türkiye Pazarına Giriyor

Meiller, Doğuş Otomotiv İşbirliği  İle Türkiye Pazarına Giriyor
DOĞUŞ Otomotiv ile Avrupa’nın inşaat, atık yönetimi ve ticari araç üstyapı sektörlerinde uzman kuruluşu F.X. Meiller GmbH & Co KG arasında bir niyet mektubu imzalandı.

DOĞUŞ Otomotiv ile Avrupa’nın inşaat, atık yönetimi ve ticari araç üstyapı sektörlerinde uzman kuruluşu F.X. Meiller GmbH & Co KG arasında bir niyet mektubu imzalandı. Mektuba Doğuş Otomotiv adına Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, F.X. Meiller GmbH & Co KG adına ise Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Frank Hiller imza attı.

Doğuş Otomotiv CEO’su Aclan Acar, yapılan işbirliği ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Avrupa’nın en önemli ticari araç ekipmanı üreticilerinden Meiller ile yapmış olduğumuz işbirliğinden dolayı çok mutluyuz. Türkiye’de taşımacılığın Avrupa standartlarında sürdürülmesine destek veriyor olmaktan Doğuş Otomotiv olarak gurur duyuyoruz. Scania ve Krone markalarından sonra Meiller markasının satış ve satış sonrası hizmetlerini vermeye başlayacak olmamız ile Türkiye lojistik sektörüne katkıda bulunmaya ve yeni değerler kazandırmaya devam ediyoruz. Bu yeni işbirliğinin her iki şirket için de hayırlı olmasını diliyorum."

Scania ve Krone markaları ile Türkiye ağır vasıta pazarında faaliyet gösteren Doğuş Otomotiv; F.X. Meiller GmbH & Co KG ile gerçekleştireceği bu stratejik işbirliği sayesinde temsil ettiği üç markanın birlikte yaratacağı sinerjiyle ağır vasıta pazarındaki yerini daha da güçlendirmeyi hedefliyor.

Doğuş Otomotiv’le imzalanan niyet mektubu sonrası F.X.Meiller GmbH Co KG Genel Müdürü Johann R. Wimmer ile İş Geliştirme Müdürü Achim Demattio da bazı açıklamalarda bulundular.

"Yaklaşık iki yıllık bir arayış sonucu Türkiye’de Doğuş Otomotiv’le işbirliği kurduk." diyen F.X.Meiller GmbH Co KG Genel Müdürü Johann R. Wimmer; Almanya’da yüzde 70, dünyada yüzde 30 paya sahip olduklarını, Türkiye’nin Batı Avrupa ülkeleriyle ticaretinin güçlü oluşu ve altyapı çalışmalarına yaptığı yatırım üzerine iyi bir pazar olduğunu görerek geldiklerini kaydetti.

Johann R. Wimmer, son beş yıldır ihracatı artırma kararını aldıklarını belirterek şöyle devam etti: "Avrupa’da 24 satış noktasında 7 bölgede 37 bayimiz var. Fransa, İspanya, Rusya, Türkiye gibi ülkelerde lider olmayı hedefledik. Türkiye’deki arayışımız sonucu Scania ve Krone’nin distribütörü Doğuş Otomotiv’le çalışmaya karar verdik ve doğru partneri bulduğumuza inanıyoruz. 156 yıllık firma Meiller, damperler, konteyner yönetim ekipmanları, hidrolikler ve asansör kapıları üretiyor. 750’si Almanya’da 710’u Çek Cumhuriyeti’nde, 80’i çeşitli ülkeler olmak üzere bin 540 çalışanı bulunuyor. Almanya’da 4, Fransa’da 1, Avusturya’da 2 ve Çek Cumhuriyeti’nde 1 fabrika var. Yılda 13 bin adet üretim yapan Meiller’in hedefi 2006’da yüzde 20 büyümek."

Doğuş Otomotiv’le kurdukları işbirliği sonucu ileriki aşamada Türkiye’de üretim yaparak çevrede bulunan İran ve Irak gibi ülkelere ihracat yapılabileceğini belirten İş Geliştirme Müdürü Achim Demattio ise, 20 yıldan bu yana başarılı ihracat yaptıklarını, ancak 1995’den sonra ihracatın azalması üzerine, yönetim değişikliğine giderek üretimden endüstriyel kuruluş yapısına dönüştüklerini söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77