• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 28 °C
  • Ankara 27 °C

Mengerler Avrupa'nın En Büyük Kaporta Ve Boya Merkezi Kurdu

Mengerler Avrupa'nın En Büyük Kaporta Ve Boya Merkezi Kurdu
Mengerler Ticaret Türk A.Ş., Türkiye ve Avrupa’nın en büyük kaporta-boya merkezini açmaya hazırlanıyor.

Mengerler 8 Bin 500 m2’lik Kaporta Ve Boya Merkezi Kurdu

1949 yılından bu yana Mercedes-Benz ürünleri için, önce genel mümessillik yapan ve halen yetkili satıcılık ve servis olarak hizmetlerini sürdüren Mengerler Ticaret Türk A.Ş., Türkiye ve Avrupa’nın en büyük kaporta-boya merkezini açmaya hazırlanıyor.

Mercedes-Benz Türk A.Ş.’nin 1960’lı yıllarda Otomarsan otobüsleri ürettiği Davutpaşa Otobüs Üretim Tesisleri’ni Hoşdere üretim tesislerine taşımasından sonra 35 bin metrekarelik bu alan Mengerler Ticaret Türk A.Ş tarafından satın alındı ve 8 bin 500 metrekarelik kısmı Kaporta & Boya Merkezi haline getirildi.

Tesisle ilgili çalışmaları büyük bir hızla sürdüren Mengerler, hazırlıkların devam ettiği tesiste 30 Nisan 2008 tarihinde bir toplantı düzenleyerek Kaporta & Boya Merkezi’ni sigorta şirketlerinin trafik ile ilgili hasar bölümü yönetici ve eksperleri ile basın mensuplarına tanıttı.


Toplantıda Mengerler Genel Müdürü Hayrettin Karaboğa, Kaporta ve Boya Merkezi Müdürü Nihat Bingül, Atölyeler Teknik Müdürü Siegfired Vogt’un yanı sıra Audatex Doğu Avrupa Müdürü Dr. Richard Nathshlager birer konuşma yaptılar.

Açılış konuşmasını yapan Mengerler Genel Müdürü Hayrettin Karaboğa, tesislerinde hizmet vermeyi hedefledikleri müşterilerinin sigorta şirketleri olacağını söyledi. Araç sahiplerinin sigorta şirketleri ile kendilerinin ortak müşterileri olduğunu kaydeden Karaboğa, satışla başlayan süreçte hasar gibi durumlarda müşterilere ortak hizmet verdiklerini söyledi. Karaboğa, şöyle devam etti: “Mengerler olarak 1949 yılında başladığımız satış ve satış sonrası faaliyetlerimizle hep Mercedes-Benz müşterilerine hizmet verdik. Kuruluşumuzdan bu yana da sigorta şirketleriyle birlikte çalışıyoruz. Sigorta şirketleriyle çalıştığımız açık hesap uygulamasını başka hiçbir müşterimize uygulamıyoruz. Bu karşılıklı güvenin eseridir.”

Sigorta şirketi ne için ödediğini bilecek

Bu işte sadece iki tarafın yani sigorta ve Mengerler’in değil, kazalı araç sahibinin de kazançlı çıkacağı bir iş ortaklığı anlayışı içinde hareket etme isteğini dile getiren Karaboğa, “Aracın sahibi, aracının en iyi şekilde yapıldığından emin olacak. Sigorta şirketi de ne ödediğini değil, ne için ödediğini bilecek. Bizler de hem müşterilerine iyi hizmet etmenin hem de yatırımlarının karşılığını almanın mutluğunu uzun yıllar yaşamak arzusundayız” dedi. Mengerler’in hizmet verdiği Mercedes, Dodge, Chrysler markalı tüm araçlara kapılarını açtıklarını ifade eden Hayrettin Karaboğa; bu markalara yakın olan diğer araçlara da hizmet vermeyi düşündüklerini söyledi.

Boya Merkezi Müdürü Nihat Bingül de tesisi yapma amaçlarının Mengerler’in hizmet verdiği tüm markaları aynı çatı altında toplayabilmek olarak açıkladı. Mercedes Benz’in tüm dünyada uyguladığı kalite ve standartların bu tesiste karşılandığını söyleyen Bingül, işçilik kalitesi yükselterek en yüksek müşteri memnuyetini sağlamayı hedeflediklerini vurguladı.

“Bilindiği gibi kazalı araçlardaki en önemli sorun randevu ve teslimat problemleri. Tesisteki fiziki şartların söz konusu problemleri en aza indirebileceğine inanıyoruz.” diyen Bingül, servise gelen her türlü aracın A’dan Z’ye tüm ihtiyaçlarını karşılayabildiklerinin altını çizdi. Serviste mekanikten, şasi doğrultmaya, boyadan cam servisine, aks ölçümünden lastiğe, klimadan elektriğe kadar her türlü hizmeti verdiklerini söyleyen Bingül, çok büyük bir kapasitelerinin olduğunu ve bu kapasiteden farklı marka araçların da faydalanabileceğini söyledi.

Avrupa’nın en büyük boyama servisi

Tesisteki boyama alanının 8 bin 230 metrekare olduğunu söyleyen Nihat Bingül, Türkiye ve Avrupa’nın en büyük kaporta ünitesine sahip olduklarını vurguladı.

Kullanılan ekipmanlarda teknolojinin son ürünlerini kullandıklarını belirten Bingül, kullandıkları boya makinesinin doğrudan üretici fabrikayla bağlantı kurulmasını sağladığını ve üreticilerin müdahalelerine olanak sağladığını kaydetti.

Hasar yapan araçlarının servisteki sürelerini en aza indirmeyi amaçladıklarını dile getiren Atölyeler Teknik Müdürü Siegfired Vogt, bunun için dünyada yeni kullanılmaya başlanan yeni hasar tespit programını devreye sokacaklarını belirtti.

Program ile ilgili bilgi veren Audatex Doğu Avrupa Müdürü Dr. Richard Nathshlager ise ABD merkezli şirketin şu anda programı 50 ülkede sunulduğunu ve Almanya’da faaliyetlerinin yoğun olduğunu söyledi. Şirketin 500 milyon dolar ciroya ulaştığını belirten Nathshlager, 55 bin müşteriye hizmet verdiğini vurguladı. “Yılda ürün geliştirme için 90 milyon dolar bütçe ayırıyoruz. Audatex global olarak hasar tespiti konusunda kullanılan tek yazılım. Diğer yazılımlar bölgesel hizmet veriyorlar.” diyen Nathshlager, dünyada yüzde 51, Avrupa’da ise yüzde 80 paya sahip olduğunu söyledi.

Tesiste 60 Adet Araç Aynı Anda Hizmet Alabiliyor

KAPORTA & Boya Merkezi, Mengerler Ticaret Türk A.Ş’nin Satış ve Satış Sonrası hizmetleri verdiği Mercedes-Benz, Smart, Chrysler, Jeep ve Dodge marka ürünler için hizmet verecek olmakla birlikte diğer önde gelen markalara da hizmet vermesi planlanıyor.

6 bin metrekare kapalı ve 2 bin 500 metrekare açık alana sahip olan tesiste mekanikten, şasi doğrultmaya, boyadan cam servisine, aks ölçümünden lastiğe, klimadan elektriğe kadar her türlü hizmet veriliyor.

Tesisteki ağır vasıta alanı 3 bin metrekare. Bunun bin 255 metrekaresi kaporta, bin 745 metrekaresi ise boya alanı olarak kullanılıyor. Müşteri ve araç kabul alanı ise 640 metrekare. Aks ölçüm ve lastik değişim alanı 570 metrekare, araç yıkama alanı 600 metrekare.

Toplam 60 iş yerine sahip tesis, uydu ile doğrudan Almanya’daki üretim fabrikasına bağlanıyor.

Son teknoloji ürünlerin kullanıldığı serviste çevreye duyarlı su bazlı boya ve kurutma kabinleri, kamyon ve otobüslerin hasarlı şasilerini doğrultmak için zemine gömülü doğrultma aparatları, otomobil ve ağır vasıta ön düzen ayar makineleri bulunuyor

Serviste ağır vasıta kaporta alınan 14 adet, boya ön hazırlığa ise 4 araç birden alınabiliyor. Binek ve ticari olarak toplamda 60 adet araç aynı anda hizmet alabiliyor.

Serviste oto kuaför hizmeti (3M, Car Care, Sonax, Ziebart vb) de veriliyor. Tesiste kullanılan arıtma sistemi ile atölye ve yıkamada kullanılan su, arıtılarak tekrar kullanılıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77