• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Mercedes-Benz Kamyon Ailesinin En Yeni Üyesi Arocs Görücüye Çıktı

Mercedes-Benz Kamyon Ailesinin En Yeni Üyesi Arocs Görücüye Çıktı
Mercedes-Benz, Euro 6 motorlu yeni inşaat serisi aracı Arocs’u 28 Ocak’ta Münih, Almanya’da Bavaria Film Stüdyoları’nda düzenlenen dünya lansmanı ile tanıttı...

Böylece 175 kW (238 hp)’tan 460 kW (625 hp)’a uzanan 16 güçlü motor çeşidi, inşaat araçlarında ilk defa standart olarak gelen Mercedes-Benz Powershift 3, hassas yük taşıma operasyonları için ‘Loader’ ve ağır yükleme işlemleri için ‘Grounder’ modelleri bulunan Arocs, Mercedes-Benz kamyon ailesinin en yeni üyeleri arısına girdi.  

Mercedes-Benz geliştirme mühendisleri, kamyon ürün gamındaki araçları yenilemeye ve iyileştirmeye devam ederken aynı zamanda ürün yelpazesine yenilerini de ekliyor. Uzun mesafe taşımacılığında uzman yeni Actros ve kısa mesafe ağır yük taşıma ve dağıtımı için tasarlanan yeni Antos’tan sonra inşaat işleri için özel olarak tasarlanan yeni Arocs, Mercedes-Benz kamyon ailesine katılıyor.

Mercedes-Benz Arocs ile kamyon gibi son derece farklılaşmış sektöre, müşteri ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanmış geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. Yeni damperli kamyonlar, tam çekişli damperli kamyonlar, beton mikserler, çekiciler, körüklü kamyonlar; iki, üç ve dört akslı araçlar, motor gücü 175 kW (238 bg)’tan 460 kW (625 bg)’a uzanan16 farklı alternatif olarak sunuluyor. Tüm araçların motorları ise Euro 6 motorlarının emisyon şartlarına uygun olarak tasarlandı ve Euro 6 olarak satışa hazır bulunuyor.

Dört farklı motor büyüklüğü

BlueTec 6 motorlar ise altı silindirli, güçlü ve yüksek çekiş gücü sağlayacak ara soğutuculu olarak tasarlandı. Silindir hacmi büyüklükleri ise 7.7, 10.7, 12.8 ve bu sınıfta ilk defa 15.6lt olmak üzere dört farklı motor büyüklüğünde,1000’den 3000 Nm’ye kadar uzanıyor.

Yeni Arocs ayrıca sürüş sistemi ile de dikkat çekiyor. Araçların motor gücünü arttıracak Mercedes PowerShift 3 otomatik şanzıman standart olarak sunulurken, sürüş programları ise araçların çeşitli kapsamlardaki uygulamaları için özel olarak geliştirildi.

Arocs’ un sürüş konfigürasyonları iki akslı 4x2 arkadan çekişli versiyondan başlayarak 8x8/4’e kadar uzanıyor; dört akslı araç ise tam çekişli ve iki ön akslı olarak sunuluyor.

Arocs, 14 farklı versiyonu bulunan 7 farklı şoför kabini sunuyor. 2.3 m yüksekliğe sahip büyük, orta ve küçük boy kompakt kabinlere ilave olarak yeni Arocs ayrıca 2.5 m’lik geniş ve düz zeminli şoför kabinlerinin kullanımına da uygun olarak tasarlandı.

Daha fazla yük taşımak için ‘Loader’ zor yollar için ‘Loader’ 

Yeni Arocs dış tasarımıyla geleneksel kamyon anlayışının dışına çıkıyor. İnşaat kamyonları arasındaözel olarak tasarlanmış bu yeni kamyon ailesi ızgara tasarımı ile fark yaratıyor. Arocs dış tasarımıyla dayanıklı ve güçlü bir görünüm sunarken engelleri aşmaya ve tüm gücüyle işine devam etmeye hazır olduğunun mesajını veriyor.

Yeni olarak, Arocs ürün grubu içinde araçlar yük taşıma kapasitesi arttırılmış ‘Loader’ ve zor yol koşulları için tasarlanmış ‘Grounder’ olarak iki sınıfa ayrılıyor. Arocs Loader’larda taşıma kapasitesi optimize edilerek, 4x2 çekiciler inşaat sektöründeki en hafif araçlar olarak sunuluyor. Maksimum 9250 kg üzerinden hesaplanan ‘hafif’ boş ağırlığa sahip oldukları halde, 8m³’lük hazır beton mikseri taşıma kapasitesi sunmaları da araçların sağladığı diğer bir üstünlük oluyor.

Arocs Grounder ise zor şartlarda çalışmaya uygun olarak tasarlanmış. Bu araçlar, sağlamlığı, üstün yük taşıma gücü, geliştirilmiş altyapısı ve çok sayıda olağanüstü teknik detayı sayesinde inşaat sahalarındaki en zorlu işlerin üstesinden rahatça gelebilme özelliğine sahip.

Mercedes-Benz Kamyon Ailesinin En Yeni Üyesi Arocs Görücüye Çıktı

Haberin detaylarını KargoHaber Dergisi’nin 169’uncu sayısında bulabilirsiniz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77