• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Mercedes-Benz Kullanıcıları Shell Rimula’yı Araçlarda Test Etti

Mercedes-Benz Kullanıcıları Shell Rimula’yı Araçlarda Test Etti
Mercedes-Benz marka kamyonlarda Shell Ar-Ge teknolojisiyle geliştirilen Shell Rimula R6 LME dizel motor yağları test edildi.

Mercedes-Benz marka kamyonlarda Shell Ar-Ge teknolojisiyle geliştirilen Shell Rimula R6 LME dizel motor yağları test edildi.  ‘Shell Rimula ile Yakıt Tasarrufu ve Güvenli Sürüş Günleri’ etkinliklerine katılan 200’e yakın Mercedes-Benz kullanıcısı, Shell Rimula R6 LME’nin yakıt ekonomisine sağladığı katkılar hakkında bilgi sahibi oldu.


Mercedes-Benz yetkili bayii Koluman Otomotiv/Sancaktepe ve Mengerler Otomotiv/Trakya’da gerçekleştirilen ‘Shell Rimula ile Yakıt Tasarrufu ve Güvenli Sürüş Günleri’ kapsamında, 200’e yakın Mercedes-Benz marka araç kullanıcısı, Shell Rimula R6 LME motor yağını test etme fırsatına sahip oldular.

Yüzde 2’ye kadar yakıt tasarrufu sağlayan Shell Rimula R6 LME, yakıt ekonomisine yönelik üretilmiş şanzıman ve diferansiyel yağlarıyla birlikte kullanıldığında daha fazla tasarruf imkanı sunuyor. İçerdiği özel low-SAPS formülü, Euro 4 ve Euro 5 kamyonlarda katalitik konvertör ve egzoz filtrelerinin ömrünü uzatıyor, yüksek maliyetli bakımlarını kontrol altında tutuyor. Nakliye sektörünün de önemli bir ihtiyacına cevap vererek yağ değişim sürelerini uzatıyor. Aşınmaya karşı direnci arttıran tescilli sistemle birlikte sentetik baz yağ teknolojisi, motorun hareketli parçalarını birbirinden uzak tutan yağ filmini güçlendiriyor, motorun ve motor aksamının dayanıklılığını güçlendirip ömrünü uzatıyor. Bu sayede motorun bakım masraflarını azaltıyor ve çalışma süresini artırıyor.

Mercedes-Benz ‘Actros Euro 5’ ve ‘Actros Euro 6’ için gerçekleştirdiği yol testlerinde, özel tedarikçisi Shell’in yakıt ve yağ ürünlerini kullanarak, 2008 yılında kırdığı dünya rekorundan daha iyi tasarruf sonuçları elde etti. Shell FuelSave Diesel ve Shell Rimula R6 LME kullanılarak yapılan 10 bin kilometrelik ‘2011 Rekor Sürüşü’ yol testlerinde, Actros Euro V ile yüzde 7,6, Actros Euro VI ile yüzde 4,5 oranında daha fazla yakıt tasarrufu elde edildi.




  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77