• BIST 9564.85
  • Altın 2489.343
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.8758
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Mercedes-Benz Türk 10 Ton Segmentine Atego 1018 İle Girdi

Mercedes-Benz Türk 10 Ton Segmentine Atego 1018 İle Girdi
Mercedes-Benz Türk, logitrans Transport Lojistik Fuarı’nda Actros 1841 LSNRL, 1844 LS, 1851 LS, 1840 LS, Atego 2124 ve özel olarak müşteri talebi ile üretilen Sprinter Panelvan araçlarını sergiledi.

Atego 1018’i de Türkiye’de ilk kez logitrans’da görücüye çıkaran Mercedes-Benz Türk, Used1 ve TruckStore markalarını da tanıttı. TruckStore treyleri, fuarın dışında sergilenerek fuar ziyaretçilerini karşılarken, Mercedes-Benz Türk standında da bu markalar hakkında bilgiler verildi.      


Fuar kapsamında Mercedes-Benz Türk AŞ. Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır ve Hafif Ticari Araçlar Pazarlama ve Satış Müdürü Tufan Akdeniz basın mensupları ile biraraya geldi.                          


Toplantıda öncelikle söz alan Mercedes-Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır, lojistik ile ilgili bir fuarda ilk kez yer aldıklarını hatırlatarak, sektörün içeriğine bakıldığında hafif ticari araçlardan, uzun yol çekicilere kadar çok geniş bir alanı kapsayan bir sektörden söz etti. “Bu fuara katılırken şunu düşündük: Bu fuarda lojistik hizmeti veren firmalar, lojistik hizmeti alacak olan kullanıcılarla buluşuyor aslında. Dolayısıyla bu fuarda bizim klasik müşterilerimiz katılımcı olarak bulunuyor. Bu nedenle lojistik firmaları ile irtibat kurmak istiyoruz, onların çalışmalarına destek olmak istiyoruz. Türkiye’nin en büyük kamyon üreticisiyiz, Türkiye’nin en büyük kamyon ihracatçısıyız, Türkiye’de kamyon satışlarında da lider firmayız. Dolayısıyla böyle bir ortamda lojistikçiler ile bir arada bulunmak, onlarla ilişki kurmak, onların ihtiyaçlarını daha iyi anlamak ve ürünlerimizi tanıtmak için buradayız” diyen Özbayır, yeni ürünlerin de tanıtılacağını açıkladı.

Bugüne kadar olmadıkları 10 tonluk segmente Atego 1018 ile adım attıklarını belirten Özbayır, “Şehiriçi dağıtıma yönelik 10 tonluk Atego 1018’i fuarda ilk kez tanıtıyoruz. Atego 1018’i ilk seviyede 50 adet ithal ederek bayilere dağıttık. İlk tepkiler çok olumlu. Atego 1018 ile 10 tonluk segmentte de yerimizi aldık. Bu tür ürünlerin yer aldığı segmentte 700-800 civarında bir pazar seviyesi oluyor. Hafif tonajlarda son yıllara baktığımızda bir pazar daralması var. Nispi olarak toplam pazarın içine baktığımızda hafif kamyonun payı gittikçe azalıyor. Fiyat fayda oranı yüksek tonajlarda daha iyi netice veriyor. Önümüzdeki yıllarda da bu segmentin 700-1000 arasında devam edeceğini düşünüyoruz. Atego 1018’in pazarı büyüteceğine ve yeni bir trend yaratacağına inanıyoruz. 2013 yılında bu ürünün yer aldığı pazarın yarısını hedefliyoruz. Nakliye portföyümüze baktığımızda emsalsiz olduğumuzu görmek mümkün” açıklamasını yaptı.

Sülün: “Türkiye’nin yükünü biz taşıyoruz”



Konuşmasında, son 2-3 yıldır yüzde 8-10 civarında bir büyüme gösteren lojistik sektörünün Türkiye’nin büyümesinden daha fazla gelişim gösterdiğini belirten Mercedes-Benz Türk AŞ. Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, imalat arttığı anda lojistiğin devreye girdiğini vurguladı. Gelecekten ümitli olduklarını kaydeden Sülün, “‘Kamyon, hafif ticari araç bizim işimiz, Türkiye’nin yükünü biz taşıyoruz’ diyoruz. Sektörün taşımacısı olarak da bu büyük işin gövde kısmını kamyon ürün gurubumuzla gerçekleştiriyoruz. Ondan sonra dağıtım denilen daha küçük ölçeğe indiğimiz zaman ise Mercedes-Benz Sprinter kısa koşucu gurubu araçlar başlıyor. Daha da küçük ölçeğe indiğimiz zaman Citan geliyor” diye konuştu. Sülün, pazar ile ilgili de değerlendirme yaptı.



İlk 10 ayda kamyon pazarı yüzde 18, hafif ticari araç pazarının yüzde 9 daraldığını açıklayan Sülün, “Bizim rekabet ettiğimiz pazar yüzde 15 düştü. Ancak buna rağmen biz hem kamyon hem de hafif ticaride geçen yılın üzerindeyiz. Bundan sonra pazar belirli derinlikte daha stabilize olacak gibi gözüküyor, bundan şikayet etmiyoruz. Çok büyük zıplama, çok dibe vurma daha fazla can acıtıyor. Türkiye kriz yönetimine alıştı artık. Hem yukarı çıkarken hem düşerken tecrübelendiğimiz için gayet başarılıyız. Alışık olmadığımız stabilize bir pazar operasyonu; buna da alışacağız. Bu stabil pazarda operasyon yapmak ayrı bir tecrübe; bütün sektör olarak onu da öğreneceğiz” dedi.



İkinci el işine girdikleri 2009 yılından beri iş hacimlerinin ve cirolarının katlanarak arttığının bilgisini veren Süer Sülün yeni hedefi de açıkladı: “Truckstore, Busstore, USED1 gayet iyi gidiyor. 100 milyon Avro ciro hedefini aştık. Yeni hedef 300 milyon Avro. Bir iki yıl içinde buna ulaşacağımızı düşünüyoruz” şeklinde konuştu. 



Citan ile hedeflerinin daha da büyüdüğünün altını çizen Mercedes-Benz Türk Hafif Ticari Araçlar Pazarlama ve Satış Müdürü Tufan Akdeniz de kargocularla bu işe başladıklarını ve bazı kargo firmaları ile yoğun görüşmelerin sürdüğünü açıkladı. Kargo sektöründe Citan türü araçların kullanımının yoğun olduğuna dikkati çeken Akdeniz, “Citan ile çok ses getireceğiz. Bugüne kadar pazarın 70-80 bin adetli seviyelerinde rekabet ediyorduk, şimdi 150 binlik pazarda rekabete girdik” dedi.



Yurtiçi Kargo ile Sprinter için bir işbirliği yaptıklarını söyleyen Akdeniz, mobil şube konsepti yarattıklarını kaydetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77