• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Mercedes-Benz Türk 40’ıncı Yılın Gururunu Yaşıyor

Mercedes-Benz Türk 40’ıncı Yılın Gururunu Yaşıyor
Mercedes-Benz Türk, Türkiye’deki varlığının 40’ıncı yılını kutladı. 40 yılı geride bırakan Mercedes-Benz Türk, 6 Eylül 2007 Perşembe günü, konuyla ilgili bir basın toplantısını gerçekleştirdi.

Mercedes-Benz Türk, Türkiye’deki varlığının 40’ıncı yılını kutladı. 40 yılı geride bırakan Mercedes-Benz Türk, 6 Eylül 2007 Perşembe günü, DaimlerChrysler AG Yönetim Kurulu, Mercedes Otomobil Grubu Başkanı Dr. Dieter Zetsche, DaimlerChrysler Kamyon Grubu Başkanı ve DaimlerChrysler AG Yönetim Kurulu Üyesi Andreas Renschler ve Mercedes-Benz Türk A.Ş. Direktörler Kurulu Başkanı Jürgen Ziegler'in katılımıyla 40’ıncı yıl basın toplantısını gerçekleştirdi.

Daimler’in yeni yapısından bahsederek konuşmasına başlayan DaimlerChrysler AG Yönetim Kurulu Üyesi ve Mercedes Otomobil Grubu Başkanı Dieter Zetsche, Daimler'in hisselerinin çoğunu Cerverus'a sattığını anımsatarak, yeni bir sayfa açtıklarını, şu anda DaimlerChrysler adı altında çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Daimler isminin kalıp kalmayacağı ile ilgili hissedarlar toplantısı yapılacağını ifade eden Zetsche, yeni Daimler’in sıfırdan başlaması gerektiğini ve bu yapının çok köklü global bir temel üzerinde oluşturulduğunu kaydetti.

Operasyonel mükemmeliyet ve yenilikçi çalışmaları devam ettireceklerini vurgulayan Zetsche, aynı zamanda Daimler’in geleneksel liderlik rolünü güçlendirerek otomotiv teknolojisinde liderliklerini sürdüreceklerini bildirdi. Bunları yaparken sürdürülebilir hareketlilik çalışmalarını da devam ettireceklerini belirten Zetsche, “Bu yıl global çalışmalarımız hızla büyüdü. Mercedes otomobil grubumuz çok iyi sonuçlar aldı ve araçlarımız tüm dünyadaki müşterilerimizden Türkiye’deki kadar talep görmeye başladı. 2007’nin ikinci çeyreğinde perakende satışlar binek arabalarda daha önceki yılın çok daha üzerine çıktı. Bu arada daha karlı modeller üzerinde çalışmaya da yoğunlaştık. Ayrıca çok önemli miktarda verimlilik ve etkinliğimizi de artırdık. Bu nedenle satış hedeflerimizi yüzde 7’ye odaklamış durumdayız” dedi.

Mercedes-Benz Türk hakkında da görüşlerini dile getiren Zetsche, Türkiye’nin otomotiv sektörünü çok önemli bir yere getirdiğini ve Mercedes-Benz Türk’ün DaimlerChrysler’in global otobüs ve kamyon operasyonları için çok önemli bir kuruluş olduğunu söyledi.


Mercedes’in Türkiye’ye yatırımı 500 milyon Avro’yu aştı

Mercedes-Benz Türk’ün büyümekte olan Türkiye piyasasına da çok büyük hizmet verdiğini ifade eden Zetsche, “Türkiye’de son bir yıl içerisinde kamyon payımızı yüzde 16’dan yüzde 30’a çıkarttık. Şu anda tüm otobüs satışlarının üçte ikisi bizden kaynaklanmaktadır. Kamyon sektöründe beş, otobüs sektöründe ise kırk yıldır şampiyonuz. Türkiye’deki başarımız tüm çalışanlarımız, hem yerel hem de uluslararası tedarikçilerimiz, sadık müşterilerimiz ve iş ortaklarımız sayesindedir” şeklinde konuştu.

Verilen bu desteklere ülke ekonomisi ve gelişimine katkıda bulunarak teşekkür ettiklerini kaydeden Zetsche, “Geçen yıl Mercedes-Benz Türk kurumsal vergi alanında 9’uncu sıradaydı. Türkiye’deki ilk 500 şirket arasında 15’inciydi. Türkiye’deki toplam şirket yatırımlarımız 500 milyon Avro’yu geçmiş durumda. Aynı zamanda Türkiye’deki yerel tedarikçi endüstrisini global kalite standartlarına ulaştırılmasında katkı sağladık” dedi.

“Mercedes-Benz Türk son 40 yıl içinde çok büyük şeyler başardı ve biz bununla gurur duyuyoruz. Önemli rolünü bundan sonra da devam ettirecektir. Doğum günün kutlu olsun. Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır. Önümüzdeki 40 yıl içinde bir fincan daha kahve içmek istiyoruz” diyen Zetsche, 40 yıllık süre içinde Türkiye’den ayrılmayı hiç düşünmediklerini ve bunun çok doğru bir karar olduğunu belirterek, Türkiye'nin geleceğine güvendiklerini ifade etti.

Mercedes-Benz Türk 2008 yılına kadar ihracatını yüzde 10 arıtmayı hedefliyor

Mercedes’in Türkiye’deki varlığının ticari araçlarla başladığını ve bugün ticari araçların Türkiye’deki iş kolunun kalbini ve ruhunu oluşturduğunu söyleyen DaimlerChrysler Kamyon Grubu Başkanı ve DaimlerChrysler AG Yönetim Kurulu Üyesi Andreas Renschler, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “1967 yılında ilk Mercedes-Benz marka otobüs Davutpaşa’daki tesisimizin hattından çıktığında hiç kimse otobüs iş kolumuzun Türkiye’de bu denli yol kat edeceğini bilmiyordu. Bu süreç kolay olmadı. 40 yıllık ömrümüze baktığımızda Mercedes-Benz Türk büyük zorluklarla karşılaştı. Bu zorlukların büyük çoğunluğu ekonomideki sallantılardan kaynaklandı. Yine de tüm zorluklara rağmen ilerleyişimiz kesintisiz devam etti. 1970 yılında çok alçak gönüllü bir ihracat programı başlattık. 1994 yılında ise Hoşdere fabrikamızı açtık. 2004 yılında Hoşdere’de otobüs üretim tesisini hayata geçirdik. 2005 yılından itibaren de bu fabrikanın üretim kapasitesi inanılmaz derecede arttı ve üç değişik otobüs platformunun lansmanının karmaşıklığını başarılı bir şekilde yürüttü. Bununla birlikte 16 alt modelin lansmanını da başarılı şekilde yürüttü. Tüm bu başarıda Türkiye’deki yedek parça tedarikçilerimizin rolünü ve ekip çalışmamızın önemi göz ardı edemeyiz.”

Mercedes-Benz Türk’ün iç disiplinini, tedarikçilerle birlikte el ele çalışarak, en doğru ürünü doğru zamanda lansmanını gerçekleştirmek üzere teşkilatlandırdıklarını açıklayan Renschler, 2007 yılına gelindiğinde yıllık otobüs üretim kapasitesini yaklaşık 4 bin birime getirdiklerini kaydetti. Türkiye’den yurtdışına yapılan ihracatın otobüslerin kalitesinden kaynaklandığını ifade eden Renschler, 2006 yılından 2008 yılına kadar ihracatta yaklaşık yüzde 10 büyüme beklediklerini, üretimin de yüzde 70’den yüzde 80’e çıkartılmasını öngördüklerini bildirdi.  


Yıllık kamyon üretimi 16 bin birime çıkartılacak

Mercedes-Benz’in kamyon pazarında büyümesinin de aynen otobüste olduğu gibi etkileyici olduğunu belirten Renschler, 1986 yılında Almanya ve Brezilya yanında Mercedes-Benz kamyonların üretildiği üçüncü ülke olan Türkiye’de üretimin de üç yıl gibi kısa sürede üç kata çıktığını açıkladı.

Yıllık kamyon üretimini yaklaşık 12 bin 500 adetten 16 bin birime çıkarmayı hedeflediklerini ifade eden Renschler, 2008 yılında bu rakamı 17 bin birime çıkarmayı amaçladıklarını söyledi. Bunun 7 binini ihraç etmeyi planladıklarını ve bunu da 15 milyon Avro’luk bir yatırımla gerçekleştirmeyi düşündüklerini kaydeden Renschler, 2008 yılında Türkiye’deki kamyon üretiminin yüzde 40’ının ihracata yönlendirileceğini bildirdi. İhracatı geliştirmek için ihtiyaç duydukları desteği alabilmenin de kendilerine büyük katkı sağladığının altını çizen Renschler, bu destek sayesinde Türkiye’de çok daha büyük yatırımlar gerçekleştirdiklerini ve gerçekleştirmeye devam edeceklerini belirtti.  

Mercedes-Benz Türk operasyonlarının küresel mükemmeliyet programının bir parçası olduğuna dikkat çeken Renschler, Türkiye’de üretilen kamyonlar sayesinde kamyon piyasasındaki 5 yıllık liderliği pekiştirdiklerini açıkladı. Renschler, “Satılan üç ağır kamyondan bir tanesi bizim yıldızımızı taşıyor” diyerek konuşmasını noktaladı.

Bayi ve tedarikçilerle birlikte 40 yıl…

Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Jürgen Ziegler ise, 40’ıncı yılın kendileri için çok heyecan ve gurur verici olduğunu açıklayarak, bu süreçte çok önemli başarılara ulaştıklarını söyledi. 40 yılın Türk otomotiv sektörü için öneminin altını çizen Ziegler, bu tarihin bayiler ve tedarikçiler için de önemli olduğunu ifade etti.

Türkiye'de yatırımla ilgili zorluk yaşamadıklarını, Mercedes-Benz Türk'ün yatırımlarına bundan sonra da devam edeceğini kaydeden Ziegler, yatırım teşviki sağlanmasını arzuladıklarını, özellikle altyapı konusunda zorluk oluşturan yerlerde teşvik almayı istediklerini bildirdi. 

Mercedes-Benz Türk’ün DaimlerChrysler’in ayrılmaz bir parçası olduğunu belirten Ziegler, “Tüm hissedarlarıma, çalışanlarımıza ve müşterilerimize bize gösterdikleri sadakatten; geçmişteki maşallah ve gelecekteki inşallah başarılarımızdaki katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77