• BIST 8990.32
  • Altın 2291.731
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0657
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Mercedes-Benz Türk Yeni Yedek Parça Dağıtım Merkezi’ni Açtı

Mercedes-Benz Türk Yeni Yedek Parça Dağıtım Merkezi’ni Açtı
Mercedes-Benz Türk, artan araç çeşitliliğine paralel olarak yedek parçaları araç sahiplerine çok daha hızlı ve eksiksiz bir şekilde ulaştırarak Satış Sonrası Hizmetlerine devam ediyor.

Türkiye’deki yatırımlarına devam eden Mercedes-Benz Türk, Yedek Parça Dağıtım Merkezi’ni genişletti. Genel Müdürlük Kampüsü’nde gerçekleştirilen açılış törenine Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, Kamyon ve Otobüs Müşteri Hizmetleri Direktörü Can Balaban, Mercedes-Benz Türk Yöneticileri ve proje ekibi katıldı.

Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün açılış töreni sırasında yaptığı konuşmada; “34 bin 500 m2 ile Türkiye’nin en büyük otomotiv yedek parça dağıtım merkezlerinden biri haline gelen tesisimiz, gerçekleştirilen inovatif çalışmalarla süreçlerin en hızlı, verimli ve eksiksiz bir şekilde tamamlanmasını sağlamak üzere tasarlandı. Mercedes-Benz Türk olarak yaklaşık 15 aylık bir sürede faaliyete geçmeye hazır hale getirdiğimiz bu merkez; Daimler AG’nin parça çıkış operasyonunda Dinamik Raf Sistemi ve Konveyör Sistemi’nin olduğu, alanında ilk örneklerden biri konumunda. Şirket olarak böyle gurur verici bir merkezi devreye almaktan ve bu açılışın Türkiye’deki mimarı olmaktan mutluluk duyuyoruz dedi.

Genel Müdürlük Kampüsü’nde bulunan Yedek Parça Dağıtım Merkezi’ni hem Daimler AG’de gerçekleşen yeniden yapılanma hem de artan sevkiyat hacmine uygun olacak şekilde baştan tasarlayan Mercedes-Benz Türk, proje kapsamında kullanılan hacmi maksimize etmek adına 8 ve 10 metre olan raf yüksekliğini 12 metreye çıkardı. Şirket ayrıca depolama kapasitesini genişleten dar koridor raf sistemleri inşa ederek hem birim metrekarede depolanabilen hacmi iki katından fazla artırdı; hem de 180 derece çatal döndürme özelliğine sahip özel ekipmanlar ile bu dar koridorlarda çalışma imkânı yarattı.
 

Yedek Parça Dağıtım Merkezi’nin genişletilmesi ile kapasite yüzde 90 arttı

Yedek Parça Dağıtım Merkezi’nde büyük hacimli parçalar için 12 bin adet ambar gözü bulunan şirket, “Genişleme Projesi” ile birlikte göz sayısını 10 bin 800 adet artırarak 22 bin 800’e ulaştı. Bu da hacimli parça depolama kapasitesinin yüzde 90 oranında artış göstermesine olanak sağladı.

Daimler bünyesindeki diğer Yedek Parça Dağıtım Merkezleri’nde kamyon, otobüs, otomobil ve hafif ticari araç ürün grupları için ayrı ayrı depolama merkezleri bulunurken Mercedes-Benz Türk, tüm ürün gruplarına tek bir Yedek Parça Dağıtım Merkezi’nden hizmet vererek hem sinerji yaratıyor hem de dünyadaki diğer örneklerinden ayrışıyor.

Mercedes-Benz Türk Kamyon ve Otobüs Müşteri Hizmetleri Direktörü Can Balaban ise törende yaptığı konuşmada; “Mercedes-Benz Türk’e özgü geliştirilen Barkod Sistemi sayesinde; 2020 yılı itibarıyla yedek parça envanter kontrol sistemi ile raf sistemlerinin tam entegrasyonu gerçekleştirilecek. 34 bin 500 m2’lik alanın tamamı kablosuz internet altyapısı ile donatılarak görevlilerin son teknoloji dokunmatik el terminalleri ile tüm stok ve lokasyon bilgilerine ulaşması sağlanacak. Giriş operasyonlarında parçaları depolamak için kullanılan etiketler kaldırılarak yılda 1 tona yakın kağıt tüketiminin, yani 15 adet ağacın kesilmesinin önüne geçilmiş olacak. Bu sayede depolama süreci hem daha verimli hem de daha çevre dostu hale getirilecek. Depoya girişinden çıkışına kadar geçen tüm süreçte yedek parçaların takip edilebilirliğini sağlayacak bu sistem ile çevik yedek parça dağıtım merkezi optimizasyonu uygulamasının da altyapısı oluşturulacak” diye konuştu.

Mercedes-Benz Türk Yeni Yedek Parça Dağıtım Merkezi’ni Açtı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77